Türkiye’de bir ilk: Yurt Dışı Eğitim Simülasyonu

Geçen hafta sonu İstanbul Taksim’de yapılan ‘Yurt Dışı Eğitim Simülasyonu’ ismini ilk duyduğumda kafamda ihtimaller canlanmaya başladı.

Haberin Devamı

İyi bir fikir olduğundan duyar duymaz emindim ama detaylarını ve nasıl yapılacağını da merak etmedim değil. Özellikle İtalya ve Almanya gibi daha önce köşemde de yer verdiğim, son yıllarda üniversite eğitimi için en çok rağbet gören ülkelere dair ailelerin tüm sorularını giderecek bir etkinlik olduğunu fark etmem ise uzun sürmedi. Sırasıyla önce İtalya sonra Almanya Eğitim Simülasyonu olarak Aktif Yurtdışı Eğitim tarafından 16-17 Mart tarihlerinde organize edilen etkinlikte, şu ana kadar düzenlenen fuar ve eğitim günlerinden farklı olarak, tek taraflı bir bilgi akışından öte, gerçek danışmanların ve yurt dışı eğitimi düşünen gerçek aile ve öğrencilerin ortaklaşa deneyimlediği bire bir modellenmiş bir yurt dışı eğitim serüveni canlandırıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de bir ilk: Yurt Dışı Eğitim Simülasyonu

BİZZAT KAYNAĞINDAN DENEYİMLEME FIRSATI

Özellikle Avrupa’daki devlet üniversiteleri söz konusu olduğunda, çok farklı aşamaları olan, zaman zaman korkutucu gelen prosedürlere sahip ve uzun soluklu bir başvuru ve kayıt süreci gözlemliyoruz. Tam olarak bu aşamaların her birinde tek tek neler yapacağımızı düşünmek ailelerin gözünde büyüyebiliyor ve süreçte sağdan soldan duyulan doğru yanlış bilgilerle iş iyice içinden çıkılmaz bir hâl alabiliyor. Ailelerin süreci çok daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla iki gün boyunca devam eden bu etkinlik sayesinde veli ve öğrenciler, süreci bizzat kaynağından doğru ve eksiksiz bilgilerle deneyimleme fırsatı buldular. Neler vardı peki simülasyonda? ‘Başlamak bitirmenin yarısıdır’ derler ya, belki de en önemli adım olan karar verme aşamasından başlayan simülasyon, karar verdikten hemen sonrasında bir dizide izlenen yeni bölümler gibi 8 adımda öğrenciliğimizin başladığı ana kadar tüm köşe taşlarını tek tek tecrübe ettirdi ailelere... Okul ve bölüm seçimi, yol haritası, sınav hazırlığı, prototip bir sınav simülasyonu, kayıt yapılması, burs başvurusu, konaklama temini, vize başvurusu, ilk yolculuk gibi stres kaynağı olan hangi korkutucu durak varsa, bizzat o işlemleri yapan danışmanlarca bir bir işlendi.

Haberin Devamı

HAK ETTİĞİ RAĞBETİ GÖRMESİNE SEVİNDİM

Türkiye’de bir ilk: Yurt Dışı Eğitim Simülasyonu

Bu etkinliğin patent kaydı için de başvuru yaptıklarını belirten Aktif Yurtdışı Eğitim Akademik Direktörü sevgili dostum Burak Yılmaz’la konuştuğumda, başlangıçta ailelerin programın sağlığıyla ilgili çok ciddi kaygıları olduğunu ancak yaklaşık yarım saatlik simülasyon turu bittiğinde tüm ailelerin özellikle teşekkür ederek ve aslında hedefledikleri sürece dair yoğun bir empati duygusuyla programdan ayrıldıklarını anlattı örnekleriyle. Gerçekten de biz yurt dışı eğitim danışmanlarının sahne arkasında yaptığı çok dikkat ve titizlik gerektiren o kadar çok şey var ki, bazen bunlar fark edilmeyebiliyor sürecin heyecanıyla. Bu emek yoğun mesleğin aslında ne kadar önemli olduğunun aileler ve öğrenciler tarafından anlaşılabilmesi açısından da çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Devamında çok ciddi bir talep aldıklarını belirten Yılmaz, etkinliğin ilerleyen dönemde Ankara ve İzmir gibi şehirlerde de planlandığını ve bu yönde özellikle Türkiye’nin farklı şehirlerinden çok ciddi davetler bulunduğunu söylediğinde, bunca emek verilmiş ve kafa yorulmuş farklı bir etkinliğin hak ettiği rağbeti görmesine ayrıca çok sevindim.

Haberin Devamı

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMENİN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

Yazarın Tüm Yazıları