Ev yapımı, doğal karışımlarla güzelleşelim

Mutfağımızdaki malzemelerle yapacağımız karışımlarla saçımızdan tırnağımıza bakım yapabilir, selülitle bile mücadele edebiliriz. Eczacı Selen Esener hem kadınların hem de erkeklerin kullanabileceği karışımları anlattı.

Haberin Devamı

Hafta sonu maskesi

Hafta sonu kendinizi şımarttığınız gibi cildinizi de şımartmak için yararlanabileceğiniz bir maske tarifi paylaşıyor Selen Esener. Maskenin kırışıklıklara iyi geldiğini, gözenek sıkılaştırdığını ve cilt ton rengini eşitlediğini söylüyor. Bir patatesi rendeleyin ve suyunu çıkarın. 1 saat kadar bekleyin, nişastası dibe çöksün.  Patates nişastasının üzerine 1 yumurta akı ekleyin ve karıştırın. Maskeyi cildinize sürün, kurumasını bekleyin ve yıkayıp temizleyin. Haftada 1  kez uygulayabilirsiniz.
Ev yapımı, doğal karışımlarla güzelleşelim

Saçları canlandıran sprey

Saçlara sağlık kazandıran  ve gürleştiren doğal saç spreyi için 2 bardak kaynamış suda 1 yemek kaşığı biberiye ve 1 yemek kaşığı naneyi 5 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra karışımı süzün. Karışımı sprey şeklinde saç diplerine sıkın ve masaj yapın. Haftada 3 gün uygulayın. Spreyi durulamanız gerekmiyor. 

Haberin Devamı

Selülit ve çatlakları azaltıyor

Düzenli uygulandığında etkisi ortaya çıkıyor. Esener de haftada en az bir kere uyguluyor. Bu sayede cildinin yumuşacık, bebek cildi gibi olduğunu söylüyor.  1/2 su bardağı Türk kahvesi ve 1/2 su bardağı deniz tuzu, 1 yemek kaşığı tarçın, 8-10 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıyorsunuz ve formülünüz hazır.

Tırnaklarınız için 

1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 tatlı kaşığı limon kabuğunu karıştırmak gerekiyor. Öncelikle 2-3 dakika tırnak etlerine masaj yaparak uygulanıyor. Sonrasında ellere, ayaklara sürülüyor. 5 dakika sonra yıkamak gerekiyor. Haftada 2-3 kez uyguladığımızda ellerimiz, ayaklarımız yumuşacık olacak. Ojesiz uygulandığında sararan tırnaklar da beyazlıyor.    

 Gıdı bölgesini sıkılaştırın

Boyun ve gıdı bölgesini sıkılaştırmaya yardımcı olan karışım yarım muz, 2 yemek kaşığı gülsuyu, 1/2 çay kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı pirinç unu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla hazırlanıyor. Malzemeleri blender’dan geçirin. 1 tatlı kaşığı karışımdan alıp üstüne 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip 2-3 dakika peeling yapın ve yıkadıktan sonra maskeyi sürün.  15 dakika bekleyin ve yıkayın. Haftada 2 kere uygulanabilir. 1 ay sonra karışımın etkisini göreceksiniz.  

 

Yazarın Tüm Yazıları