Türkiye Delegasyonu Going Global Konferansı’ndaydı

Türkiye Delegasyonu, Uluslararası Yükseköğretim Konferansı’nda ileri ve sürdürülebilir eğitimin geleceğini tartıştı.

Haberin Devamı

Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu kuruluşu olan British Council’ın, uluslararası eğitim liderleri için ileri ve yükseköğretimin geleceğini tartışmak üzere her yıl düzenlenen Going Global Konferansı, bu sene 20-23 Kasım tarihlerinde Türkiye delegasyonunu ağırladı. Edinburgh, Birleşik Krallık’ta yüz yüze olarak gerçekleşen ‘Yükseköğretimde Sürdürülebilir, Ölçeklenebilir ve Eşitlikçi Ortaklıklar’ konulu konferansa Türkiye’yi temsilen, TED Üniversitesi Rektör Yardımcısı Oya Güneri, Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Buket Akkoyunlu, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sibel Aksu Yıldırım ile birlikte British Council Türkiye Ülke Direktörü Gill Caldicott ve Eğitim Direktörü Ayşen Güven katıldı. 2004 yılından bu yana gerçekleştirilen British Council’ın Going Global Konferansı, uluslararası eğitim liderleri için stratejik bir forum sağlayarak, ileri ve yükseköğretimin geleceğini şekillendirmek adına liderlerin bağlantı kurmasını, bilgi paylaşmasını ve küresel düzeyde yükseköğretim liderleri ve politika yapıcıların ağ oluşturmasına olanak tanıyor. Konferans programı kapsamında Türkiye heyeti, uluslararasılaşma ve ikili ortaklıkların önemi konulu çalıştaylara katılım sağlayarak Türkiye’deki başarılı örnekleri paylaştı. Farklı ülkelerden gelen yükseköğretim kurumları ve üniversite temsilcileriyle tanışma fırsatı buldu. Heyet aynı zamanda, Edinburgh Nappier Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretle, üniversitenin sürdürülebilirlik ve uluslararasılaşma alanında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi edindi. British Council Ülke Direktörü Gill Caldicott, “British Council’ın düzenlediği Going Global Konferansı, dünyanın birçok ülkesinden uluslararası eğitim liderlerinin ileri eğitimin geleceğini tartışmaları ve önemli bağlantılar kurmaları için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bizimle birlikte Türkiye’den katılan delegasyonumuz, sürdürülebilir, ölçeklenebilir ve eşitlikçi eğitim ortaklıkları konusundaki katkıları, küresel ölçekte yükseköğretimdeki dönüşüme nasıl fayda sağlayabileceğimize dair önemli bir örnek teşkil ediyor. Türkiye’deki yükseköğretim başarılarını küresel platformda paylaşmak bizi çok heyecanlandırıyor. Türkiye’nin üç önemli üniversitesinin rektör yardımcılarının bu etkinlikte yer alması bizim için gurur verici” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Delegasyonu Going Global Konferansı’ndaydı

Haberin Devamı

DAHA KAPSAYICI VE ERİŞİLEBİLİR DİL YETERLİLİK SINAVLARI

British Council, Dünya Engelliler Günü’nde, IELTS sınavlarını engelli bireyler için erişilebilir hale getirerek kapsayıcılığı ve çeşitliliği teşvik ediyor. Özel düzenlemeler, ek süre, Braille materyalleri, işaret dili tercümesi gibi çeşitli ihtiyaçları karşılayarak engelli bireylerin eğitim ve mesleki fırsatlara erişimini kolaylaştırıyor. Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşu olan British Council, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli bireylerin haklarını ve refahını destekleme konusundaki çalışmalarına devam ediyor. Siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı ve kapsayıcılığı artırmayı hedefleyen British Council, IELTS sınavlarının engelli bireyler için erişilebilir hale getirilmesi için attığı adımlara dikkat çekiyor. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ini temsil eden, yaklaşık 1.3 milyar insan bir tür engelle yaşıyor. Dünya Engelliler Günü, bu kişilerin kendilerine özgü zorluklarını, ihtiyaçlarını ve haklarını tanımaya adanmıştır. Engelli bireylerin kapsanması, insan haklarının, sürdürülebilir kalkınmanın, barış ve güvenliğin korunması için temel bir koşuldur. Engelli bireylerin haklarını hayata geçirme taahhüdü yalnızca bir adalet meselesi değil, aynı zamanda ortak bir geleceğe yatırımdır. British Council, bu önemli günü kutlarken, IELTS sınavlarını engelli bireyler için daha erişilebilir hale getirmek üzere yaptığı düzenlemelere dikkat çekiyor. Kapsayıcılık ve çeşitlilik ilkeleri doğrultusunda yapılan bu düzenlemeler, IELTS sınavlarının farklı ihtiyaçları olan geniş bir aday yelpazesi için erişilebilir olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

IELTS sınavları için yapılan özel düzenlemelerden birkaçı aşağıdaki gibidir:

1-Ek Süre: Engelli adaylara ek süre sunularak, zaman kaynaklı stres yaşamadan sınavı tamamlayabilmeleri için fazladan zaman tanınır.

2-Braille Alfabesi ve Büyük Baskıda Materyaller: Görme engelli adaylar için sınav materyallerinin Braille alfabesi ve büyük baskı versiyonları mevcuttur.

3-İşaret Dili Tercümesi: İşitme engelli adayların sınav talimatlarını ve sorularını etkili bir şekilde anlayabilmeleri ve yanıtlayabilmeleri için işaret dili tercümesi sağlanabilir.

4-Yardımcı Teknoloji: British Council, belirli öğrenme engelleri veya hareket güçlükleri olan adaylar için yardımcı teknolojilerin kullanımını destekler. Buna ekran okuyucular, ses tanıma yazılımları ve daha fazlası dahildir.

Haberin Devamı

5-Ayrı Sınav Odaları: Gerekirse, adaylara dikkat dağınıklığını en aza indirmek için ayrı, sessiz bir sınav odası sağlanabilir.

6-Ek Molalar: Adaylar, tıbbi durumları nedeniyle ihtiyaç duymaları halinde ek molalar talep edebilirler.

British Council, tüm adaylar için kapsayıcı bir alan yaratmaya ve İngilizce dil yeterliliklerini gereksiz engeller olmadan sergilemelerine olanak sağlamaya özen gösteriyor. Farklı ihtiyaçları karşılamanın önemine inanan British Council, sınavlarını görme, işitme, konuşma, öğrenme, hafıza, dikkat ve hareketlilikle ilgili engeller de dahil olmak üzere kapsayıcı engel gruplarına hitap edecek şekilde tasarlıyor.

TÜRKİYE’DE NÜFUSUN YÜZDE 6.9’U EN AZ BİR TÜR ENGELE SAHİP

Haberin Devamı

Türkiye Delegasyonu Going Global Konferansı’ndaydı

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Nisan 2023’te hazırlanan ‘Engelli ve Yaşlı İstatistikleri Raporu’na göre, Türkiye’de 3 yaş ve üzeri nüfusun yaklaşık yüzde 6.9’u en az bir tür engele sahiptir. Bu istatistikler, eğitim ve IELTS gibi dil yeterlilik sınavları da dahil olmak üzere hayatın çeşitli alanlarında kapsayıcılığın ve erişilebilirliğin teşvik edilmesinin önemini vurgulamaktadır. British Council Türkiye, Ocak 2021’den Kasım 2023’e kadar toplam 62 aday için özel düzenlemelerle IELTS sınavlarını kolaylaştırdı. Bu başarı, British Council’ın engelli bireyleri eğitim ve mesleki fırsat arayışlarında destekleme ve daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir toplum yaratılmasına katkıda bulunma konusundaki kararlılığını vurgulamaktadır. British Council Türkiye Sınavlar İş Geliştirme Direktörü Bora Can, “Dünya Engelliler Günü’nü kutlarken, tam kapsayıcılığa yönelik yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Mevcut çabalarımızın yeterli olmayabileceğinin farkında olsak da profesyonel değerlendirme sektörünü, erişilebilir yollar yaratma konusunda daha kararlı olmaya iten küresel farkındalığın artmasından gurur duyuyoruz. British Council olarak, IELTS sınavına yönelik özel düzenlemelerimizi geliştirmeye kararlıyız ve yetenekleri ne olursa olsun her bireyin dil yeterliliklerini sergilemek için eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamak için her zaman daha fazlasını yapabileceğimizin bilincindeyiz. Koruma ve eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında uzman profesyonel ekibimizle, herkes için gerçekten kapsayıcı bir ortam geliştirmeye kararlıyız.”

Günün Sözü: “Engelli olmak engel değildir.” (Mustafa Kemal Atatürk)

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMENİN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

Yazarın Tüm Yazıları