Müzikçiler ve müziği sevenler için...

Değerli müzikolog Ahmet Say’ın yeni basımı yapılan yapıtı, ‘Müziğin Kitabı’ müzik eğitimi görenler kadar iyi bir dinleyicinin de yararlandığı bir çalışmadır.

Haberin Devamı

Müziğin Kitabı’nın başındaki, ‘Bu kitap niçin yazıldı, kimler için yazıldı’ bölümünü okuduğunuzda içerik konusunda bilgi edinmiş olursunuz: “Bu kitap, müzik bilgisi içinde yer alan temel konuları öğrenmenin kolay ve zevkli olduğunu göstermek için yazıldı. Bu kitabın ‘kimler için’ yazıldığına gelince... Çocuk ya da yetişkin, bütün müzikçiler için! Müziğe ilgi duyan herkes için... Aslında müzik öğrencileri için bir ‘ders kitabıdır’ elinizdeki. Ama müzik, sıradan bir ‘ders’ değildir, öncelikle ‘sevgi’dir. Konservatuvarlardaki öğrencilerimiz üniversitelerimizin müzik öğretmenliği bölümlerinde ya da güzel sanatlar liselerinde okuyan öğrencilerimiz ders çalışmak için mi müziği öğreniyor yoksa müziği sevdikleri için mi?

Sadece profesyoneller değil, amatör müzikçiler de sever müziği, bu sanata ilgi duyan dinleyiciler de... Müzik sevgisini derinleştirmek için onun temel bilgilerine bilinçle eğilmek gerekmez mi? Profesyonel bir müzikçiden tutun, herhangi bir müziksevere kadar herkes aradığını bulacaktır ‘Müziğin Kitabı’nda.”

Haberin Devamı

Özden fedakârlık edilmeden yalın bir dille yazılmış. Sıralamayı incelediğinizde konu zenginliğini fark edecek, gerek eğitimde gerek iyi bir dinleyici olmakta bir başvuru kitabı olduğuna karar vereceksiniz:

*Doğanın sesleri, müziğin sesleri

*Müzik nedir, nasıl bir sanattır

*Nota bilgisi

*Perdeler

*Aralıklar

*Diziler

*Tonalite

*Müziğin üç öğesi

*Armoni

*20’nci yüzyıl armonisi

*Kontrpuan

*Müzik biçimleri

*Solo şarkı ve koro

*Çalgılar

*Orkestra, orkestra şefi, çalgı toplulukları

*Müzik türleri

*Terimler ve kavramlar

*Kaynakça

*Dizin

Hangi tür müziği severseniz sevin, bilerek dinlemenin zevkine varmak istiyorsanız, bu kitap size yardımcı olacaktır. Böyle kitapları masa üzerinde bulundurmak gerekiyor, müzik dinlerken açıp bakmanız için. İçerik listesine derinlemesine baktığınızda kitabın bir tür müzik tarihi olduğunu da anlayacaksınız. Dinlediğiniz bir parça, gördüğünüz bir alet için hemen kitaba bakabilirsiniz. Üstelik sevginiz ve tutkunuz varsa müziği öğrenebileceğinizin umudunu taşıyor bu kitap ayrıca. Kitabı okuyanlar için en önemli bölüme geldi sıra: ‘Plak Dolabı İçin Öneriler’. Türlerin sıralaması:

*Türk Halk Müziği

*Geleneksel Türk Halk Müziği

*Uluslararası Sanat Müziği

Haberin Devamı

*Uluslararası Sanat Müziğinde Türk Besteciler

*Caz Müziği

*Pop Müzik

Müzik kitaplığınız için gerekli bir kitap.

Müzikçiler ve müziği sevenler için...
Müziğin Kitabı Ahmet Say Islık Yayınları

 

Yazarın Tüm Yazıları