Bu şehir insana tuzak kuruyor

Okurumuz Yakup Sağlam... Motosikletli kuryelerin her daim gözü, kulağı, sesi...

Haberin Devamı

Ankara’da genellikle fiber optik altyapı çalışmaları sonrasında uzun süre öylece bırakılan “yol boyu yarıklar”, motosikletli kuryelere “tuzak” oluyor.

*

Daha önce de birçok kez bu köşeden yetkilileri uyardığımız bu konuyla ilgili okurumuz Yakup Sağlam’dan yine/yeni bir ileti aldım.

Motosikletli kuryelere, “İsyanım yollara” dedirten durumu okurumuz şöyle aktarıyor:

YAĞMURLU GÜNLERDE FARK EDİLEMİYOR

Bu şehir insana tuzak kuruyor

“Motosikletli kuryeler, Ankara’nın orta yerinde, Kızılay’ın göbeğinde hayati tehlikelerle burun buruna geliyor. Özellikle de Kumrular Caddesi ve ara sokaklarda yapılan çalışmalar sonrasında açık bırakılan derin yarıklar, motosikletli kuryelerin kaza yapmasına neden oluyor. Yağmurlu günlerde ise suyla dolan bu yarıklar fark edilemediği için tehlike daha da büyüyor. Peki, bir can kaybı yaşansa, bunun sorumlusu kim olacak?”

 

Haberin Devamı

OKUR RADARINA TAKILANLAR

Hürriyet Ankara’nın ve Burada Okur Yazar’ın “kentini yaşayan” okuru Dursun Türker’in bu hafta kente radarına takılanlar

1) Burası, halk arasında ‘Asker Çarşısı’ olarak bilinen Anadolu (Tandoğan) Kapalı Çarşı. Her yağmurda tavandan su akıyor.

Bu şehir insana tuzak kuruyor

 

2) Burası, Etlik Şehir Hastanesi. Yol da merdivenler de su ve çamur içinde kalıyor.

Bu şehir insana tuzak kuruyor

Bu şehir insana tuzak kuruyor

 

3) Burası, Yenimahalle’deki Hasan Doğan Stadı... Koltuklar kırık dökük ve pislik içinde.

Haberin Devamı

Bu şehir insana tuzak kuruyor

 

4) Burası, Çankaya’nın Bahçelievler Mahallesi’ne bağlı 58. Sokak. Kaldırım paramparça.

Bu şehir insana tuzak kuruyor

 

5) Burası, Etimesgut’un Yeni Bağlıca Mahallesi’ne bağlı 1073. Sokak. Kaldırım yok, yayalar ana yoldan yürüyor.

Bu şehir insana tuzak kuruyor

 

 

ASKİ’NİN DİKKATİNE!

 Bu şehir insana tuzak kuruyor

Okurumuz Hasan Bora, Mamak’ın Çağlayan Mahallesi’ne bağlı 285. Cadde’de (28 no’lu bina önü) çektiği bu fotoğrafı, “ASKİ’nin dikkatine!” notuyla gönderdi.

 

BİR SİGARA İZMARİTİ İLE YANGIN ÇIKABİLİR

 Bu şehir insana tuzak kuruyor

Okurumuz Sezai Yüksel, Etimesgut-Eryaman’ın Güzelkent Mahallesi’ndeki bir sitede yönetici olduğunu belirterek, Dumlupınar Caddesi’ndeki sorunu şöyle aktarmış:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, artık bel hizasına gelen otların kesilmesi için talepte bulundum. ‘İlgileneceklerini’ söylediler fakat gelen giden yok. Sıcaklarla birlikte otlar kurumaya başladı. Atılacak herhangi bir sigara izmariti ile yangın çıkabilir. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ilgi ve alaka bekliyoruz.”

 

Haberin Devamı

İLHAN SELÇUK PARKI OTLA KAPLANDI

Bu şehir insana tuzak kuruyor

Okurumuz Şükrü Karaman, Çankaya Gençlik Caddesi’nin yanı başındaki İlhan Selçuk Parkı’nın otla kaplandığına dikkat çekerek, “Merhum iki değerli isim Turhan Selçuk ve İlhan Sulçuk’un anıtı, büyüyen ve biçilmeyen otlarla kuşatılmış halde. Anıtkabir’in karşısındaki parkın görüntüsü mahalle halkını oldukça üzüyor. Ülkenin yüz akı insanlara saygı ile o parkı yapan Çankaya Belediyesi, önce otları temizlemeli sonra da haşerelerden korumak için ilaçlamalı” diyor.  

 

GAZİ MAHALLESİ AĞAÇ İSTİYOR

Yenimahalle’nin Gazi Mahallesi’nde ikamet eden okurumuz M. Erol, yaklaşık üç yıldır geri dönüş alamadıkları taleplerini, bu defa Burada Okur Yazar’a şu iletiyle aktarıyor:

Haberin Devamı

“Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi’ne, ‘Gazi Mahallesi Polatlı Caddesi’nde sökülmüş, kesilmiş ve kurumuş ağaçların yerine ağaç dikilmesi’ konusundaki taleplerimizi içeren toplam 13 kez başvuruda bulunduk. Ancak her başvuru ‘Gerekli işlem yapılacaktır/planlanmaktadır’ benzeri yanıtlarla geçiştirildi. Üç yıl boyunca bu konuda hiçbir şey yapılmadı.”

 

GECE YARISI HAVAİ FİŞEK ATILMASINA NASIL İZİN VERİLİYOR?

Çankaya’nın Konutkent Mahallesi’nde ikamet eden ve isminin gizli kalmasını isteyen bir okurumuz, düğün mevsiminin başlamasıyla birlikte önemli bir konuya/soruna dikkat çekiyor. Geçen günlerde gece saat 12’de biten bir düğün sonrası, İbrahim Azmi Beğen Camii’nin avlusuna kurulan düzenekle yaklaşık 10 dakika boyunca havai fişek atıldığını aktaran okurumuz, “Ağaçlardan kuşlar çığlık çığlığa uçuyor, sokak hayvanları bağırıyor. Buna nasıl izin veriliyor?” diye soruyor. 

 

Haberin Devamı

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

 * Geçen pazartesi Burada Okur Yazar’da, Etimesgut’un Şeker Mahallesi’nde oturağı olmayan bir otobüs durağından fotoğraf paylaşmış ve “Türk işi çözüm/çare arayan vatandaşlar ‘İki sandalye atalım, otobüsü öyle bekleyelim’ demişler. EGO Genel Müdürlüğü ne düşünür bilmem, ama vatandaş daha hızlı çözüm üretiyor” demiştim.

Bu şehir insana tuzak kuruyor

* Bu haber sonrası hızla harekete geçen EGO Genel Müdürlüğü, oturaklar koyarak sorunu çözdü ve “Etimesgut ilçesi Şeker Mahallesi 1408. Cadde üzerinde bulunan 50003 ve 51311 numaralı ‘Şeker Parkı’ kapalı durak alanlarına, 12 Haziran 2023 tarihinde oturma grubu montajı gerçekleştirilmiştir” şeklinde bir de bilgilendirme yaptı. 

Bu şehir insana tuzak kuruyor

Yazarın Tüm Yazıları