Dolunayın ardından tutulmalar geliyor

Kendimizi ara ara melankolik hissedip biraz yalnız kalmak isteyeceğimiz bir haftaya giriyoruz. Günlük değerlendirmelerle birlikte önümüzdeki sürece bir göz atalım. Ekim ayının ilk yarısı Koç burcundaki dolunayın etkisiyle geçecek. 25 Ekim’de Güneş tutulması ve hemen ardından 8 Kasım’da Ay tutulması yaşayacağız. Kısacası kasımın ikinci haftasına kadar gündemimiz epeyce yoğun olabilir.

Haberin Devamı

Yeni koşullara ve gelişmelere açık bir haftaya giriyoruz. Psikolojik konularla ilgilenmek, terapi almak veya gizemli konulara yönelmek isteyebiliriz. Koçlar ve Akrepler önümüzdeki günlerde kendini aktif hissedecek. Boğaların odağında partnerleri, Oğlaklarınsa aileleri olacak. İkizler söylediklerine dikkat etmeli, Teraziler de harcamalarına…

Günün teması yalnızlık
Yarın Ay tüm gün Oğlak burcunda seyahat edecek. Hesapları toparlamak ve ihtiyacımız olan alanlarda kendimize kurallar koymak için uygun. Biraz daha melankolik olabiliriz. Günün ana teması yalnızlık, yani kendi kendimize yetmek olacak. Sabır ve dikkat gerektiren işlerde başarıyı kolay yakalayabiliriz. Toprak, arsa, gayrimenkulle ilgili konularla ilgilenmek, uzun vadeli yatırımlar planlamak, ciddi meseleler konuşmak, sorumluluk almak ve iş görüşmesi yapmak için ideal bir gün.

Hayat epey hızlanacak
Salı, Ay 6.47 ile 13.20 arasında Oğlak burcunda boşlukta olacak, akabinde de Kova burcuna geçecek. 13.20’ye kadar özellikle kariyer alanımızda işler istediğimiz gibi ilerlemeyebilir. Projelerimiz havada kalmış gibi hissedebiliriz. Öğleden sonrası için hazırlık ve planlama yapmak daha doğru olacaktır. Ardından hayat epey hızlanmaya başlayacak. Telefon trafiği artacak, sosyal çevremizle de ilgilenmemiz gerekecek. Zaman zaman isyan edebileceğimiz durumlar da gelişebilir.

Elektrik yükümüz artabilir
Çarşamba, Ay tüm gün Kova burcunda seyahat edecek. Bugün yeni koşullara ve gelişmelere oldukça açık olabiliriz. Farklı,
sıradışı, orijinal konularla ilgilenebiliriz. Kalabalık gruplarla takılmak, arkadaşlarla organizasyonlar yapmak, vakit geçirmek için ideal. Özgürlük ihtiyacımızın da tavan yapacağı bir zaman dilimi olacak. Kısıtlanmalara gelemeyiz; ezber bozan bir gündeyiz. Entelektüel konulara ilgimiz artabilir. Evimizde, işyerimizde elektronik cihazlarla sorun yaşama potansiyelimiz çok yüksek. Gün içinde elektrikli aletleri kullanırken dikkat etmekte fayda var. Vücuttaki elektrik yükümüz de artabilir. Bu yüzden doğaya çıkıp toprakla temas etmek kendimizi iyi hissetmemizi sağlayabilir.

Rahatça odaklanabiliriz
Perşembe, Merkür ile Plüton arasında destekleyici bir görünüm olacak (etki süresi +/- 3 gün). Konsantrasyon gerektiren bir konuya rahatlıkla odaklanıp enine boyuna inceleyebileceğimiz bir transit. Psikolojik konularla ilgilenmek, terapi almak veya gizemli konulara yönelmek için iyi bir fırsat. Kayıp bir objeyi arayıp bulmak veya bir sırrı ortaya çıkarmak daha kolay olabilir. Düşüncelerimizle çevremizdekileri etkileyebilir ve başkalarının görüşlerini değiştirmek için kendimizde güç bulabiliriz. Uzun zamandır aklımızda olan bir konuyu konuşmak, tartışmak, fikirlerimizi doğru ifade etmek için çok iyi bir dönem.

Hisler ön planda olacak
Cuma, Ay tüm gün Balık burcunda seyahat edecek. Bu günler daha hassas ve fedakâr olduğumuz; şartları çabuk kabullenebildiğimiz zamanlardır. Aldanmaya ve kandırılmaya açığız, aman dikkat! Romantik ortamlar yaratmak, partnerimizle küslük durumu varsa ortamı yumuşatmak için harika. Fazla merhametli ve iyi niyetli özelliklerimiz ön plana çıkar. Yalnızlık ihtiyacımız da artar, rahatsız edilmek istemeyiz. Ciddi işlere başlamak için hiç uygun değil. Toparlanmak, organize olmak zorlaşabilir, kafamız çabuk dağılabilir. Mantıklı düşünmek, kararlar almak zor olabilir. Bugün hislerimizle yolumuzu bulmaya çalışalım.

Tembellik çökebilir
Cumartesi, Ay 14.09 ile 18.56 arasında Balık burcunda boşlukta olacak, ardından Koç burcuna geçecek. Ay’ın boşlukta olmasının bizler üzerindeki etkisi şudur: İşler havada kalır veya ilerlemez. Bu yüzden hemen sonuç almak istediğimiz konular varsa harekete geçmek için Ay’ın boşluktan çıkmasını beklemek gerekebilir. Genelde Ay bu konumdayken zaten kendimizi pek enerjik hissetmeyiz. Keyfimiz yerinde olmaz ve üzerimize bir tembellik çöker. Bu günlerde yapılabilecek en güzel aktiviteler; dinlenmek, uyumak, televizyon izlemek, yarım kalan işleri halletmektir.

Sakarlıklara dikkat!
9 Ekim Pazar, 16 derece Koç burcunda dolunay meydana gelecek. Her ne kadar bugün dinlenmek istesek de dolunay etkisiyle yetiştirmeye çalışacağımız işler ve acele etmemiz gereken konular olabilir. Gün içinde sakarlıklara karşı dikkatli olmalı ve öfkemize yenik düşmemeliyiz. Dolunayda Venüs ve Şiron etkili olacağından özel ilişkilerde kimsenin kalbini kırmamalıyız. Bu dolunayı iyileşmek, şifalanmak, eski defterleri kapatmak, terapi almak gibi konular için kullanabiliriz.

Haberin Devamı

Burç burç ekim ayı

Haberin Devamı

Ani kararlar alabilirsiniz
Koç (21 Mart-19 Nisan)
Ekimin ilk yarısında Koç burcunda gerçekleşecek dolunayın etkisiyle ani kararlar alma eğiliminde olabilirsiniz. Yeni başladığınız konularda sabırsız ve aceleci davranabilirsiniz. Bu hafta beklemeye tahammül edemeyeceksiniz. Gündeminiz hızlı bir şekilde değişebilir. Bencil tavır ve tutumlara maruz kalma olasılığınız da artabilir. Ekimin ikinci yarısında Akrep burcunda gerçekleşecek Venüs etkili güneş tutulmasıyla öngörülmeyen finansal krizler yaşayabilirsiniz.

Kabuğunuza çekilebilirsiniz
Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)
Dolunayla birlikte huzurlu ve sakin kalmak isteyeceksiniz. Tartışmalara girmeyecek, duygularınızı fazla yansıtmayacak ve her şeyin akıp gitmesine izin vereceksiniz. Kendi kabuğunuza çekilebilirsiniz. Ekimin ikinci yarısında güneş tutulmasının etkisiyle ilişkilerde veya evliliklerde duygusal hezeyanlar taşıyabilir, gelgitli bir ruh hali içine girebilirsiniz. Belirsizlikleri sonlandırmayı ve netlik kazanmayı önemseyeceksiniz. Hayatınız odağında partneriniz olabilir.

Haberin Devamı

Sözlerinize dikkat edin
İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)
Bu dönemde sosyal yaşantınız ivme kazanabilir. Arkadaşlarınızla daha sık bir araya gelebilirsiniz, gündeminiz de hızla değişebilir. Ancak ağzınızdan çıkan sözlere dikkat etmelisiniz çünkü laflarınız bambaşka yerlere gidebilir. Ekimin ikinci yarısında gündelik yaşamınızda ve özellikle çalışma ortamınızda kadınlarla olan iletişiminizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Memnuniyetsizliğinizi açık yüreklilikle dile getirip taleplerinizi iletmenizi öneririm.

Cesur adımlar atabilirsiniz
Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)
İş hayatınızda kalıpların dışına çıkmak ve ön planda olmak isteyebilirsiniz. Fikirlerinizi dile getirip üstleriniz tarafından dikkate alınmayı bekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra ufak meselelere ani tepkiler göstereceğiniz hassas bir dönem olabilir. Rekabetçi hareket edebilir, cesur adımlar atabilirsiniz. Ayın ikinci yarısında özel hayatınızda gri alanlara tahammül edemeyeceksiniz. İlişkilerinizi masaya yatırılabilir, gerçeklerle yüzleşmek isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aile ortamında mücadele
Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)
Eğitim, iletişim, yurtdışı bağlantılı konular gündeme gelebilir. İthalat, ihracat, satış, pazarlama ve uluslararası platformlarda atacağınız her adımda destekleyici etkiler altındasınız. Deniz aşırı ülkelere seyahatlere çıkabilir bunun yanı sıra hukuksal konularla ilgili sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ayın ikinci döneminde aile ortamında mücadele vermeniz gerekebilir. Ebeveynlerinizle iletişiminizde dilinize dikkat etmeniz, olası gerilimleri azaltabilir.

Sorunlara analitik çözüm
Başak (23 Ağustos-22 Eylül)
Bu günlerde maddi dinamiklerinizi korumak için kendinize yeni bir yol haritası çizebilir, bunu somut temellere dayandırmak isteyebilirsiniz. İhtiyatlı hareket ederek olası sorunlara karşı analitik bir çözüm üreterek ilerleyebilirsiniz. Ayın ortasından itibaren aile veya yakın çevrenizin sorunlarıyla ilgilenmeniz gerekebilir. Kısa mesafeli yolculuklara çıkabilirsiniz. Satış, pazarlama, reklam faaliyetleriyle ilgili projeler geliştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Evlilik kararı alabilirsiniz
Terazi (23 Eylül-22 Ekim)
Bu hafta ilişkilerinizde önemli başlangıçlara imza atabilirsiniz. Evlilik yolunda kararlar almanız bile olası. Kariyerinizde ortaklı yürütülen işlerde önemli imzalar atabilir, yeni kazanımlar elde edilebilirsiniz. Hayata bakış açınız ve hedeflerinizle ilgili ciddi adımlar atabilir, hayatınızı revize edebilirsiniz. Yalnız harcamalarda abartıya kaçabilir, ihtiyacınız dışında alışveriş yapabilirsiniz. Finansal krizler karşısında bazı çözümler üretmek durumunda kalabilirsiniz.

Yeni konular ilginiz çekebilir
Akrep (23 Ekim-21 Kasım)
Bu dönemde çalışma koşullarınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Enerji anlamında adeta kabınıza sığmıyorsunuz. Her konuda hızlı hareket edebilir, sonuç almak isteyebilirsiniz. Evinizde dekoratif düzenlemeler yapmak için de çok uygun bir zaman. Ekimin ikinci yarısında fiziksel ve zihinsel olarak kendinizi daha da dinamik hissedebilirsiniz. Yeni olan her konu ilginizi çekebilir.

Spiritüel çalışmalar yapabilirsiniz
Yay (22 Kasım-21 Aralık)
Dolunayla birlikte aşk hayatınızda hızlı hareket edebilirsiniz. Eğer yalnızsanız sürpriz bir aday belirmesi muhtemel. Kendinizi son derece coşkulu ve heyecanlı hissedeceksiniz. Yaratıcılık gerektiren konulara ve hobilerinize eğilebilir, keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ayın sonlarına doğru tutulmayla birlikte kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Korku ve endişelerinize kulak verebilir, bunları çözümlemek üzere spiritüel çalışmalar yapabilirsiniz. Kendinizi şifalandırmak önceliğiniz olacak.

Yaşam alanında değişiklikler
Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)
Ailevi sorunlarınız bu dönemde çözüme kavuşarak tatlıya bağlanabilir. Birlikte daha sık vakit geçirme kararı alabilirsiniz. Yaşam alanınızda değişikliklere de açık olabilirsiniz. Ayın sonlarına doğru toplumsal meselelere eğilip dernek üyelikleriyle ilgilenebilirsiniz. Dostlarınızla organizasyonlar yapabilir, daha sık bir araya gelebilirsiniz. Yakın çevrenizle maddi kazanım sağlayacak bazı işlerin temellerini atabilirsiniz, geliriniz artabilir.

Dikkatiniz kolayca dağılabilir
Kova (22 Ocak-18 Şubat)
İş hayatınızda ve günlük yaşamınızda iletişim trafiğiniz muazzam bir şekilde artabilir. Hızlı hareket edip hızlı aksiyon almak isteyeceksiniz. Bu arada herkesin de aynı şekilde davranmasını bekleyebilirsiniz. Aynı anda birkaç işi beraber yürüttüğünüz için dikkatiniz kolayca dağılabilir. Ev yaşamız ve kariyeriniz arasında denge kurmak isteyebilirsiniz. Hedeflerinize ulaşmak konusunda son derece kararlı olacaksınız. Beklentilerinizin karşılanmadığı noktada gitmeye hazır hissedebilirsiniz.

İş yükünüz artabilir
Balık (19 Şubat-20 Mart)
Finansal konularla ilgili yeni haberler alabilirsiniz. Yeni projelere imza atarak iş hayatında başarı kazanabilirsiniz. İş yükünüz bir miktar artabilir ama kolaylıkla risk alabilirsiniz. Bütçenizi gözden geçirip kendinize çeki düzen vermek isteyebilirsiniz. Yeni iş fırsatlarıyla düzeninizi değiştirebilecek yeni kararlar alabilirsiniz. Yurtdışına seyahat etme veya taşınma gibi gündeminiz olabilir. Kendinizi geliştirmek için yeni eğitim ve kurslar alabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları