Ağaçların dili

BANDIRMA’da yapımı devam edilen Malta Parkı için, başka yerde yetişmiş güzelim ağaçları söküp buraya taşınacağını duyunca, hadi şimdi gel de çık işin işinden demeden edemedim... Bahse konu 50’ye yakın çam ağacı; Paşakonak Mahallesi’nde; tahminen 10 yaşlarında ve daha büyükleri de var.

Haberin Devamı

Ağaçların dili

İyi de görüntüye bakar mısınız?
Dili olsa da söylese...
Her taraf ot basmış ağaçlar adeta “boğuluyoruz!” diye haykırıyorlar da yetkililer; başta Park Bahçeler Müdürlüğü duymuyor mu, görmüyor mu?
Bırakın siz bu çam ağaçlarını kökleyip başka yere taşımayı, bu yerin bakımının acele yapılması gerekiyor; her an yangın da çıkabilir.
Peki o 50 kadar ağaç söküldükten sonra boş kalan alan ne olacak?
Çevresine bakarsak çok güzel apartmanlar var!

OTLAR TEMİZLENMELİ

Bir tarafta Malta Parkı, öbür tarafta apartmanlar!
Son yıllarda çok sık imar planı değişikliği yapıldığına göre neden olmasın!
50’ye yakın çam ağacı gelişmelerden şaşkın; bu da mı başımıza gelecekti derlerken, “Ey belediye; biz yerimizden memnunuz, bizi buradan sökeceğine otlar temizlensin. Malta Parkı’na ağaç dikilecekse genç fidanlardan istifade etmelisin!” diyorlar...
Konuyu yakından takip eden ve ağaç katliamına izin vermeyeceklerini belirten Bandırma AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan, olay yerine geldi ve Orman İşletme Müdürlüğü’nden aldığı çok önemli bilgiyi basınla paylaştı.
Buna göre; bu yetişkin çam ağaçlarının başka bir alana taşınması sonrasında o yeni yerlerinde yaşama şansları olmayacak. Kurak mevsimde asla bu ağaçlar yaşayamaz.
Buradan da anlaşılıyor ki, ağaçları taşımaktan bahseden Bandırma Belediyesi, bu önemli konu hakkında Orman İşletme Müdürlüğü’nden görüş almamış...
Bandırma Belediyesi “yeşil” den vazgeçti mi?
Konuyu çok yakından takip ettiğini belirten Mehmet Doğan, Türkiye’deki tüm çevrecileri Bandırma’ya davet ederek, hukuksuz yapılan iş için mücadeleye çağırıyor...
Ağaçların dili böyle diyor!

Yazarın Tüm Yazıları