Hayal kırıklığı cepte!

Bu hafta biraz keyifsiz açıkçası çünkü gökyüzünde kafamızı karıştıracak ciddi etkiler var. Güneşle Neptün arasındaki sert etkileşim hem iş hem de sağlıkla ilgili durumlara dikkat etmemiz konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu hafta Koçlar yaratıcı işlerle ilgilenmeli, Boğalar rekabet içinde olmamalı, Başaklar kimseye tutamayacağı sözler vermemeli, Yaylarsa önemli kararları haftaya ertelemeli.

Haberin Devamı

Dürtüsel ve ani kararlar almaya meyilli olacağımız, tartışmalara ve gerginliklere açık, işlerin havada kalacağı, ilişkilerde kıskançlıkların yaşanabileceği, çok da keyifli olmayan bir haftaya giriyoruz. Pireyi deve yapmazsak ve tepkilerimizi de abartmazsak daha sakin bir hafta geçirebiliriz. Bakalım gün gün hangi gelişmeler yaşanacak ve burçları hangi sürprizler bekliyor...

Tartışmalar alevlenebilir

Yarın tüm gün Ay Koç burcunda olacak. Ay bu konumdayken atmosfere hız hâkim olur. Herkesin içindeki çocuksu, atak, öfkeli, mücadeleci taraf açığa çıkar. Yollarda hızlı şoförlere karşı dikkatli olmalıyız. Tartışmalar kolaylıkla alevlenebilir, insanlar risk almaya daha yatkın olur. Dürtüsel ve ani kararlar alabiliriz. Spor yapmak, rekabet etmek, cesaret göstermek, fiziksel gücümüzü arttırmak, iş görüşmesinde canlı ve dinamik görünmek için çok uygun bir konum. Sabırsız ve benlik duygusu ön planda olan kişilerle de karşılaşabiliriz.

Salı; Ay 14.39 itibariyle Boğa burcuna geçecek. Yediklerimizi abartmaya eğilimli olabiliriz. Hamurişlerinden en çok uzak durulması gereken zamanlar çünkü kolay kilo alabiliriz. Günün ana teması sessizlik, sakinlik ve huzur olacak. Yaşamımızda sağlam adımlar atmak için de harika bir dönem. Ağır hareket edebiliriz ama bir taraftan da iş ve proje üretmek isteyeceğiz. Parayla ilgili konuları halledebilir ve para kazanabiliriz. Patrondan zam istemek için de süper bir gün. Sağlık konusunda boğaz bölgesi hassas olabilir. Ses kısıklığı, boğaz ağrısı ve iltihaplara dikkat!

Çarşamba; Ay tüm gün Boğa burcunda seyahat edecek. Sakin, dingin, ayakları yere basan bir ruh halinde, kendimizi şımartmak isteyeceğiz. Tatlı ve hamurişlerinin zevkini çıkararak bugün hepimiz bir parça gurme kesilebiliriz. Ay Boğa günlerinde genellikle pratik ve somut bir bakış açısına sahip oluruz. Paranın değerini bilir ve paramızın karşılığını almak isteriz. Anın tadını çıkarmak, bedenimizle mutlu olmak, masaj yaptırmak, duyularımızı harekete geçiren işlerle uğraşmak, siesta yapmak, doğadan zevk almak, ayaklarımızı uzatıp TV karşısında çerez yiyerek dizi izlemek için harika bir gün.

Perşembe; Ay 15.57 ile 23.16 arasında boşlukta olacak, ardından İkizler burcuna geçecek. Ay’ın boşlukta olmasının en önemli etkisi işlerin havada kalması diyebiliriz. Bu yüzden hemen sonuç almak istediğimiz konular varsa harekete geçmek için Ay’ın boşluktan çıkmasını beklemeliyiz. Genelde Ay boşluktayken pek bir şey yapmak istemeyiz. Keyfimiz çok yerinde olmaz ve üzerimize bir tembellik çöker. Yapılabilecek en güzel aktiviteler de; dinlenmek, uyumak, yarım kalan işleri halletmek.

Cuma; Venüs ile Mars arasında kare açı olacak. Bu görünüm evrensel âşıklar Mars ve Venüs’ün birbirine duyduğu güçlü çekim gibi bir etki yaratabilir. İlişkilerde kimin ne istediğine dair kavgalar yaşanabilir. Cinsel çekim oldukça fazla olur. Ancak aşırı güvenli veya kendine dönük, şımarık tavırlar, ‘Ben ne istediğimi biliyorum’ havası, aradaki dengeyi bozabilir. İki kişi arasındaki fiziksel çekim,

bir ilişkiyi başarılı bir biçimde sürdürmek için yeterli olmayabilir. Bugünler yeni birileriyle tanışmak için de çok uygun. Partneri olanlar birbirine romantik sürprizler yapabilir. Sevme ve sevilme ihtiyacımızın artacağı bir dönem. İlişkilerde kıskançlık ve rekabet de yaşanabilir.

Cumartesi; Güneş ile Neptün arasında zorlu bir görünüm olacak. Etki süresi +/- 5 gün gibi düşünebiliriz. Fiziksel olarak kendimizi yorgun ve isteksiz hissedebiliriz. Ruh halimiz pek neşeli olmayabilir. Başkalarıyla çatışmaya girmek istemeyiz ve dıştan gelen etkilere tam olarak nasıl yanıt vereceğimizi bilemeyiz. Akıl karışıklığı ve isteksizlik bu transitin en göze çarpan etkileri. Bugün hedeflerimiz, beklentilerimiz ve yapmamız gerekenler arasında çelişkiler yaşayabiliriz. Gerçekleri görmekte zorlanabiliriz. Özellikle aldanmalara ve aldatılmalara karşı dikkatli olmalıyız. Kariyerimizi ilgilendiren konularda majör kararlar almak için de pek uygun değil.

Pireyi deve yapmayalım

18 Eylül Pazar; Merkür ile Jüpiter arasında zorlu bir görünüm olacak. Bugün pireyi deve yapmamaya ve tepkilerimizi abartmamaya özen göstermeliyiz. Bu açının etkisiyle fazlaca iyimser davranabiliriz. Unutkanlığa eğilimli olabiliriz. Evden çıkmadan önce anahtarımızı, telefonumuzu, cüzdanımızı kontrol edelim. Yapılması gereken işler beklerken canımız hayallere dalmak isteyebilir. Başkalarıyla kurduğumuz iletişimde ukala tavırlar takınmaktan kaçınmalıyız. Bir yandan da güzel sürprizler çıkabilir. Fakat açgözlü ya da aşırı özgüvenli davranmak da kayıplara neden olabilir. İşler ve yatırımlarla ilgili yeni fırsatlar aramak ve girişimler için de verimli bir dönem.

Haberin Devamı

Bağışıklığınızı güçlü tutun
Koç (21 Mart-19 Nisan)
Bu hafta Güneş ile Neptün karşı karşıya olacak. Hafta boyunca iş ortamında risk almak, çatışmalara girmek için hiç uygun değil. Yapabiliyorsanız yalnız kalmak, etliye sütlüye karışmamak, yaratıcı işlerle ilgilenmek, ruhunuzun isteklerine odaklanmak, terapilere gitmek için uygun. Biraz da sağlığa dikkat etmeli. Bağışıklığınızı güçlü tutmaya çalışın. Zehirlenme riskine karşı yediklerinize, içtiklerinize dikkat edin.

Her söylenene inanmayın
Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)
Hem özel hem de sosyal ilişkilerde gerçeklerden kaçmamalı, rekabet içinde olmamalı, riskler almamalısınız. Özellikle borsa, yatırım araçları veya spekülatif yatırımlar konusunda dikkatli olmalısınız. Özel ve sosyal hayat arasında ikilemlerde kalmak ruhunuzu biraz yorabilir. Herkesin her söylediğine inanarak hareket etmeyin, hayal kırıklıkları oluşabilir.

İddialı çıkışlarda bulunmayın
İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)
İş ve kariyerinizle ilgili konularda çok dikkatli olmalı, kimsenin ipiyle kuyuya inmemelisiniz. İş konusunda çok kafa karıştırıcı etkiler var ve kendinizi sisli bir yolda yürüyor gibi hissedebilirsiniz. Bu yüzden bu hafta iş konusunda büyük büyük aksiyon almak, iddialı çıkışlarda bulunmak, çatışmalara girmek için hiç müsait değil. Dikkatli olun ve iyi niyetinizin kurbanı olmayın.

Önemli kararları erteleyin
Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)
Hafta boyunca ihtiyacınız olmayan şeyleri satın almaya çalışmayın. Birileri size var olmayan ürünler satmaya çalışarak sizi kandırabilir. Önemli kararlarınızı bir sonraki haftaya bırakmakta yarar var. Odaklanma sorunu yaşayabilirsiniz. Dalgın olabilir, verdiğiniz sözleri unutabilirsiniz. Her şeyi dikkati bir şekilde not alın, aldığınız notları da dikkatli alın ama.

Hayır demeyi öğrenin
Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)
Her şeyden önce bu hafta hayır demeyi öğrenmelisiniz. Özellikle maddi konularda! Bir sözleşmeye imza atmanız gerekirse ekstradan dikkatli olun, her satırı dikkatlice okuyun. Kafanız biraz dalgın olabilir, eşyalarınızı bu yüzden kaybedebilirsiniz de. Kendinizi değersiz hissettirebilecek her türlü ortam ve kişilerden de uzak durun.

İlişkide gri alan bırakmayın
Başak (23 Ağustos-22 Eylül)
Yeni bir ilişki veya ortaklığa başlama konusunda dikkatli olun. Veya en azından ilişkilerde ve ortaklıklarda tutamayacağınız sözler vermeyin. Hiçbir ilişkide gri alanlar bırakmayın, karşı tarafa net olun. Size karşı samimi olmayan insanlardan da uzak durun.

Hemen pes etmeyin
Terazi (23 Eylül-22 Ekim)
Hafta boyunca hayal kırıklığı veya cesaretinizi kıracak bir durumla karşılaşırsanız hemen pes etmeyin ve yolunuza devam edin. Kandırılmalara karşı dikkatli olun. Birileri arkanızdan iş çevirebilir, özellikle işle ilgili konularda. Ya da en iyi senaryoyla yalnız kalmak isteyebilir, kabuğunuza çekilebilirsiniz. Sağlınızı riske atacak harekelerden de uzak durun.

Güven duygunuz zedelenebilir
Akrep (23 Ekim-21 Kasım)
Özel ve sosyal hayatınızda hayal kırıklığı yaratacak durumlarla karşılaşabilirsiniz. Güven duygunuzu zedeleyecek olaylar meydana gelebilir. En iyi senaryoyla yardıma ihtiyacı olan bir arkadaşınıza yardım etmeniz gerekebilir ya da toplumsal alanda fayda sağlayacak bir etkinlik içinde olabilirsiniz.

Güç çekişmelerine dikkat
Yay (22 Kasım-21 Aralık)
Hem ailevi hem de işinizle ilgili konularda güç çekişmelerinden uzak durmakta fayda var. İşinizle ilgili konularda oldukça yaratıcı olabilirsiniz. Evinizde veya iş yerinizde su tesisatıyla ilgili sorunlar meydana gelebilir. Bu hafta yeni bir iş kurmak, iş değiştirmek açısından uygun olmayabilir.

İletişim konusunda karmaşa
Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)
Hafta boyunca iletişim konularında ciddi karmaşalar yaşayabilirsiniz. Kime neyi nasıl yazdığınıza, gönderdiğinize dikkat edin. Eğer bir yolculuğa çıkacaksanız, bavulunuza, biletinize, eşyalarınıza dikkat edin; kaybolmasınlar. Gireceğiniz sınavlar veya mülakatlarda dikkat dağıtıcı unsurları yanınızdan uzaklaştırın.

Maddi konuda söz vermeyin
Kova (22 Ocak-18 Şubat)
Maddi konularda önünüzü görmekte zorlanabilirsiniz. Bir adım atarken de kafanız karışabilir. Borç vermek için uygun bir zaman değil. Başkalarına maddi konularda tutulması zor sözler vermemeye özen gösterin. Alışverişlerde dikkatli hareket edin ve ödemeleri doğru yaptığınıza emin olun. Geçmişten kalan bir borç, bir vergi, bir fatura konusu gündeme gelebilir.

Ego çatışmalarına girmeyin
Balık (19 Şubat-20 Mart)
Alınganlığınız üzerinizde olabilir ve size gelen geri bildirimleri çok yanlış değerlendirebilirsiniz. İkili ilişkilerde ego çatışmalarına girmeyin. Özel anlamda yeni birileriyle tanışabilirsiniz ama doğru söylediğine emin olun. Olası yeni anlaşmalar veya sözleşmelerde tüm metni çok dikkatli okuyun. İstemediğiniz hiçbir anlaşmayı imzalamayın.

Yazarın Tüm Yazıları