Lig tamam gözler kupada

Bu sezon taraflı tarafsız her kesimin büyük beğenisini kazanan Adana Demirspor Süper Lig’de sezonu 4’üncü bitirmeyi garantiledi.

Haberin Devamı

Şimdi gözler bu başarının taçlanması için Türkiye Kupasına çevrildi. Neden mi. Çünkü Başakşehir ile Ziraat Türkiye Kupasında final oynayacak Fenerbahçe’nin kupayı alması demek Mavi Şimşeklerin Avrupa’ya gitmesi demek de ondan. Bekleyip göreceğiz.

KADRODA ROTASYON

Ligden düşmeme mücadelesi veren İstanbulspor’a konuk olan Adana Demirspor, kendi oyununu ortaya koyarak galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Mavi Lacivertli ekibin İtalyan Teknik Direktörü Montella, (Cezalı olduğu için maçı tribünden izledi) bu maça değişik bir kadro ile çıktı. Sarı kart cezalısı Ertaç’ın yerine Karaçiç’i, Belhanda’nın yerine Furkan’ı, Cherif Ndiaye’nin yerine Gulbrandsen’i, Onyekuru’nun yerine Emre Akbaba’yı ilk 11’de sahaya sürdü. Takım oyunu oynanınca girenlerin çıkanların isimlerinin değişmesi de pek farketmiyor. İstanbul karşısında da böyle oldu. Mavi Şimşekler ilk düdük sesinden son düdüğe kadar canla başla, presle, atak üstüne atakla ve rakibine kendi oyununu kabul ettirerek sahadan 3 puanla ayrıldı. Tempo’nun devamlı yüksek olduğu maçta Emre Akbaba’nın Gulbrandsen’den aldığı pası asiste çevirmesi ve takımını öne geçirmesi, ilk kez kalede yer alan Karaçiç’in önemli kurtarışları, defansın başarılı savunması ve topların direkten dönmesi, Akintola’nın, Yusuf Sarı’nın şutlarının kaleciden dönmesi ve 90’da Gulbrandsen’le ikinci golün gelmesi oyunun özetiydi.

Haberin Devamı

Bu sonuç bir kez daha gösterdi ki Adana Demirspor bu sezon iyi bir sezon geçirdi.

MONTELLA DEVAM ETMELİ

Bu ekibi bu kadar başarılı kılan en büyük etken ise başta Başkan Murat Sancak ve yönetiminin yanında İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella’dır. Adana Demirspor oynadığı oyun ve aldığı sonuçlarla, alkışı sonuna kadar hakediyor. Gelecek sezon daha iyi bir Adana Demirspor seyretmek için de şahsen ben istikrardan yanayım. Yani Montella’nın bu takımın başında kalmasını isteyenlerdenim. Tabi ki Montella’nın da dediği gibi ‘Evlilikler iki taraflıdır’ Başkan Sancak’ın da Montella’nın takımda kalmasını istediğini düşünüyorum. Bence iki tarafın da bu birlikteliği devam ettirmesi, gelecek sezon planlarının şimdiden yapılması, iyi bir takımın şehre kazandırılması her kesimin kazancına olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları