Tempo, hız, enerji dolu bir dolunay

Bir tamamlanma sürecine giriyoruz, enerjimiz yükseliyor, yaratıcılığımız artıyor. Dünya üzerinde politik çekişmeler büyürken ülkemizdeyse muhalefet liderlerini hareketli günler bekliyor olabilir.

Haberin Devamı

Bizi 29 Eylül’de 6 derece Koç burcunda gerçekleşecek bir dolunay bekliyor. Etkisi 9 Ekim’e kadar sürecek bu dolunayda anahtar kelimelerimiz harekete geçmek, tempo, hız, liderlik, çözüm odaklılık, yüksek enerji, sakarlıklar, başlangıçlar ve ilkel dürtülerdir. Bakalım bu dolunay bizlere, dünyaya ve ülkemize neler getirecek...

Son 15 gündür uğraştığımız konuların yavaş yavaş sonuna geliyor olabiliriz. En nihayetinde dolunaylar her zaman bir tamamlama, bitiş, sona erdirme temalarını içinde taşır.

Dolunay döneminde enerjimiz yükselir. Fiziksel aktivitelere, projelere odaklanmak için mükemmel bir zaman olabilir. Kendi fikirlerimizi ve düşüncelerimizi daha cesur bir şekilde ifade edebiliriz. Yaratıcı projeler için ilham bulabilir, ortaya yeni fikirler çıkabiliriz. İlişkilerimizde daha bağımsız olmak isteyebiliriz. Aşk hayatımız daha ateşli ve tutkulu hale gelebilir. Romantizmi canlandırmak için harika bir dönemdir. Ama bir yandan da özdenetimi korumak, sabırlı olmayı bilmek gerekir. Acele karar vermemek uzun vadede lehimize sonuçlanacaktır.

Haberin Devamı

Zaman zaman çabuk öfkelenip ani tepkiler de verebiliriz. Zaten Koç dolunayı zamanı sabırdan bahsetmek pek kolay değildir. Her işin hızlı olmasını isteriz. Her an kibar davranmakta da zorlanabiliriz. Çevremizdekilerin bencilliğinden şikâyet ederken biz de bencilce davranışlarda bulunabiliriz.

Sağlıkla ilgili olarak bu dönem baş bölgesindeki organlara dikkat etmekte fayda var. Baş ve migren ağrıları, kulak ağrıları, göz ve tansiyon sorunları gündeme gelebilir. Dolunay sürecinde sakarlıklar peşimizi pek bırakmayabilir; düşmelere ve kazalara karşı da dikkatli olmalıyız.

Tempo, hız, enerji dolu bir dolunay

 

ÇATIŞMALAR ARTABİLİR

Koç burcu dünya astrolojisinde yangınları, aktif volkanları, siyasi liderlerin dürtüsel çıkışlarını, sansasyonları, enerji kaynaklarını, güneş enerjisini, askeri konuları, savaşı, sporcuları, kahramanları ve çocukları sembolize eder.

Haberin Devamı

Koç burcu enerji, liderlik ve hareketle ilişkilendirildiğinden bu dönemde birçok ülke ve toplum liderinin kararları ve yönetim tarzları eleştirilip sorgulanabilir.

Dolunay döneminde uluslararası ilişkilerde hızlı gelişmeler ve olaylar yaşanabilir. Ülkeler arasındaki gerginlikler artabilir veya ani diplomatik hamleler gözlemlenebilir. Bu dönemde toplumsal hareketler, protestolar veya devrimci eylemler artabilir. İnsanlar daha fazla özgürlük ve adalet talepleriyle sokaklara çıkabilir.

Ülkeler arasında veya toplum içinde rekabet, çatışmalar artabilir, ticari savaşlar veya politik çekişmeler baş gösterebilir. Yangınları, patlamaları, saldırıları, volkanik aktiviteleri tetikleyici durumlar meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Çabuk öfkelenip ani tepkiler verebiliriz. Zaten Koç dolunayı zamanı sabırdan bahsetmek pek kolay değildir.

 

BORSAYA DİKKAT!

Dolunayın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre çıkarılan haritasında Yay burcu yükselmekte. Ülkenin ana gündemleri arasında eğitim, üniversiteler, yayıncılık, hukuk, anayasa, sporla ilgili konular, uluslararası ticaret hakkındaki gelişmeler olabilir. Bu alanlarda hızlı aksiyonlar alınabileceği gibi Koç burcu enerjisiyle gerginlik yaratabilecek durumlar yaşanabilir.

Yay burcunun yönetici gezegeni olan Jüpiter’in borsa, çocuklar, yatırımlar, elçilikler, parklar, eğlence yerlerini temsil eden alanda Boğa burcunda geri gitmesi borsada geri çekilmelerin olabileceğine işaret edebilir. Gözlemlemekte fayda var.

Haberin Devamı

Dolunay an haritasında 3’üncü evde meydana gelecek. Eğitim, seyahatler, iletişim, ulaşım gibi temalar öne çıkacak. Umarım büyük zincirleme kaza haberleri almayız. Yay burcunun yükselmesi ve 3’üncü evin tetiklenmesiyle daha çok eğitim, yayıncılık konularında önemli gelişmelerle karşılaşacağız. Dergi, televizyon ve dijital mecralarda yeni markalar ve oluşumlar görebiliriz. Eğitim konusunda tepki çekebilecek durumlar meydana gelebilir.

Türkiye’nin kendi doğum haritasındaysa bu dolunay Mars’la karşı karşıya olacak. Kazaların, ateşle ilgili konuların, yangınların, patlamaların, saldırıların ve düşmanlıkların tetiklenebileceği bir dolunay. Mars’ın özellikle muhalefeti temsil eden bir alanda olması; muhalefet liderlerinin tepki çekebileceği durumlar içinde kalabileceğine işaret edebileceği gibi, parti içinde istifa, başka partilere transfer haberleri de görebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları