Gençlerin yanında olmaya devam ediyoruz pes etmek yok!

Her cumartesi sabah 10.00’da Beyaz Tv’de gündüz kuşağına en çok yakışan konu ‘eğitim’ ile karşınızdayım.

Haberin Devamı

Çünkü beton yığınları altından çıkar çıkmaz ekmek ve sudan önce kitaplarını isteyen Gürkan’lar var ise bu ülkede o zaman biz eğitimcilere ve sıcacık evlerinde oturan depremden etkilenmemiş gençlerimize pes etmek yakışmaz. Bu yüzden her hafta alanında en iyi kariyer danışmanları, öğrenci koçları, eğitimciler ve akademisyenler ile sohbetler ediyor olacağım. Geçen hafta cumartesi günü konuklarım Edukas Eğitim Danışmanlığı Şirket Kurucusu Suat Sabuncuoğlu ve Akademik Direktörü Pınar Zengin ile beraberdik. Programı izlemeyenler için önemli birkaç konuyu not aldım sizlere de iletmek istedim. Çok faydalı olacağını düşündüğüm bir etkinlik düzenlemişler, katılım linki ve gerekli bilgileri de aşağıda bulabilirsiniz.

Gençlerin yanında olmaya devam ediyoruz pes etmek yok

Haberin Devamı

BİRLEŞİK KRALLIĞIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ İSTANBUL’A GELİYOR

Ahmet Sabuncuoğlu ve Suat Sabuncuoğlu tarafından kurulan Edukas, İstanbul Nişantaşı, İstanbul Bağdat Caddesi, İstanbul Beşiktaş, İzmir, Ankara ve Londra şubeleri ile eğitim yaşamlarını yurt dışında sürdürmek isteyen öğrencilere önceliklerini belirlemeleri ve bu çerçevede akademik planlarını oluşturarak İngiltere üniversitelerine resmi başvurularını yapmaları konusunda tam destek sağlıyor. Üniversitelerin lise, foundation (hazırlık), lisans, pre-master, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine başvurular için gerekli belgeler danışmanlar tarafından öğrencilere bildiriliyor, bu belgeler başvuruya hazır hale getiriliyor ve güçlü bir başvuru dosyası hazırlanması konusunda öğrenciye destek sağlanıyor. Aslında tam olarak şu oluyor; üniversite programlarına kabul süreci boyunca üniversite temsilcileri ile iletişime geçen ve yazışmaları sağlayan bu danışmanlar, öğrenciler ile Birleşik Krallık üniversiteleri arasında köprü oluyor. Tüm bu servislerinin yanında şimdi de Edukas ücretsiz bir eğitim günü düzenledi. Benim de katılacağım bu etkinlikte Education UK Days 2023 kapsamında, yurt dışında lisans, lisans tamamlama, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrenciler, direkt olarak Birleşik Krallık üniversiteleri temsilcileri ile görüşme, gelecek, akademik ve kariyer planları konusunda detaylı destek alma fırsatına sahip olacaklar. Temsilcilerin çoğu İngiliz evet ama çevirmen desteği de düşünülmüş. Yani bu etkinliğe katılmak için İngilizce bilmeniz gerekmiyor. ‘İngiltere’de Eğitim Günleri’ adlı bu etkinlikte öğrencilere bir de hediye var; öğrenciler üniversite programlarına başvurular için gerekli belgeler, burs imkânları, üniversitelere başvuru ve kabul süreçleri ve Birleşik Krallık’ta öğrenci olmak hakkında tüm bilgilere erişebilecekleri etkinlikte ayrıca IELTS sınavı ve online IELTS kursu çekilişine katılma fırsatı bulacaklar. Katılımcılar IELTS sınavı hakkında İngiliz Konsolosluğu yetkililerinden bilgi alma imkânı bulurken, yine İngiliz Konsolosluğu sponsorluğunda 5 öğrenciye çekiliş ile IELTS sınavı hediye edilecek. Edukas, gelecek olan tüm üniversitelerin resmi temsilcisi ve kayıt merkezidir. Böyle bir etkinlik düzenleyerek öğrenci ve okullar arasında böyle bir köprü oluşturmalarını çok kıymetli buluyorum. Aşağıdaki kayıt linkinden etkinliğe katılım sağlayabilirsiniz. 4 Mart 2023 tarihinde İstanbul CVK Park Bosphorus’ta 13.00-18.00 saatleri arasında sürecek olan etkinlik için kayıt linki: https://ukdays.edukas.com.tr/

Haberin Devamı

Gençlerin yanında olmaya devam ediyoruz pes etmek yok

4 MART CVK PARK BOSPHORUS OTEL’DE BİREBİR GÖRÜŞME YAPABİLECEĞİNİZ ÜNİVERSİTELER

The University of Manchester
University of Birmingham
University of Bristol
University of Edinburgh
Queen Mary, University of London
Goldsmiths, University of London
KAPLAN International Pathways
University of Leeds
University of Southampton
University of York
University of Sunderland
University of Sussex
University of Kent
University of Westminster
University of Reading
Royal Holloway, University of London
Coventry University
UWE Bristol
University of Portsmouth
De Montfort University
University of Bradford
University of Essex
British Council

Gençlerin yanında olmaya devam ediyoruz pes etmek yok

Bu karanlık günlerden, eğitimden, ilimden, irfandan bir de son zamanlarda çokça konuştuğumuz vicdandan ayrılmaz isek aydınlığa çıkacağız. Ben inanıyorum.

Haberin Devamı

Günün Sözü: “Kazananlar hiç hata yapmayanlar değil, asla pes etmeyenlerdir.” (Anonim)

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMENİN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

Yazarın Tüm Yazıları