Fantastik bir şölen

TÜRK SİNEMASI’nın 100’üncü yılı kutlamaları içinde unuttuğumuz bazı türleri D-Smart bize hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Başar Başarır, D-Smart seyircileri için herkesin ilgisini çekecek bir film kuşağı hazırladı: Türk Sinemasında Fantastik Filmler Kuşağı.
3 ve 4 Ocak tarihlerinde, Fantastik Türk Filmleri
belgeselinin yanı sıra bu türün en başarılı, seyredenlerin belleğinde kalan filmleri seyredeceğiz.
Türk sinemasına bir başka boyut getiren filmler bunlar.
Ayrıca verilen bilgiye göre 31 Aralık’tan 5 Ocak’a kadar tüm kanallar bütün D-Smart üyelerine açık olacak.
Sinema tarihimizin ilginç sayfalarındandır fantastik filmler. Zor şartlarda çekilmiş, imkânsızlıkların imkâna dönüştürüldüğü filmler.
Filmler Kanal MovieSmart Türk kanalında seyredilebilecek.


* * *


BAŞTAN
sona dur durak bilmeyen aksiyon sahneleriyle dolu olan ve artık ‘kült’ statüsüne ulaşmış ‘Klink İstanbul’da’ ve devam filmi ‘Klink Uçan Adama Karşı’, İtalyan çizgi film kahramanı ‘Commandante Mark’ın (Türkçeye Kaptan Swing olarak çevrilen) Salih Güney tarafından başarı ile canlandırıldığı, Tunç Başaran imzalı 1971 yılı yapımı ‘Korkusuz Kaptan’ izleyeceklerimiz arasında.
Türkiye’de ‘Western’ tarzı sinemanın ilk örneklerinden ve usta aktör Sadri Alışık’ın Red Kit rolünü canlandırdığı çizgi film uyarlaması ‘Atını Seven Kovboy’; Yılmaz Atadeniz’in başarıyla yönettiği, inanılmaz karakterlerle dolu ‘Maskeli Şeytan’ ve yönetmenliğini Nişan Hançer’in yaptığı, başrolünde Levent Çakır’ın fırtına gibi estiği ‘Zagor Kara Korsan’ın Hazineleri’benim favorilerim arasında.
Başka hangi filmler var bu kuşakta izleyebileceğiniz?
Yılmaz Atadeniz’in yönettiği ve başrollerini Tamer Yiğit ile Nebahat Çehre’nin üstlendiği ‘Zorro’nun İntikamı’, Yavuz Yalınkılıç’ın yönettiği ‘Süper Adam İstanbul’da’, Ahmet Tarık Tekçe ve Cavidan Dora’lı ‘Toros Canavarı’...


* * *

Haberin Devamı


YENİ
yılın ilk sinema şöleni sizi hem eğlendirecek hem de sinema tarihimiz konusunda bilgilendirecek.

Yazarın Tüm Yazıları