Akar’dan Yunanistan’a tatbikatları durdurma önerisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la Azerbaycan dönüşü yaptığımız sohbetin ikinci bölümünün belki de en çarpıcı mesajı şudur:“Öyle üç beş uçak almakla bu denklem çözülmez. Harcanan paralar Yunan halkının cebinden çıkıyor. Yunan siyasiler bu kifayetsiz ve hayalci yaklaşımlarıyla zaten ekonomik sıkıntılar yaşayan komşumuz Yunan halkının kaynaklarını bu şekilde boş yere tüketmekte ve refah seviyesini daha da aşağılara çekmektedir. Yalnızca tatbikatları durdursak milyonlarca dolar tasarruf olur. Yazık değil mi?”

Haberin Devamı

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar bu sözleri Yunanistan’ın “silahlanma sevdası” için söylüyor ve ekliyor:

“Yunanistan’da bir silahlanma sevdası başladı. Dahası Yunanistan’da bazı siyasiler kişisel hırsları nedeniyle Türkiye düşmanlığı üzerinden silahlanmayı körüklüyor. Ama bu yine Yunan halkına zarar veriyor. Çünkü matematik ve tarih ortada. Oysa diyalogla her şey çözülür. İşte gelin, nerede olursa olsun görüşelim diyoruz. Hatta gelin bütün sorunları böyle ayaküstü değil, uzmanlarla tek tek konuşalım diyoruz. Nerede isterseniz oturalım diyoruz... Çözüm zorlama ittifaklarla ve tehditlerle değil, komşular arasında gerçekleşir diyoruz. Sorunlarımızı iki komşu olarak çözelim diyoruz. Dahası gelin, savunma bakanları değil, turizm bakanları da konuşsun, iki ülkenin halkı kazansın diyoruz. Daha ne diyelim...”

Haberin Devamı

Akar’dan Yunanistan’a tatbikatları durdurma önerisi

EN ÖNEMLİ TEMENNİMİZ

Milli Savunma Bakanı bütün bu bilgileri verdikten sonra şöyle diyor:

“Uluslararası hukuk, iyi komşuluk, barışçıl yöntemlerle ve diyalog çerçevesinde sorunların çözümünü sağlamayı hedefliyoruz. En samimi temennimiz, Türk ve Yunan halklarının bölge zenginliklerinden de adil bir şekilde istifade ederek barış, refah ve güven içinde yaşamasıdır. Bütün iyi niyetli yaklaşımımıza rağmen komşumuzun provokasyona, hukuk dışı ve saldırgan söylemlerine devam ettiğini görüyoruz.”

Akar’dan Yunanistan’a tatbikatları durdurma önerisi

TARİH DERSİ:

Yunanların “Türkler yayılmacı” iddialarına ilişkin Akar şu cevabı veriyor:

“Asıl kim yayılmacı? Lütfen tarihe bakın. 1832’den beri Yunanistan’ın yayılmacı tutumu haritalarda tarih tarih yer alıyor.”

VE 1919-1922 HATIRLATMASI

Milli Savunma Bakanı, Yunanistan’ın “bazı Batılı ülkeler” tarafından Türkiye’ye karşı kışkırtılması tespitini yaparak şöyle diyor:

“Oysa bunlara ne gerek var. İşte tarih ortada. 1919’da tahriklere kapılarak bir maceraya atıldılar. O maceranın 9 Eylül 1922’de nasıl son bulduğunu bütün dünya gördü...”

Haberin Devamı

ABD’NİN DEDEAĞAÇ’A YIĞINAK YAPMASI

ABD’nin son dönemde Yunanistan’da Dedeağaç’a yaptığı askeri tahkimatı soruyoruz. Bakan şu cevabı veriyor:

“ABD Dedeağaç’a birtakım kuvvetler getiriyor. Biz de bunu tatbikat olarak görüyoruz. Takip ediyoruz.”

KIBRIS İÇİN ÇÖZÜM REÇETESİ

“Kıbrıs bizim milli meselemiz. Adadaki sorunun çözümü eşit, egemen, bağımsız iki devletin kabul edilmesidir... Esas problem sahası, Kıbrıs Türklerinin hakları konusunda Rum-Yunan ikilisinin, elli yıldır uzlaşmaz tavrını sürdürmesi, Kıbrıs Türk halkının hakkını, hukukunu hiçe saymasıdır.”

İki günlük Azerbaycan gezisinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la yaptığımız sohbet burada son buluyor...

Haberin Devamı

Pazar günü Bakü ve Şuşa izlenimlerimi aktaracağım...

Akar’dan Yunanistan’a tatbikatları durdurma önerisi

ŞUŞA KAHRAMANLARI

Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa’da Azerbaycan askerleriyle zafer kutlamasını izledik. Kahramanların gözlerinde zaferin haklı gururu vardı.

YPG/PYD İLE MÜCADELE

Suriye üzerine konuşurken konu yine YPG/PYD’ye geliyor. Bakan Akar bir kez daha en keskin şekilde şöyle diyor:

“Defalarca anlattık. ABD’nin başta silah, mühimmat olmak üzere YPG/PYD’ye destek vermesinin yanlış olduğunu her platformda gündeme getiriyoruz. Oysa bir küresel güç olarak ABD, NATO müttefiki Türkiye’nin bölgesel gücüyle birlikte hareket etse, bölge barışına birlikte katkı sunulur ve bölgeye istikrar gelir...”

Haberin Devamı

FETÖ İLE MÜCADELE

“MİT, Emniyet veya diğer kanallardan gelen yeni bilgi, belge ve veriler ışığında ve sıralı amir, komutanların tespitleri kapsamında mücadeleye aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Hainlerden temizlendikçe daha da güçleniyoruz. İcra ettiğimiz operasyonlar ve kapsamı genişleyen başarılı tatbikatlar, güçlendiğimizin en açık göstergesi.”

 

 

Yazarın Tüm Yazıları