Yılın ilk ve çok önemli dolunayı!

Salı günü Yengeç burcunda meydana gelecek yılın ilk dolunayı evi, aileyi, sevdiklerimizi ve hislerimizi gündemimize taşıyacak. Çocuk sahibi olmak, değer verdiğimiz insanlarla bağlarımızı güçlendirmek için çok uygun bir zaman. Türkiye’de eğitimle ilgili yeni kararlar açıklanabilir ve diplomatik ilişkiler masaya yatırılabilir.

Haberin Devamı

Bu yılın ilk dolunayı 18 Ocak’ta 27 derece Yengeç burcunda meydana gelecek. Başrolü Plüton’un üstleneceği bu dolunayda Procyon sabit yıldızı da etkin olacak ve Yengeç burcunun sembolize ettiği konular gündemimize taşınacak. Yengeç burcu astrolojide güvenlik, barınma, üreme, beslenme, anılar, eskiler, yaşam kökleri ve ailevi konuları sembolize eder.

Bireysel açıdan bu dolunayda eve, aileye yönelik birtakım işler ve sorumluluklar gündeme gelebilir. Evimizde yapılması gereken işlere odaklanabilir; bakım, onarım, tadilat gibi konularla yakından ilgilenebiliriz. Taşınmak ve yer değiştirmek için normal şartlarda uygun bir zaman olurdu ama hem Venüs hem Merkür geri harekette. Taşınmak için en azından 6 Şubat sonrasını beklemeyin.

Çocuk sahibi olmak içinse iyi bir dönem. Çocuklarımızla yakından ilgilenip onların ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı davranabiliriz. Farkında olmadan çevremizdekilere biraz annelik yapabilir, onları korumak isteyebiliriz. Evimize, arabamıza, işyerimize güvenlik için alarm taktırabilir, sevdiklerimizin güvenliğini sağlamak için de harekete geçebiliriz. Sevdiğimiz insanlarla aramızdaki duygusal bağları güçlendirmek adına onlarla daha sık bir araya gelebiliriz.

Haberin Devamı

İLİŞKİLERİ SABOTE ETMEYİN

Yengeç dolunayında duygusal paylaşımlar artabilir, hisler daha kolay paylaşılır... Öte yandan dışadönük olmaktan çok içedönük olmayı isteyebiliriz. Bizi rahatlatan, aşina olduğumuz, güvende hissettiğimiz yerlerde olmak ister; maceradan ve riskten kaçınabiliriz.

Anıları yâd etmek, eskiye dair albümleri, şarkıları dinlemek ve filmleri izlemek isteyebiliriz. Ya da köklerimizi araştırabiliriz. Ekonomik açıdan şahane bir dönemden geçmesek de Yengeç burcu biriktirmek ve koleksiyon yapmakla ilgili olduğundan, birikimler yapabiliriz.

Sağlık açısından karaciğer, memeler, kaburga kemikleri, yemek borusu, mide, safra kesesi hassaslaşabilir. Yemek borusu da hassas olacağı için aşırı soğuk veya sıcak yiyecek/içecekleri tüketirken dikkat edin. Sigarayı bırakmak için de çok uygun bir dönem.

Haberin Devamı

Bu dolunayda Plüton başrolde... Duyguları büyütüp dramatik bir hale dönüştürmek söz konusu olabilir. Umutsuzluk, korku, takıntı, kıskançlık duyguları yükselebilir. Bir terapistle veya psikologla görüşmek iyi gelebilir. Kadınlarla kurulan duygusal ilişkilerde stresler yaşanabilir. Duygusal konularda direkt savaşmak yerine manipülasyona gidilebilir. Başkalarını kontrol etmeye çalışmadan, ilişkileri sabote etmeden geçirin bu dolunayı.

Yılın ilk ve çok önemli dolunayı

YENİ DÜZENLEME OLABİLİR

Procyon sabit yıldızı ünlenme, hızlı çalışan zihin, konuşma, hitabet, düşünce ve planları eyleme dönüştürme yeteneğiyle ilgilidir. Belki de aklınızdaki planlara hayat verme zamanı gelmiştir. Ama acele etmeden, planlayarak ve stratejik hareket ederek... Zira bu yıldız düşüncesizce harekete geçildiği takdirde hızlı başarının yanında aynı hızda başarısızlık da vaat eder.

Haberin Devamı

Türkiye’nin yükselen burcu Yengeç olduğu için bu dolunay önemli. Yükselen burç halkın taleplerini gösterir. Bu dönem halkın istekleri, talepleri önem kazanabilir. Türkiye’nin astroloji haritasında bu dolunayın Satürn’le sert, Jüpiter’le güzel bir kontağı olacak. Diğer ülkelerle kurulan diplomatik ve ticari ilişkiler yeniden masaya yatırılabilir, anlaşma koşulları değişebilir, bazı engelleri aşmak gerekebilir. Sağlık ve hizmet sektöründe yeni bir yapılanmaya gidilebilir. Hem Jüpiter hem de Satürn 5’inci ev dediğimiz borsa, eğlence yerleri, çocukları temsil eden alanda duruyor. Bu konularda birtakım yeni düzenlemeler getirilebilir.

Dolunay gerçekleştiği anda gökyüzünde Akrep burcu yükselirken yöneticisi Mars haritanın 2’nci evinde olacak. Krediler, faizler, borçlar gündeme gelebilir. Fakat işin içinde Mars olduğundan müdahale, mücadele, aksiyon alınması gereken koşullar oluşabilir. Dolunay anında 3’üncü ve 9’uncu evler tetiklenecek. Eğitimle ilgili bazı uygulama ve kararlar değişebilir; yeni ve önemli açıklamalar yapılabilir.

Haberin Devamı

Yılın ilk ve çok önemli dolunayı

GÜVENLİĞE DİKKAT

Dünya astrolojisinde Yengeç burcu; konut, gıda, ülkelerin toprak güvenliği, emlak sektörü, tarım, çocuklar ve vatani konuları temsil eder. Bu dolunay zamanı gıdaya ulaşmak, ürün tedarik zincirindeki sorunlar, gıda fiyatları önem kazanır. Tarım ve tarım ürünleriyle ilgili krizler oluşabilir. İşin içinde Oğlak burcunda seyahat eden Plüton olduğu için ekonomik zorluklar ve kriz, artan fiyatlar ve enflasyon konularını sürekli haberlerde görebiliriz.

Ülkelerinde kendilerini güvende hissetmeyen insanların haberlerini okuyabiliriz. Arkeolojik kazılarda medeniyetlere dair yepyeni bilgiler edinebiliriz. Plüton’un etkisiyle yeraltı kaynakları, maden ocakları, mafya ve depremle ilgili konular da gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Procyon sabit yıldızının etkin olacağı dolunay, köpeklerden gelebilecek tehlikelere işaret eder. Köpek ısırma vakalarında artış yaşanabilir. Procyon aynı zamanda altınla ilişkilidir; fiyatları yakından takip etmek gerekir. Bu dolunay zamanı ayrıca çocukların güvenliklerini daha güçlü bir şekilde sağlamakta fayda var. Çocuklarla ilgili hoş olmayacak, üzücü haberleri de daha çok görebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları