Queen Ethelburga Türk öğrencilere kapılarını ardına kadar açıyor

Queen Ethelburga 1912 yılında Britanya’da kurulmuş tarihi, geleneksel ve köklü bir lisedir. Ethelburga adını 6. yüzyılda yasamış bir İngiliz kraliçesinden almıştır.

Haberin Devamı

Öğrenciler 7 yaşından itibaren okulda yatılı olarak kalabilmektedir. İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç bölümden oluşur. Lisede GSCE, BTEC ve A Level eğitimi verilir. Lise eğitimi Türkiye’deki gibi 4 yıldır. Queen Ethelburga College, 2023 A Level sonuçlarında Britanya’da 5. sırada yer almıştır. Okul Britanya’nın en önde gelen liselerinden birisidir. Mezun olan öğrenciler Britanya’da ve dünyada en önde gelen üniversitelere yerleşmektedirler. Okul York şehri yakınlarında, 220 dönüm bir arazinin içindedir. Okul kampüsü sadece Britanya’da değil ama belki de Avrupa’da eşi benzeri olmayan bir kampüstür. Okul tarihi bir okul olmasına rağmen, konaklama ve sınıfların olduğu binalar son derece yeni, donanımlı ve konforludur. Arazisinin geniş olması nedeniyle, öğrencilerin spor yapabileceği geniş alanlar mevcuttur.

Haberin Devamı

Queen Ethelburga Türk öğrencilere kapılarını ardına kadar açıyor

York şehri Londra’ya tren ile 2 saat uzaklıkta mesafededir. “Kuzeyin İncisi” olarak adlandırılan York şehri son derece tarihi, turistik ve popüler bir şehirdir. Eskiden Vikingler’in yaşadığı, Britanya tarihinde çok önemli bir şehirdir. Ama en önemlisi, Britanya’nın güvenli ilk üç şehrinden biri seçilmiştir. (Get Licensed The City Safety Index) Bizlerden uzaklara gönderdiğimiz çocuklarımız için de güvenlik eminim hepimizin en üst listesinde yer almaktadır.

Okuldaki öğrenci dağılımı eğitim açısından çok dengelidir. Yüzde 55 İngiliz, yüzde 45 uluslararası öğrencilerden oluşmaktadır. Uluslararası öğrenciler 42 farklı ülkeden gelmektedirler. Çocuklarımızın hem İngiliz öğrencilerle hem de dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencilerle aynı okulda olmaları, onları daha global birer birey yapmakta ve ileride hem iş hem de özel hayatlarında onlara değişik bir bakış açısı kazandırmaktadır. Queen Ethelburga’da aynı zamanda sadece yaz aylarında devam eden yaz okulu da var. Bu program sadece temmuz ayında 2, 3 veya 4 hafta olarak gerçekleşmektedir. Öğrenciler son derece güvenli olan okul kampüsünde kalmaktalar ve eğitim görmekteler. Bunun yanı sıra York, Manchester, Londra gibi şehirlere gezilere katılmaktadırlar. İlk aşamada çocuğunuzu uzun vadeli yatılı bir programa göndermekte çekinceleriniz varsa, öncelikle bu okuldaki yaz okulunu deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Queen Ethelburga Türk öğrencilere kapılarını ardına kadar açıyor

Başvuru aşamasında hak kazanan öğrenciler için burs imkânları da mevcuttur. Okul hakkında daha fazla bilgi almak için benimle ya da okulun Türkiye ve Ortadoğu Bölge Müdürü Zeynep Saka ile bağlantıya geçebilirsiniz. E-mail: zsaka@qe.org

Hatta siz bu satırları okurken bugün ben bu okulu bizzat ziyaret ediyor olacağım. İleri ki tarihlerde de okul temsilcisi Zeynep Hanım programıma konuk olacak, izlemenizi tavsiye ederim. Yayın tarihini Instagram hesabımdan bildiriyor olacağım. Çocuğunuzu ilkokul, ortaokul ya da lisede İngiltere’de okutmak istiyorsanız Queen Ethelburga, öğrencilerini üniversiteye yerleştirme oranı ile de oldukça dikkat çeken bir başarıya sahip.

Haberin Devamı

Queen Ethelburga Türk öğrencilere kapılarını ardına kadar açıyor

 LİSEYİ YURT DIŞINDA OKUMANIN AVANTAJLARI NELERDİR

Bu sefer madde madde saymayacağım. Benim aslında bu soruya çok net bir cevabım var; ‘Dünya insanı olmak ve Dünya’nın ana dili olan İngilizce’yi ana diliniz gibi konuşmak.’ Ya da herhangi lisanı hedeflemişseniz onun ülkesine gidip o lisanı ana diliniz gibi konuşmak, sizi bu amansız başarı yarışında 100 adım öne geçirir. Eskiden hep “Aman çocuğum İngilizce öğren” denirdi. O artık değişti; “Aman çocuğum İngilizce’yi ana lisanın kadar iyi öğren.” Liseyi yurt dışında okuyan çocuk bağımsız ayakları yere basan birey olma yolculuğunu çok hızlı tamamlar ve o evde hâlâ yatak bile toplatamadığınız çocuklarınızın çok önüne geçerek yarışı birincilikle göğüslerler. O yüzden ben hep şunu savunurum; önemsenmesi gereken üniversite hayatından çok lise hayatıdır. Lise yıllarında çocuklar en yumuşak hamur hallerindedir ve o hamur öyle bir yoğrulur ki doğrusu ile yanlışı ile elinizdeki hamurla kalakalırsınız.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ: “Ağaç yaşken eğilir.”

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMEN’İN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları