10 numara

Çift haneli ilk numara oluşundan mı? Yoksa 1 ile 0’ın uyumundan mı? Bilinmez... Bizde ‘10’ numaranın yeri ayrıdır.

Haberin Devamı

10 numara

Mesela çok sevdiğimiz ve değer verdiğimize:
‘10 numara adamsın.’
İyi bir işin sonucunda da:
‘10 numara iş oldu’ deriz.
Sıkmamak, anlaşılır olmak için bi konuyu 10 maddede anlatırız.
İşe heyecan katmaksa derdimiz...
10’dan geriye sayarız.

* * *

Dahası...
Futbolda takımın beynine 10 numarayı veririz.
Çünkü; akıllıdır, yeteneklidir, değerlidir...
En önemlisi, Türk Ordusu’nun temelini de yine 10’lu sisteme emanet ederiz.

* * *

Gel gelelim bi 10 numara var ki:
Yanan otobüsler...
Trafikte kara tren misali gezen kamyonlar...
Aldığı canlar, yaktığı ocaklar.
Hepsinin altından çıkar:
10 numara yağ.

* * *

Okur Mehmet Gürer, tüm denetim ve uyarılara rağmen, 10 numara yağ yakarak, kent merkezinde gezen araçları, iletisinde şöyle anlatıyor:

TRAFİĞİN 1 NUMARALI SORUNU

“Şaşmaz Kavşağı’nda seyreden kamyon, otobüs durağının yakınında durdu. Sonra gaza basıp tekrar hareket ettiğinde, duraktaki insanlar dumana boğuldu. Kamyonu takip ettim ve ilgili makamlara telefonla bilidirdim ama nafile... Hani yakıt olarak 10 numara yağ kullanmak yasaklanmıştı? Halen her yerde satılıyor. Ve neredeyse tüm kamyonlar bunu kullanıyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Trafikte seyir halindeyken dumandan neredeyse yolu göremeyecek duruma geldiğimiz zamanlar oluyor. 10 numaralı yağ, trafiğin 1 numaralı sorunudur. Görmezden gelinmemeli.

Haberin Devamı

ÖNERİM VAR

SEĞMEN YERİNE ÖĞRENCİ ÇIKSIN

10 numara

Büyükşehir Belediyesi’nin, Eskişehir Yolu’ndaki kent giriş kapısına koyduğu seğmen heykeli, tıpkı AOÇ Kavşağı’ndaki robot heykeli gibi tartışma konusu oldu.
Okur Mahir Yavaş, Başkent Üniversitesi’nin önünde yer alan kapının, üst geçit olarak da kullanılması gerektiğini belirttiği iletisinde, önerisini şöyle aktarıyor:
“Öğrenciler yolun karşısına geçmek için büyük tehlikeler atlatıyor. Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü bölgede üst geçit yok. Bu kapılar yalnızca görsel değil, işlevsel olarak da kente hizmet etmeli. Eğer mümkünse, üst geçit haline getirilsin. Kapıdan seğmen değil, öğrenci çıksın.”

Haberin Devamı

BEŞTEPE ÜVEY EVLAT MI?

Yenimahalle’ye bağlı Beştepe semtinde yaklaşık 20 senedir ikamet etmekteyim. Gerek Büyükşehir, gerekse Yenimahalle belediyelerince semtimizin ‘üvey evlat’ muamelesi gördüğünü düşünenlerdenim. Mesela semtimizde bir pazar yeri, yaya geçidi yok. Alparslan Türkeş’in mezarından itibaren 8 şeritli yol var, ne kadar giderseniz gidin ne bir yaya geçidi ne de trafik ışığı... Araki bulasınız.
EGO’nun 303 no’lu bir otobüsü vardı. Nadir de olsa sefer yapardı. Onu da kâr etmiyor diye kaldırdılar. Bir tane halk otobüsü var. Diğer taraftan kapaalı otobüs durağı hiç yok. Kar, yağmur yağdığı zaman mağdur oluyoruz.
Ali KİRİŞ

KISA... KISA...

* Ankara’da dikilen yüzlerce saatin içinde baz istasyonu olduğu söyleniyor. Saatlerin çalışmıyor olması da bunu doğruluyor.
Funda I.

Haberin Devamı

* Yenimahalle’nin İvedik Caddesi’nden, Ragıp Tüzün Caddesi’ne olan bağlantı Üçev Sokak’tan yapılıyor. Ancak, tek yönlü bu sokağa ters yönden giren araçlar kazaya davetiye çıkarıyor. Her sabah 155 Polis İmdat’ı arıyorum, Trafik Şube Müdürlüğü’ne de durumu bildirdim, çözüm yok.
İbrahim KILIÇ

Yazarın Tüm Yazıları