NORMALİ: 5 şeritli cadde KULLANIMI: 4 şeritli otopark

Bu fotoğraf okur L.D.’den. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’e göndermiş. O da, Burada Okur Yazar’a pasladı.

Haberin Devamı

NORMALİ: 5 şeritli cadde KULLANIMI: 4 şeritli otopark

Tunus Caddesi için, “5 şeritli cadde, 4 şeritli otoparka dönmüş durumda” diyen okur Doğancı, şikâyetini şöyle aktarıyor:

BURASI KENTİN MERKEZİ

“Burası başkent Ankara’nın en merkezi caddelerinden... Bir yanda otopark mafyası, diğer tarafta oto-kiralama şirketleri. Tüm bunların sonucu ise...
Mutsuz bir toplumun kaynağı olan trafik sorunu!”
NOT: Sabah 06.00’dan gece 04.00’e kadar bu durum aynı.

ÇOK KATLI OTOPARK ÇİLESİ

Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın halen kullanıma açılmamasını eleştiren okurumuz F.O., bölgede yaşanan ‘trafik kaosu’nu yetkili Büyükşehir Belediyesi’ne şu ifadelerle aktarıyor:
* Söz konusu otopark, yıllardır Kızılay ve Yenişehir bölgelerindeki araçlar için cankurtaran görevi görüyordu.
* Kızılay esnafı, kamu kurumlarında çalışanlar ve bölgede işi olan vatandaşlar araçlarını buraya park ediyordu.
* Otoparkın hizmete kapanması ile bölgede muazzam bir yoğunluk ve kaos yaşanmaya başladı.
* Durumu fırsat bilen sokak aralarındaki açık otoparkçılar, 15 TL gibi astronomik fiyatlar istemeye başladı.
* Kış gelmeden, Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın hizmete açılması ve mağduriyetin giderilmesi hepimizin arzusu.
NOT: Bu konuda Büyükşehir’den duyarlılık/ilgi bekliyoruz.

Haberin Devamı

NORMALİ: 5 şeritli cadde KULLANIMI: 4 şeritli otopark

Otoparkın kapalı olmasına daha önce okur Prof. Dr. Yaşar Aykaç da tepki göstermiş, Hürriyet Ankara 14 Ekim’de ‘Kapalıyız’ manşetiyle sorunu gündeme getirmişti.

 NORMALİ: 5 şeritli cadde KULLANIMI: 4 şeritli otopark

TURAN GÜNEŞ'E KAMERA ŞART

Turan Güneş Bulvarı’ndaki 2 şeritlik park işgalini...
Okurlardan gelen şikâyet üzerine 27 Ekim’de Hürriyet Ankara manşetine taşıdı:
“Çift sıra park Güneş’i söndürüyor.”
*
Haberin ardından, birçok okurdan yeni iletiler aldım.
Daha önce bir okurumuz, çözüm olarak, “Trafik polisi görevlendirilmeli” demişti.
Ancak.
İşi gereği günün 8 saatini Turan Güneş’te geçirdiğini kaydeden okur Murat Vural’ın önerisi başka.
Özetiyle şöyle:

Haberin Devamı

DÜKKÂN ÖNÜ İŞGALİ

“Hürriyet Ankara’yı, böyle bir konuyu gündeme getirdiği için kutluyorum. Bu yolda, mutlaka ama mutlaka 2’nci sırayı çeken kamera olmalı. Yoksa polisle bu işi çözmek mümkün değil. Bu millet/sürücüler, ancak kameranın kendisini çektiğini ve bunun karşılığında da yüklü bir para cezası ödeyeceğini bilirse 2’nci sıraya araç park etmeyi bırakır. Ayrıca, kaldırımlar işgal altında. Her dükkân önünde baba’lar var. Bunun cezası 380 TL ancak uyan da, denetleyen de yok.”

TEK SANTİMETRE KALDIRIM YOK

Hollanda Caddesi’ni, Turan Güneş Bulvarı’na bağlayan kavşaktan Oran’a kadarki 4 kilometrelik mesafede tek santimetre yaya kaldırımı yok.
Büyükşehir’in yol genişletme çalışması sırasında orman kenarındaki yürüyüş yolları da kaldırıldı. Yol 4 şeride çıkarılırken, 1 metre’lik kaldırım yapılmadı. Sürücüler yolda son sürat ilerliyor, yayalar tehlikeyle burun buruna geliyor.
Cem KÖK

Haberin Devamı

2'NCİ SIRA PARK YAYANIN KÂBUSU

Hürriyet Ankara ekindeki Turan Güneş Bulvarı ile ilgili haberiniz hakikaten güzel bir haber. Benzer bir durum da İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) Ekonomi Bakanlığı sapağı için geçerli. Buradaki bir otomobil bayii, hem kendi çevresine hem de diğer binaların çevrelerine 2’nci el araçları park ederek, ciddi yoğunluğa neden oluyor. Ekonomi Bakanlığı buraya taşındıktan sonra özellikle sabah ve akşamları iş giriş-çıkış saatlerinde trafik felç oluyor. Ayrıca araçlar anayol olan İnönü Bulvarı’na dik park ederek, bu girişi daha tehlikeli hale getiriyorlar.

Osman ERDEMCİ

KISA... KISA...

* Sokullu Veznedar Sokak’taki iki sokak lambası yanmıyor. Zifiri karanlıkta yürümek zorunda kalan; işlerinden dönen insanlar bile ürkerken, okuldan dönen çocuklar ile yaşlılar ne yapsın... Başkent EDAŞ, elektrik paralarını almayı biliyor. Bir de arızalara el atsalar.
Ali TAN

Haberin Devamı

* Çankaya İlkbahar Mahallesi 591. Sokak’ta, sabah saat 08.00’den akşam 22.00’ye kadar simitçiler geziyor. ‘Ooo’, ‘Aaa’ şeklindeki bağırmaları, sanki salonun orta yerindelermiş gibi rahatsızlık veriyor. Çankaya Belediyesi’ne şikâyette bulundum. Sonuç yok. Bu mudur medeniyet?
Candan S.

* ATATÜRK Kültür Merkezi(AKM), yıl boyuncu birçok ilin tanıtım günlerine ev sahipliği yapıyor. Aylar öncesinden belli olmasına rağmen hangi ilin ne zaman geleceği konusunda bir liste yayınlanmadığı için, ziyaretler rastlantıya kalıyor. AKM bir liste yaparak duyurmalı.
Enver ÖNDER

Yazarın Tüm Yazıları