Yaza damga vuran Raf'ın hikâyesi

Hafta sonu Ankara’da ilk kez sahne alan Deeperise (Mesut Yılmaz), kasım ayında yeni şarkısının piyasaya çıkacağını söyledi. Bu yaza damga vuran ‘Raf’ adlı şarkıyla geniş kitlelere ulaşan Deeperise, başarı hikâyesini ve gelecekle ilgili hedeflerini Hürriyet Ankara’ya anlattı.

Haberin Devamı

Yaza damga vuran Rafın hikâyesi

*‘Raf’ın arkasındaki iki isim olan Deeperise (Mesut Yılmaz) ve vokal Jabbar’ın (Mücahit Turan) bir araya gelme fikri nasıl oluştu?

Bir arkadaşım vasıtasıyla projenin vokali akustik versiyonuyla bana geldi. Dinledikten sonra Jabbar’la birlikte projeyi daha da geliştirerek hayata geçirmeye karar verdik. Yaklaşık 8 ay süren bir çalışmanın sonucunda Raf’ın şu anki hali ortaya çıktı. Akustikle deep house birleştirdik. Türkiye’de yapılan deep house müzikler, genelde cover amaçlı yapılıyordu. Daha önce yapılmış projeler tekrardan deep house olarak cover ediliyordu. Biz bu şarkıyla sıfırdan bir eser ürettik. Türkçe deep house oluştu.

Haberin Devamı

 YENİ PARÇAMIZ KASIMDA

 *Jabbar’la birlikte büyük bir başarı yakaladınız, beraber proje üretmeye devam edecekmisiniz?

İkimizinde kişisel olarak yaptığımız ayrı projelerde vardı. Ancak ‘Raf’ tuttuğu için bu beraberliği bozmak istemiyoruz. Bir parçamız daha var, çalışmaları tamamlandı ve kasım ayında piyasaya çıkacak.

*Şarkının listelerde üst sıralarda yer almasının ardından, İngilizce versiyonunu da yayımladınız. Bunun amacı neydi?

Türkçe versiyonu, dil nedeniyle yurt dışında belirsiz kalacağı için, İngilizce bir versiyon yayınladık. Dünya listelerinde Romanya ve Beyrut başta olmak üzere şarkımız hitlerin arasında yer aldı. Kitle büyük olduğu için ilerleme sürece daha geç işliyor. Biraz daha zamana ihtiyacımız var ve dünya da başarı elde edeceğimize inanıyorum.

*Şarkı bir sene önce sosyal medyadaydı, ama popülerliği bu yaza kaldı. Bunu neye bağlıyorsun?

Soundcloud’a geçen sene haziran ayından şarkıyı yükledim ve iki günde 30 bin dinleme aldı. 2 günde bu kadar yüksek bir rakam alınca geri çekmek zorunda kaldım. Daha sonrasında bu parçayı doğru bir kanalla profesyonelce müzik piyasasına sokmaya karar verdik. Universal müzikle bağlantı içerisine girdik. Parçayı beğendiler ve video klibimizle piyasaya girdi.

Haberin Devamı

TOMORROWLAND SAHNESİNİ HAYAL EDİYORUM

*Raf’ın başarısının ardından dinleyicilerin müzikal anlamdaki beklentileri oldukça arttı... Bundan sonraki planların ve en büyük hayalin nedir?

Bundan sonrası daha iyi olmak zorunda. Türkiye’de sürekliliğinizi devam ettirmek için yeni proje üretmeye de devam etmeniz gerekiyor. Bir Türk Dj olarak yurt dışında düzenlenen önemli müzik festivallerinde sahne almak istiyorum. En büyük hayalim Tommorowland’de çalmak, backstage de yer almak.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları