Stresimizi iyi yönetelim, net iletişim kuralım!

Haftanın en önemli gökyüzü olayı Yengeç burcunda gerçekleşecek yeniay. Bu kez alıştığımız düzeni ve ilişkileri değiştirecekmiş gibi duran yeniay hatalara, yanlış anlaşılmalara ve farklı düşünme sistemleri içinde uyumsuzluklara neden olabilir. Ama neyse ki biraz neşelenmek ve flört etmek için de fırsat bulacağız.

Haberin Devamı

İçsel motivasyonumuzla dışımızda gelişen olaylar arasında bir denge kurmakta zorlanacağımız, biraz gergin bir haftaya giriyoruz. Yengeç burcunun 24’üncü derecesinde gerçekleşecek yeniayın Plüton’la sert bir etkileşimi olacak. Ama neyse ki Balık burcundaki Neptün’ün güzel bir kontağı var. Koçlar biraz yalnız kalmak isteyebilir, Aslanların angarya işleri artabilir, Başaklarsa daha sosyal olabilir.

Aceleci davranabiliriz

Bugün Ay tüm gün Yengeç burcunda seyahat edecek. Merkür’le Jüpiter arasında kare açı olacak (etki süresi +/-4 gün). Doğru bilgiyi yanlıştan ayırt etmekte zorlanabiliriz. Düşüncelerimizi düzenlemekte güçlük çekebiliriz. İletişim kurarken abartılı bir dil kullanma eğilimi gösterebiliriz. Bu da başkalarının bizi anlamasını güçleştirebilir veya inandırıcılığımızı zayıflatabilir. İletişim kopuklukları, yanlış anlaşılmalar veya farklı düşünce sistemleri arasında uyumsuzluklar ortaya çıkabilir. Dikkatli olmamız, açık ve net iletişim kurmaya çalışmamız önemli. Bazen aşırı aceleci davranabiliriz. Bu da dikkatsizliklere, hatalara veya yanlış anlaşılmalara yol açabilir.

Düzenimiz değişebilir

Yarın 24 derece Yengeç burcunda Plüton etkili bir yeniay meydana gelecek. Neptün de yeniaya güzel bir destek verecek. Odak noktamız aile, ev, güvenlik, gayrimenkul, geçmişe ait konular olacak. Plüton’un etkisiyle hayatımızda değiştirmek veya bitirmek istediğimiz konulara konsantre olabiliriz. Özellikle iş hayatımızda sistemimizi ve düzenimizi değiştirmek, farklı bir kariyer planına geçmek gündemimize girebilir. Aslında bunu yapmak için de ideal zamanlar. Yalnız takıntılı davranışlardan kaçınmalıyız.

Haberin Devamı

Stresimizi iyi yönetelim, net iletişim kuralım


Övülmek isteyeceğiz

Salı günü Ay 6.04 ile 7.39 saatleri arasında Yengeç burcunda boşlukta olacak, ardından Aslan burcunda seyahat edecek. Neşelenmek, arkadaşlarla eğlenmek, mekânları gezmek ve flört etmek için önümüzde harika birkaç gün var. Ay Aslan burcundayken çocuklarla güzel vakit geçirebilir, biz de çocuksu yönlerimizi ortaya koyabiliriz. Dikkat çekici takılar, aksesuarlar, canlı renkler ve parıltılı giysilerle çekiciliğimizi arttırabiliriz. Yaratıcı ve artistik çalışmaların desteklendiği bir gündeyiz. Beğenilmek, yeteneklerimizle takdir toplamak ve övülmek isteyebiliriz. Günün ana teması ‘fark edilmek’ olacak.

Güç savaşları çıkabilir

Çarşamba Ay tüm gün Aslan burcunda seyahat edecek. Mars ile Satürn de karşı karşıya olacak (etki süresi +/-4 gün). İçsel motivasyonumuzla dışımızda gelişen olaylar arasında bir denge kurmakta zorlanabiliriz. Kendimizi sabote etme eğilimi gösterebilir ve hedeflerimize ulaşmak konusunda zorluklarla karşılaşabiliriz. Dış etkenler tarafından da engellendiğimizi düşünebiliriz. Gecikmelerle mücadele edebilir ya da sabır ve disiplin gerektiren durumlar yaşayabiliriz. Bu dönemde kararlılığımızı sürdürmek çok önemli. Çatışmalar ve güç savaşları biraz canımızı sıkabilir. İlişkilerde sorumluluklar, sınırlar veya düzenlemelerle ilgili anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Çevremizdekilerle dengeli ve anlayışlı bir iletişim kurmaya çalışmalıyız. Öfkemizi yönetmek, sabırlı olmak ve konulara yapıcı bir şekilde yaklaşmak bizim yararımıza olacak.

Empatimiz güçlenebilir

Perşembe Ay 17.07 ile 20.12 arasında Aslan burcunda boşlukta olacak. Sonra Başak burcunda seyahat edecek. Güneş ile Neptün arasında üçgen açı oluşacak (etki süresi +/-4 gün). Müzik, yazı, resim ve diğer sanatsal alanlarda daha üretken olabiliriz. Başkalarının duygularını anlama, destekleme ve empati kurma becerilerimiz güçlenebilir. Meditasyona ve ruhsal pratiklere normalden daha fazla ilgi duyabiliriz. Derin bir anlam arayışı içinde olabiliriz. Şefkâtle hareket edebiliriz. Rüyalarımız daha canlı ve sembolik olabilir.

Eleştiri dozuna dikkat!

Cuma Ay tüm gün Başak burcunda seyahat edecek. Çevremizde gelişen olayları sürekli analiz edebilir ve eleştirme ihtiyacı duyabiliriz. Fakat dozu aşarsak fena olur. Hastalıkların en yoğun yaşandığı zamanlardır ama neyse ki şifasının da geldiği süreçtir. İşyerinde mesailer ve yapılması gereken işler artar. Her şeyin mükemmel olması için çok daha fazla çaba sarf ederiz. Bu dönem duygulara aslında pek yer yoktur. Daha akılcı ve mantıklı kararlar alma eğiliminde oluruz. Yaşamımızda dağınık ve göze batan konuları organize etmek için şahane bir dönem. Detay ve incelik gerektiren işlerde başarı elde etmemiz daha kolay olacak. El becerilerimizi geliştirecek ve kafamızı rahatlatacak hobilere yönelebiliriz. Her şeyin ispata dayalı olmasını isteyeceğiz. Başkalarının işlerine burnumuzu sokmaya eğilimli olabiliriz ama kendimize engel olmaya çalışmalıyız. Sağlık açısından bağışıklık sistemini güçlendirecek takviyeler almakta fayda var. Özellikle sindirim sistemi hassas olabilir. İshal veya kabızlık vakaları daha çok görülebilir.

Haberin Devamı

Stresimizi iyi yönetelim, net iletişim kuralım

Kendimizi keşfedeceğiz

22 Temmuz Cumartesi Ay tüm gün Başak burcunda seyahat edecek. Güneş ile Plüton karşı karşıya olacak (etki süresi +/-4 gün). Bu dönemde başkalarıyla çatışmalar yaşayabilir veya dış etkenler tarafından kontrol edildiğimizi hissedebiliriz. Kendi gücümüzü ifade etmek ve başkalarının müdahalelerine direnmek için güce ihtiyaç duyabiliriz. Kişisel gelişim, ruhsal büyüme ve geçmişteki kalıpları dönüştürme fırsatı yakalayabiliriz. Kendimizi daha derinden keşfetmek için zorlu bir yolculuğa çıkmak isteyebiliriz. Yoğun hisler yaşayabiliriz. Bu dönemde duygusal zorlukları dengelemek, iç dengemizi korumak ve olumlu düşünmek çok önemli.

Haberin Devamı

Koç (21 Mart-19 Nisan)

Kriz yönetimi gerekebilir

Odak noktanız eviniz ve aileniz olacak. Bu alanlarda yeni adımlar atabilirsiniz. Yalnız iş ve evlilik hayatınızda güç çekişmelerinden, takıntılı davranışlardan uzak durun, şartları zorlamayın. Kariyerinizde bir krizi yönetmeniz gerekebilir. Neptün’ün desteğiyle psikolojik olarak size iyi gelecek konulara odaklanabilir, biraz yalnız kalmak isteyebilirsiniz.

Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Dostlardan manevi destek

Aklınıza yeni fikirler ve projeler gelebilir. Seyahat planları yapabilirsiniz. Bu dönemde zihinsel olarak biraz yorgun hissedebilir, inatçı ve takıntılı olabilirsiniz. Dostlarınızdan manevi anlamda güzel destekler görebilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte yaratıcı işlere yönelebileceğiniz gibi, birlikte yollara düşebilir ve iyi bir tatil yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Yeni bir iş fırsatı gelebilir

Odak noktanız parasal konular ve kazançlar. Yeniayla kendinize yeni maddi kaynaklar yaratmaya çalışabilirsiniz. Bu dönemde paranızı biraz daha sağlıkla ilgili konulara harcayabilirsiniz. Kariyer alanınızda Neptün’ün güzel desteğiyle hem daha yaratıcı hem de iş arkadaşlarınızla daha uyumlu bir hale gelebilirsiniz. Yeni bir iş fırsatı çıkabilir.

Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Kişisel planlar önem kazanacak

Bu yeniay hayatınızda yapmayı planladığınız her türlü değişiklik için destekleyici olacak. Kişisel planlarınızın önem kazanacağı, fiziksel olarak nasıl göründüğünüze odaklanacağınız bir süreç sizi bekliyor. İlişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar konusunda katı bir tutum sergilemeyin. Size iyi gelecek bir seyahate çıkabilir ya da güzel haberler alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

Sağlığınıza özen gösterin

Bu dönem yalnızlık ihtiyacınız artabilir ama Plüton’un sert etkisi sebebiyle bunu başaramayabilirsiniz. Angarya işleriniz aşırı artabilir. İş ortamınızda önemli değişimler meydana gelebilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkilerinizde yapıcı olmaya çalışın. Sağlığınıza özen gösterin. Özellikle de midenize, dişlerinize ve eklemlerinize dikkat edin.

Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Takıntılı, sert, soğuk davranmayın

Sizleri daha sosyal, eğlenceli, hareketli zamanlar bekliyor. Yeni dostlar edinebilir, arkadaşlarınızla daha samimi zamanlar geçirebilirsiniz. Yalnız özel hayatınızda takıntılı, sert, soğuk bir şekilde davranmamaya özen gösterin. Kişisel bir krizi yönetmeniz ya da özel hayatınızla sosyal hayatınız arasında denge kurmanız gerekebilir.

Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

İş ve aile arasında denge kurmak şart

Kariyerinizde başlangıçlar ve projeler gündeme gelebilir. Yalnız işiniz ve aileniz arasında kalabilirsiniz. Ailevi konularda sert, katı ve biraz da takıntılı davranabilirsiniz. Yıkıcı olmamaya bakın. Neptün’ün güzel desteğiyle iş arkadaşlarınızdan manevi anlamda destek görebilir, günlük işlerinizi büyük bir rahatlıkla halledebilirsiniz.

Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Aşkta güzel gelişmeler...

Seyahat, eğitim, yurtdışıyla ilgili konular gündeminizde olacak. Medyayla alakalı önemli işlerinizi organize edebilirsiniz. Yakın çevreniz, kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınızla iletişim dilinizin yumuşak ve onarıcı olmasına dikkat edin. Bu dönem zihinsel olarak çok yorulabilirsiniz ama aşk-meşk konularında güzel gelişmeler yaşanabilir.

Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Finansal konularda hırs yapmayın

Yeniayla birlikte krediler, primler, yatırımlarla ilgili konularda yeni adımlar ve yeni fikirler söz konusu olabilir. Kredi araştırmaları içine girebilirsiniz fakat finansal konularda hırs yapmayın. Takıntılı davranmak size ciddi zararlar verebilir. Beklenmedik ödemeler, harcamalar ortaya çıkabilir. Evinizi güzelleştirmek için de harekete geçebilirsiniz.

Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Eleştirmek evliliğinize zarar verebilir

İlişkiler ve anlaşmalarla ilgili konularda yeni gelişmelere hazır olun. Bu dönem tüm iletişiminizde yapıcı olmaya bakın. Eleştirel davranmak evliliğinize veya ortaklığınıza zarar verebilir. Yaratıcı fikirler gündeminize gelebilir, kendinizi mutlu hissedeceğiniz seyahatlere çıkabilirsiniz. Yakın çevrenize manevi anlamda destek vermeniz gerekebilir.

Kova (22 Ocak-18 Şubat)

Fedakârlıklar yapmanız beklenebilir

Bugünlerde sağlıklı yaşamak adına adımlar atabilir ve beslenme düzeninizi değiştirebilirsiniz. İç dünyanızda kuruntulara ve endişelere kapılmamaya çalışın. Kendinizi sert bir şekilde eleştirmeyin. Ruhsal açıdan biraz yorgun hissedebilirsiniz. Arkanızdan iş çevirenler olabilir. Kariyerinizde sizden bazı fedakârlıklar yapmanız beklenebilir.

Balık (19 Şubat-20 Mart)

Sanatla yakından ilgilenin

Aşk, hobiler ve çocuklar ana gündem maddeleriniz. Bekârsanız hayatınızda yeni flörtlere yer açın. Çocuk sahibi olmak isteyenler için de oldukça destekleyici bir yeniay. Dostlarınıza karşı biraz sert ve acımasız olabilirsiniz. Sevdiklerinize hoş sürprizler yapmaya bakın. Sanatla yakından ilgilenerek de kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları