O eski hâlinden eser yok şimdi...

Erdal Fernergiz yazdı...

Haberin Devamı

Geçen sezon oynadığı oyun ve aldığı sonuçlarla taraflı tarafsız her kesimin beğenisini kazanan, büyük heyecan yaşatan Adana Demirspor’dan bu sezon eser yok. Adeta hepimizin diline pelezenk olan o şarkıdaki gibi “O ESKİ HALİNDEN ESER YOK” dedirtiyor. Bunun nedenlerini sıralamadan önce şunu da belirtmek lazım ki Başkan Murat Sancak geçen sezon olduğu gibi bu sezon da yalnız bırakılıyor. Bunun Başkan Sancak’ın tercihi mi değil mi o da bilinmiyor açıkçası.

O eski hâlinden eser yok şimdi...

YAPRAK DÖKÜMÜ

Mavi Lacivertliler son oynadığı son 8 maçın 5’ini beraberlikle birini galibiyetle ve 2’sini de mağlup kapadı. Şu anda puan cetvelinde 7. Sırada ve 28 puanda. Adana Demirspor’da son dönemde sular bir türlü durulmuyor. Takımın en iyilerinden Onyekuru yaz transferinde Suudi Arabistan ekibi El Fayhalya’ya transfer oldu. Younes Belhanda’nın, Kevin Rodrigues’in ve Jonas Svensson’un ayrılıkları resmen açıklandı. Badao N’diaye de gitmek istediğini kulübe bildirdi, ilişiğinin kesilmesi an meselesi. Bunlara ilaveten geldiği ilk döneminde Süper Ligi sallayan 33 karşılaşmada 19 kez kez rakip fileleri havalandıran 4 de asist yapan bu sezon geldiği ikinci döneminde ise geçirdiği sakatlık sonrası takıma dönemeyen  İtalyan golcü Mario Balotelli de gidecekler listesinin en başında. Anlaşılan o ki Mavi Şimşeklerde yaprak dökümü bunlarla bitmeyecek devamı da gelecek. Başkan Sancak da gidenler için her ne kadar “Gitmesi gerekenlerdi” dese de bunların içinde gitmemesi gerekenler de vardı bence.

Haberin Devamı

O eski hâlinden eser yok şimdi...

BAŞKAN SANCAK’IN AÇIKLAMASI

"Herkes rahat olsun, dümende tam gaz gidiyoruz. Bazen ayrılıklar daha da güçlendirir. Transfer çalışmalarımız devam ediyor, görüşmelerde 4-5 oyuncu alıp yolumuza bakacağız. Hedefimiz yine ilk 5, değişen bir hedefimiz yok. Gidenler gitmesi gerekenlerdi, gelenlere de hoş geldin. Var olanlarla iyi bir ekip olarak ve Serkan Damla'yla yola devam edeceğiz. 7 eksikle bile karakter koyan bir takımımız var, o oldu şu oldu, bunları boş verip takımınıza sahip çıkın, bırakın dedikodu yapanları, akbabalar gibi bekleyip böyle zamanda leşe konmaya çalışanları kale almayın, her zaman her daim Adana Demirspor olacak ve var olmaya devam edecek ve hedefi her zaman Avrupa olacak, Allah nasip eder inşallah"

Haberin Devamı

O eski hâlinden eser yok şimdi...

YUSUF SARI DA SAKATLANDI

Mavi Lacivertlilerin son oynadığı Başakşehir maçında da eski oyundan eser yoktu saman alevi gibi zaman zaman parladı. Akintola’nın ilk yarı sonunda ve ikinci yarıda kaçırdıkları, kaleci Magemedamiev’in acemice topu rakibe atması, Yusufların üretken olamaması, usta isim Nani’nin yokluğu maçın özeti gibiydi. Defans, orta saha, forvet tel tel döküldü. Rakibin iki golünün VAR’dan dönmesi, maçın berabere bitmesi de bence şansıydı Mavi Şimşeklerin. Mücadelenin 89. Dakikasında hızlı gelişen bir pozisyonda depara kalkan Yusuf Sarı’nın sakatlanması ve sonrasında yönetimi suçlar ifadesi de suların kaynamaya devam ettiğini gösteriyordu. Velhasıl Adana Demirspor’da geçen sezondan eser yok. Ülkemizin en iyi taraftar grubu da büyük üzüntü içerisinde. Takımın bir an önce toparlanması yeni yapılacak transferlerle yeniden eski günlerine dönmesini bekliyor. Bu da zor olmasa gerek çünkü Adana Demirspor bu kentin gözdesi…

Yazarın Tüm Yazıları