Önce hayatımızı, sonra kendimizi güzelleştirelim

14 Ekim Cumartesi gerçekleşecek Güneş tutulması hayatımızda denge ve uyum arayışı içinde olacağımız bir süreci başlatacak. Bu tutulma dünyada şiddetli bir değişim ve dönüşüm yaşanmasına neden olacak olayları tetikleyebilir. Ülkemizdeyse gençlerin eğitimleriyle ilgili yatırımlar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Önce hayatımızı, sonra kendimizi güzelleştirelim
Terazi burcunun 21’inci derecesinde başrolünün Merkür olacağı bir Güneş tutulması meydana gelecek. 14 Ekim’deki tutulma İstanbul’a göre maksimum seviyeye 20.59’da gelecek ancak Türkiye’den gözlemlenemeyecek. Etkisi 10-15 gün önceden başlayan tutulmaları en güçlü bir aylık süreçte hissederiz. Ama kural olarak tutulmalar altı aylık bir periyoda etki eder ve bu etki azalarak devam eder. Bu tutulmaya özel, küçük bir not: 2004 yılının ekim ayında gerçekleşen tutulmayla aynı derecede ve benzer özelliklere sahip. O tarihteki olayların aynısının olmasını beklemiyoruz elbette ama benzer bir tema karşımıza çıkarsa da şaşırmayalım. Şimdi tutulmanın önce bireysel, sonra dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerine bakalım.

Haberin Devamı

Hayatımızda denge ve uyum arayışı içinde olacağımız bir süreç başlıyor. Bu dengeyi ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar ve işbirlikleri içinde daha fazla arayabiliriz. Tutulma özellikle güney Ay düğümü tarafında olduğundan dolayı bazen dengelerin şaşmaması için susup kendi hakkımızdan feragat edebileceğimiz koşullarla karşılaşabiliriz. Ama yapmayalım; hakkımızı koruyup savunalım.

Yeni ilişkiler, anlaşmalar ve işbirliklerinin yanı sıra evlilik ve iş kurmak için de iyi bir dönem. Bir yandan da mevcut ilişkilerimizi, ortaklarımızı mercek altına alıp değerlendirmek isteyebiliriz. Eğer bir süredir çözemediğimiz sorunlarımız varsa belki de artık yolları ayırmanın vakti gelmiştir.

Bu dönem bize keyif veren konuların eğitimlerine, seminerlerine katılabiliriz. Seyahatler söz konusu olabilir. Hukuk alanındaki işler de bu tutulma zamanı hız kazanabilir ve bu konuda ihtiyacımız olan desteği bulabiliriz.
Tutulma sırasında önce hayatımızı, sonra kendimizi güzelleştirmek adına adımlar atabiliriz. Moda alanındaki girişimleri destekleyici bir tutulma bu. Ayrıca sanata olan eğilimimiz artabilir, yeteneklerimiz ortaya çıkabilir veya var olan yeteneklerimizi daha çok parlatabileceğimiz alanlarla karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

Çevremizdeki kişiler bizim için çöpçatanlık yapabilir veya biz arkadaşlarımızı birileriyle tanıştırabiliriz. Sağlık açısındansa bel bölgesi ve böbreklere dikkat edilmesinde fayda var.

Dünyada siber saldırı tehdidi

Terazi burcu dünya astrolojisine göre; dış ilişkileri, savaş ve barışları, dost-düşman ilişkilerini, boşanmaları, evlilikleri ve adaletle ilgili konuları işaret eder. Merkür ise iletişim, anlaşma, seyahatler, eğitim, taşımacılık, sınavlar ve medyayı temsil etmekte.

Tutulmayla birlikte moda ve sanat alanında önemli gelişmeler meydana gelebilir. Dijital kıyafetler tanıtılabilir. Oyun dünyasında yeni teknolojiler, hologramlar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda ülkelerarası barış ve işbirliği görüşmelerinin artabileceği zamanlar. Ya da çok önemli ticari birlikteliklerin ilk adımlarının atılacağı... Bu dönem diplomatik ilişkiler de önem kazanacak.
Tutulma sürecinde davalarda verilen kararlar halk tarafından sorgulanabilir. Veri güvenliği açıkları, siber saldırılar meydana gelebilir. İşçi sınıfının hakları, hak arayışları ön plana çıkabilir.

21 derece Terazi, bu burcun 3’üncü dekanına işaret etmekte. 3’üncü dekansa asiller arasındaki uyuşmazlık ve anlaşmazlıklara işaret etmekte.

Yalnız tutulmaya Oğlak burcundaki Plüton’un sert bir etkisi olacak. Plüton’un temsil ettiği konularsa şöyle: Kontrol dışı büyük güçler, doğal afetler, gizli örgütler, mafya, bombalama olayları, kimyasallar, kitlesel ölümler, suikastlar, büyük değişim ve dönüşümler, bilinçaltı, despot kişiler, ihtiras, tutku, şehvet, yıkım, baskı, katletme, müstehcen konular, taciz, tecavüz, karabüyü, lanet, silahlı soygunlar ve yeraltıyla ilgili sorunlar... Bu dönem toplumların şiddetli değişim ve dönüşüm yaşamasına neden olacak olaylar tetiklenebilir. Ekonomik olarak da işaretler pek tatlı değil ne yazık ki. Ekonomik anlamda güçlenmek, toparlanmak adına bazen zor kararlar almak gerekebilir. İşsizlikte artış ve üretim krizleri söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Bu tutulma zamanı Bellatrix yıldızı etkin olacak. Bu yıldız Amazon kadınları temsil eder. Savaşçı kadınların ön plana çıkması, kadınların hak arayışları gündeme gelebilir.

Arneb ise tavşanları temsil eden bir sabit yıldız. Hatta tavşanların ölümünü anlatan bir yıldız. Bu tutulmanın tavşanlarla ilgili bir etkisi olacak mı yaşayıp göreceğiz.

Türkiye’nin gündemi...

Tutulma anının Ankara’ya göre çıkarılan haritasında gökyüzünde İkizler burcu yükselmekte. Ülkenin ana gündemi eğitim, bilgi, ulaşım, medya, iletişim, ticari konular olacak. İkizler burcunun yönetici gezegeni 5’inci evden tutulmaya eşlik edeceğinden dolayı gençler, borsa, yatırımlar, diplomatlar ve elçilikler de gündemde.
Gençlerin eğitimleriyle ilgili teknolojik yatırımlar olabilir. Bu dönem diplomatik ilişkiler, diplomatlar arası iletişim dili önem kazanacak.

Haberin Devamı

Yine sanatçılar ve yazarların öne çıkacağı hatta ürettikleriyle belki de ödüller alacağı bir tutulma süreci yaşanabilir. Sanatsal konularda üretken bir dönem olabilir. Diğer yandan sanatçı ve yazarlar eleştiri de alabilir.
Vergiler, banka ve borsa işlemleriyle ilgili yeni yapılanmalar, kurallar ve yeni düzenlemeler yapılabilir. Hâkimler ve savcılarla ilgili de yeni düzenlemeler olabilir. Görev değişiklikleri veya hâkim/savcı olabilmekle ilgili eğitimi ilgilendiren yeni ihtiyaçlar gündeme gelebilir.

Yazarın Tüm Yazıları