Çoğu gitti azı kaldı

Hürriyet Ankara, ‘tarihi Ankara Kalesi’nin surlarına sprey boyalarla zarar veren vandallara karşı’ yıllardır mücadele ediyor.

Haberin Devamı

Çoğu gitti azı kaldı

Başta Ankara Valiliği olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’nin de gösterdiği ekstra çaba/duyarlılık sayesinde önemli bir mesafe kat ettik.
Turistlerin en çok ziyaret ettikleri seyir terası kısmında bir dönem ‘yazı/okul tahtası’ görünümündeki iç acıtan o manzara bugün yok.
Peki bitti mi?
Hayır.
Çoğu gitti azı kaldı.
Bugün sadece tarihi Ankara Kalesi’nin biraz daha gözden uzak surlarına yine sprey boyalarla zarar veren vandallar var.
İşte örneği.
İsmi bende saklı(gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz, birkaç fotoğraf göndermiş ve -özetle- şunları aktarmış:

Çoğu gitti azı kaldı

ÇÖP VE İS DİKKAT ÇEKİYOR

“Ankara Kalesi’nin ‘seyir terası’ olarak bilinen bölümünün hemen altında kalan kapalı alanın surlarını birileri sprey boyalarla kirletmiş. Ayrıca bu kapalı bölümlere atılan çöpler ve surlardaki is de dikkat çekiyor.

Çoğu gitti azı kaldı

CAYDIRICI PARA CEZASI ŞART

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), tarihi Ankara Kalesi’ndeki güvenlik önlemlerini arttırmalı. Gerekirse MOBESE’ler kurulmalı. Kentine ve kent tarihine zarar verenlere ise çok daha büyük para cezaları uygulanmalı.”

Çoğu gitti azı kaldı

TUVALET KAPILARI NEDEN KİLİTLİ?

Haberin Devamı

Okurumuz, tarihi Ankara Kalesi’ndeki Turizm Danışma Bürosu’nun hemen yanında yer alan tuvaletteki ‘WC’ ve diğer levhaların kaldırılmasını ve kapılarının kilitli olmasını da eleştirerek, “Tuvalet kapıları neden kilitli?” diye sormuş.

Çoğu gitti azı kaldı

SORUM VAR

Çoğu gitti azı kaldı

MAMAK BELEDİYESİ’NİN ASFALT ATTIĞI CADDE ABB’NİN SORUMLULUĞUNDA DEĞİL Mİ?

Okurumuz Sabri Demir, Mamak’ın Abidinpaşa Mahallesi Şadırvan Caddesi’nde asfalt çalışması yapan ekiplerin Mamak Belediyesi’ne ait olduğuna dikkat çekmiş ve şu soruyu sormuş:
* Caddeler, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) sorumluluğunda değil mi?

Çoğu gitti azı kaldı

ÜÇ SENEDİR YAYA YOLU BEKLİYOR

Haberin Devamı

BU fotoğrafı Çankaya’nın Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400. Cadde’de çeken okurumuz Ali Kalaycıoğlu, “Burası, Çankaya Belediyesi Çayyolu Ek Hizmet Binası’na 200 metre mesafede. Üç senedir yaya yolu olmayan bu caddede ayrıca Matfen Eğitim Kurumları, Fizyocare Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi, Düzen Sağlık Grubu Polikliniği gibi kurumlar da yer alıyor. Yetkililer acilen bu caddeye kaldırım yapmalı” diyor.

OKUR RADARI

Çoğu gitti azı kaldı

HATALI PARK DEĞİL İNSAN HAYATINA GASP

Okurumuz Veli Gündüz, Etimesgut’un Oğuzlar Mahallesi 1569. Sokak’ta hem kaldırımı hem de görme engellilerin sarı iz yolunu işgal eden araçları fotoğrafmış ve şöyle demiş: “Bu sadece hatalı park değil, aynı zamanda insan hayatına gasp! Cezası ağır olmalı ki artık bu ve benzeri durumların önüne geçilebilsin.”

Çoğu gitti azı kaldı

TADİLAT LAZIM

Haberin Devamı

Okurumuz Dursun Türker, Sincan’ın Törekent Mahallesi 253/1 Sokak’taki koşu parkuru için “Bozulmalar var, tadilattan geçirilmeli” demiş.

SORU(YORUM)

NEYE GÖRE TASARRUF!

Okurumuz Metin Altay, kentte su sıkıntısı olduğunu ve bu nedenle de suyun tasarruflu kullanılmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Refüjler, göbekler, yeşil alanlar... Eskisi gibi sulanamadığı için sararan yerler var. Ancak bazı bölgelerde(Eryaman gibi) tankerle sulama yapılırken, bazı bölgelerde(Hipodrom Caddesi gibi) bütün fıskiyelerin sürekli sulama yapması dikkatimi çekiyor.
Soruyorum:
* Su tasarrufu her yerde geçerli değil mi?
* Yoksa bazı yerler tasarruftan muaf mı?”

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* “Altındağ’ın Aktaş Mahallesi’ndeki TOKİ bölgesinde yaklaşık beş bin kişi yaşıyor, ancak ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir pazar yerimiz yok. Bu konuda ilgi bekliyoruz.”
Fırat KASAP

* “Çankaya’daki Cemal Süreya Parkı, bakımsızlıktan perişan bir halde. Heykelin kaidesi, bankların taşları, havuzun fıskiyeleri çok kötü durumda. İlgi/alaka bekliyoruz.”
Yurdanur SERİN

* “Pursaklar Kırgız Caddesi’nde, sabahın erken saatinde yol boyunca toplayıp çöp kutusuna bıraktığım çöpler akşam saat 20.00’de alınmamıştı. Belediye ne iş yapıyor?
Ahmet METİN

SÖZ YETKİLİDE

* Okurumuz Murat Okuducu, geçen hafta bu köşeden Karşıyaka Mezarlığı U-14 adada yapılan yaya yolu çalışmalarına dikkat çekmiş ve “Vatandaşların diktiği ağaçlar sökülerek kurumaya terk edilmiş. Halbuki Ankara Büyükşehir Belediyesi bu ağaçları uygun bir alana diktirebilirdi” demişti.
*

Çoğu gitti azı kaldı

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ise özetle şu yanıtı vermiş: “Düzenleme yapılan alanlarda engel teşkil edecek maddeleri kaldırmak başkanlığımızın yetkisindedir. Adalardan sökümü yapılan ağaçların dikimi başkanlığımızca belirlenen alanlara yapılmıştır.”

Yazarın Tüm Yazıları