Bursa Kitap Fuarı 21 yaşında

TÜYAP Fuarcılık tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan Bursa 21. Kitap Fuarı, 2-10 Mart tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Düzenlendiği ilk yıldan bugüne bölgenin kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayan Bursa Kitap Fuarı bu yıl 300’e yakın yayınevi, marka ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek ve panel, söyleşi, şiir dinletisi ile çocuk etkinliklerinden oluşan 93 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Bursa Kitap Fuarı 21 yaşında

Bu sene edebiyat ve yayıncılık dünyasını bir araya getirecek olan fuara katılacak 500’e yakın şair ve yazarlardan bazıları:

Afşin Kum

Ahmet Ümit

Atilla Dorsay

Ayşe Kulin

Aytül Akal

Behiç Ak

Eray Hacıosmanoğlu

Erol Mütercimler

Haydar Ergülen

Hidayet Karakuş

Işıl Özgentürk

Kahraman Tazeoğlu

Leman Dorsay

Mustafa Balbay

Osman Pamukoğlu

Paola Peretti

Prof. Dr. Üstün Dökmen

Sahrap Soysal

Sevil Atasoy

Sibel Oğuz

Sibel Uzun

Sinan Meydan

Talha Uğurluel

Thomas Taylor

Ümit Özdağ

Zülal Kalkandelen

Haberin Devamı

Yazarlar dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde başta Bursa olmak üzere çevre illerden gelen okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

Fuar kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin olarak yayınevleri, dernekler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Yazar Olmak’, ‘Kadın ve Şiir’, ‘Kadınlar Uyanalım!’ ve ‘Kadın ve Göç Öyküleri’ gibi etkinlikler gerçekleşecek.

Fuarda Tüyap tarafından düzenlenen ‘Füruzan Hep Bizimle’ söyleşisinde ise yakın zamanda kaybettiğimiz ve 27. İstanbul Kitap Fuarı onur yazarımız olan usta yazar Füruzan’ın anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Fuar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile yapılan çalışmalar kapsamında, öğrenciler hafta içi günlerinde fuarı ziyaret edecek, kitaplarla bir araya gelerek,  kendi yaş gruplarına göre düzenlenmiş etkinliklere katılacak.

Girişin ücretsiz olduğu fuar, saat 10.00 – 19.00 arası ziyaret edilebilecek.

KIRTASİYE SEKTÖRÜ KÜRESEL ARENADA PARLIYOR

ULUSLARARASI İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı 28 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) işbirliği ile Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8’inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuar hazırlıklarına dair güncel bilgileri paylaşan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy, fuarın yurtdışı ziyaretçi potansiyeli ve ihracata katkısının sektöre değer kattığını vurguladı. Türk kırtasiye sektörünün uluslararası alandaki gücünü artırmayı hedefleyen fuar, Avrupa standartlarında üretim yapan katılımcı firmaları ile dikkat çekiyor. Ulusoy, fuarın Türkiye’nin jeopolitik konumu, devlet teşvikleri ve firmaların üretime olan önemine vurgu yaparak, Türk kırtasiye sektörünün dünya pazarında öne çıktığını aktardı.

Haberin Devamı

Kırtasiye sektörünün sabırsızlıkla beklediği ve artık bir marka haline gelen fuar, bu yıl ilk kez çarşamba- cumartesi günleri arasında dört gün boyunca, 19 ülkeden 207 firma ve firma temsilciliğinin 323 sağlıklı ve güvenli kırtasiye markasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Şu ana kadar yurtiçinde 71 ilden, yurtdışında 104 ülkeden online kayıt yapan ziyaretçiler; kırtasiye ve ofis dünyasının en yeni ve en popüler ürünlerini keşfederken katılımcı firmalar da yepyeni ürünlerini Tüyap çatısı altında sergileme ve markasının pazardaki yerini görme fırsatı bulacak.

İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, Türk kırtasiye sektörünü uluslararası alanda temsil ederek, sektöre değer katmaya ve sektörün büyümesine önemli ölçüde katkıda bulunmaya devam ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları