Aşktan yana yaralı dolunay

Yarın Koç burcunun 16 derecesinde hem Şiron hem de Venüs’ün olduğu bir dolunay meydana geliyor. Bir anlık öfke veya ani bir çıkış bu dönemde en çok sevdiğimiz insanla aramızın gerilmesine yol açabilir. O yüzden özellikle ilişkiler konusunda dikkatli olmakta fayda var.

Haberin Devamı

Hayatımıza tempo getirecek, oldukça aceleci, hevesli, her konuyu hızlı bir şekilde halletmek isteyeceğimiz bir döneme giriyoruz. Yarın Koç burcunda gerçekleşecek dolunay, hayata yenilik katmakla ilgili olacak. Dilerseniz önce bireysel, sonra dünya, ardından da Türkiye üzerindeki etkilerine göz atalım...

Zaman zaman dürtüsel ve ilkel hareket edeceğimiz bir dönem olacak. Hatta bazen kibar olmamız gereken noktalarda incelikli davranmak pek kolay olmayabilir. Hayatımızdaki insanların bencilliğinden şikâyet edebilir, bazen biz de egoist davranışlarda bulunabiliriz. Bir süredir kafamızda şekillendirdiğimiz konuları hayata geçirmek için ideal bir süreç ancak hızlı hareket edeceğimiz için sakarlıklara ve dikkatsizliklere açık olabiliriz.
Aşktan yana yaralı dolunay
Venüs ile Şiron’un karşı karşıya olması, umutsuz aşk hikâyelerini anlatır.

Haberin Devamı

Venüs maddi koşullarla da ilgilidir. Düşüncesizce harcama ve parayı elde tutamama gibi etkilere neden olabilir. Finansal açıdan zarar verecek yatırımlardan uzak durmakta fayda var.

Bu dolunayın ana kahramanı ‘yaralı şifacı’ olarak bilinen, sağlıkla ilgili astreoit Şiron.
Bu koşullar bize ruhsal ya da fiziksel bir yaralanmayı ve akabinde gelen iyileşmeyi ve şifayı anlatır. Özellikle kafa ve yüz yaralanmalarına, yüksek ateşe dikkat etmek gerek.

Venüs ile Şiron’un karşı karşıya olması, umutsuz aşk hikâyelerini anlatır. Karşılıksız, sonuçsuz, hüsranla biten ilişkiler... Yani günün sonunda aşktan ve sevgiden yana yara alma ihtimalimiz var. İlişkiler konusunda dikkatli olunması gereken bir dolunay olduğunu söylemeliyim. Bir anlık öfke veya ani bir çıkış bu dönemde en çok sevdiğimiz insanla aramızın gerilmesine yol açabilir.

En iyi senaryoyla terapilere giderek geçmişte bizi yaralayan, üzen, travmaya neden olan konuları onarmak isteyebiliriz. Bu dolunay iyileşmek için atılan adımları da destekleyecektir. Estetikle ilgili konular açısından pek iyi bir zaman değil.

Dünyada ipler gergin

Haberin Devamı

Koç burcu dünya astrolojisine göre yangınları, aktif volkanları, siyasi liderlerin ani çıkışlarını, sansasyonları, enerji kaynaklarını, güneş enerjisini, savaşları, sporcuları, kahramanları ve çocukları sembolize eder. Bu dolunayda Şiron ve Venüs başrolde olduğundan; kadınlar, altın, sağlık, güvenlik, beslenme ve gıda konuları ön plana çıkacaktır.

Ülkeler arası iplerin oldukça gergin olacağı bir süreç yaşayabiliriz. Orta yolu bulmak veya anlaşma sağlamak pek kolay olmayabilir. Dünyada hem güvenlik meselesi ciddi bir sorun haline gelebilir hem de beslenme ve gıdayla ilgili problemlerden daha çok bahsedilebilir. Patlamalar, savaş seslerinin yükselmesi, tansiyonun giderek artması çok olası. Özellikle sağlık konusu önem kazanacaktır. Bu dönemde salgın hastalıklarda artış söz konusu olabilir ama tıpta çığır açacak yeni buluşlar ve tekniklerden de bahsedebiliriz.

Haberin Devamı

Kadınlar dikkatli olsun

Venüs ile Şiron’un karşı karşıya olması kadınlarla ilgili krizleri, kadın saldırılarını ve onların sağlığını tehdit eden durumları işaret ediyor. Bu Koç dolunayı kadınları sembol haline getiren durumları tetikleyebilir. Genel anlamda kadınların dikkat etmesi gereken bir dönem bu!

Venüs sadece kadınlarla değil, sanatçılar ve ekonomiyle de ilgilidir. Ekonomi kısmında özellikle altını sembolize ediyor. Sanatçıların dünyada hedef gösterileceği veya sanatçıların büyük bir tepki göstereceği durumlar oluşabilir. Bu bir yatırım tavsiyesi değildir ama önümüzdeki iki ay boyunca altını mercek altına almakta ve yakından gözlemlemekte fayda olduğunu söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Dolunayın Ankara’ya göre oluşturulan haritasında, Yengeç burcu yükseliyor. Bu da bize güvenlik, emlak, beslenme, halkın talepleri, inşaat ve tarihi konuların gündem olabileceğini anlatıyor. Ay’ın özellikle Şiron’la birlikteliği sağlık konularının da
ön planda olacağını gösteriyor. Doktorlar, hastaneler, ilaçlar, sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren durumlar yaşanabilir. İşin içinde Koç burcu olduğundan hızlı alınabilecek aksiyonları ve kararları düşünebiliriz.

Yine güvenlik konusu oldukça önemli olacak. Güvenliği tehdit eden bazı durumlar meydana gelebilir. Muhalefet tarafında yer alan kadın figürler kendilerini baskı altında hissedebilir, kötü eleştiriler ve saldırıların hedefi olabilirler.

Haberin Devamı

Türkiye’nin kendi haritasındaysa bu dolunay 10’uncu ev dediğimiz iktidarı, ünlüleri ve yöneticileri temsil ediyor. Yeni ekonomik paketlerden ve sağlıkla ilgili atılacak yeni adımlardan bahsedebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları