Akrep burcunda tutulma başlıyor

Bu haftanın gökyüzü gündeminde Venüsyen Güneş tutulması var. Akrepler hayatını baştan sona değiştirecek bir aşka çekilebilir. İkizler burcu olanların iş ortamında bir dizi değişiklik olabilir. Boğalarsa mevcut ilişkilerinde güven ve sadakat sınavı verebilir.

Haberin Devamı

Tutulmalar hayatımızda alınması gereken önemli kararları, keskin virajları, bazen de müdahale edemediğimiz önemli olayları tetikler. Yılın en önemli haftalarından birine giriyoruz. Zira Akrep burcunun 2’nci derecesinde Venüsyen bir Güneş tutulması olacak ve etkisi en az 1 ay sürecek. Şimdi gün gün bizi nelerin beklediğine ve tutulmanın hangi burcu nasıl etkileyeceğine bakalım...

Flörtleşme günü

Yarın; Ay tüm gün Terazi burcunda... İlişki ve ortaklıklar, estetik, güzellik, adalet, hak, hukuk, işbirlikleri ve anlaşmalar gibi konular gündemimizde... Ortaklık veya ilişkilerle ilgili kafa yormamız gerekebilir. Kuaför ve giyim konularıyla da yakından ilgilenebiliriz. Etrafımızda gelişen olayları hak-hukuk çerçevesinde değerlendirebileceğimiz bugün, yeni biriyle tanışmak ve flörtleşmek için de uygun. 

Haberin Devamı

Şüpheler bizi yıpratabilir

Salı; Akrep burcunun 2’nci derecesinde Venüsyen Güneş tutulması meydana gelecek ve etkilerini en az 1 ay hissedeceğiz. Akrep burcundaki Güneş tutulması; duygularımız, anne, aile, güven, gayrimenkul ve cinsellikle ilgili önemli krizleri yönetmeye çalıştığımız zamanlara işaret eder. Kendimizi sıkışmış hissettiğimiz, yapıcı olmanın zor olduğu, değişimin veya yıkımın hâkim olduğu bir süreçtir ve çok yorucudur. Takıntı ve şüpheler bizi çok yıpratabilir. Birtakım korku ve kaygılarımız varsa bu dönem bunlarla yüzleşmek ve  çözüm üretmek adına adımlar atabiliriz. Ancak işin içinde Venüs olduğu için odağımızda daha çok ilişkiler olacak demektir. İlişkilerimizdeki belirsizlikleri ortadan kaldırmak için adımlar atacağız. Bu tutulmayla birlikte yatırımla ilgili konular da gündemde olacaktır. Paramıza
para katacak yatırımların peşinde koşacağız.

Fikirlerimizi savunacağız

Çarşamba; Merkür’le Mars arasında güçlü bir etkileşim olacak. Zihinsel performansımızın arttığı bir gün... Hızlı düşünmemiz, hızlı kararlar almamız gerekebilir. İyi bir planlamayla bu süreci harika yönetebiliriz. Birilerini bir şeylere ikna etmek için de iyi bir gün. Sunum yapmak, topluluk önünde konuşmak, pazarlıklar yapmak için de uygun... Fikirlerimizi çok güçlü bir şekilde savunabiliriz. Ayrıca kendimizi yolculuk planları yaparken bulabiliriz.

Haberin Devamı

Bilgi hırsızlıkları olabilir

Perşembe; Merkür’le Plüton arasında kare açı oluşacak. Çok fazla eleştiri alabileceğimiz veya karşımızdaki kişileri çok fazla eleştirebileceğimiz bir gün... Dikkatli olalım, sözlerimizle kalp kırmayalım. Yaşamımızda gerçekleri öğrenmeye karşı adeta takıntılı bir tavra bürünebiliriz. Paranoyalara karşı temkinli olalım, gereksiz kıskançlıklardan kaçınalım. Resmi işlerimizi hallederken de iletişim kuracağımız kişilere karşı yapıcı ve nazik davranmaya çalışalım. Bugün insanlarla baskıcı bir iletişim dili kurmak başımıza iş açmamıza neden olur. Projelerimizi, fikirlerimizi kimseyle paylaşmamaya da özen gösterelim, bilgi hırsızlıkları gündeme gelebilir. İnternet üzerinden alışveriş yaparken ayrıca dikkat! Güvenmediğimiz sitelerden alışveriş etmeyelim .

Haberin Devamı

Gelir getiren koşullar

Cuma; Jüpiter Balık burcuna geçecek. Jüpiter, fırsat ve şanslarla ilgili bir gezegen ve Balık burcunda yönetici konumda... Bu yüzden Balık burcunun temsil ettiği konularda fırsatlar ve şanslarla karşılaşabiliriz. Yani hayal gücü ve yaratıcılıkla ilgili başlıklar, dans, inanç, psikoloji ve bilinçaltıyla ilgili konular şanslı alanlarımız olarak görünüyor. Bu konularda gelir elde edebileceğimiz koşullarla karşılaşabiliriz.

Sezgilerimiz artacak

Cumartesi; Merkür Akrep burcuna geçecek ve 17 Kasım’a kadar bu burçta seyahat edecek. Derin araştırmalar yapabileceğimiz, karşımızdaki insanların gerçekte ne düşündüğünü çok kolay anlayabileceğimiz bir dönem... Kısacası sezgilerimiz artacak! Konuşulmayan konuların konuşulduğu bu süreci ‘yüksek bir konsantrasyon dönemi’ olarak da özetleyebilirim. Kendimizi özellikle para ve yatırım gibi konularda araştırmalar yaparken bulabiliriz. 

Haberin Devamı

Sigortalatalım

30 Ekim Pazar; Mars’ın İkizler burcundaki geri hareketi başlayacak. Ve bu geri hareket 14 Ocak 2023’e kadar devam edecek. Harekete geçmekte zorlanabilir, işlerimizi sürekli erteleyebiliriz. Üzerimize bir yorgunluk çökebilir. Rekabet etmekte zorlanabilir, gücümüzü yeterince ortaya koyamayabiliriz. Bağışıklık sistemimiz her zamanki gibi güçlü olmayabilir, birtakım rahatsızlıklara daha yatkın olabiliriz. Ayrıca enerjimizi doğru kullanamayabiliriz. Sizlere önerim, Mars retrosu süresince yani 14 Ocak 2023’e kadar alacağınız hem yük hem de pahada ağır şeyleri sigortalatmayı ihmal etmemek...

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar...
Koç ve Yükselen Koç;
Güneş tutulması krediler, borçlar, nafaka, prim ve burs gibi konuları tetikleyecektir. Bu alanlarda sorumluluklar artarken, kolay adımlar atmak ne yazık ki pek mümkün olmayacaktır. Sağlığınız için harcamalarınız artabilir. Özellikle kadınlarla ilişkiler ciddi bir kriz yaratabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı da dikkatli olmalısınız.

Haberin Devamı

İlişkilerdeki sorunlar büyüyebilir
Boğa ve Yükselen Boğa;
Yalnızsanız, hayatınızın en zor, en krizli ama en tutkulu ve kolay kolay vazgeçemeyeceğiniz ilişkisine başlayabilirsiniz. Mevcut ilişkilerinizdeyse güven ve sadakat sınavı verebilirsiniz. İlişkilerde kendini değerli ve önemli hissetmek ön plana çıkacaktır. Ortaklıklarda ve ilişkilerde maddi krizler gündeme gelebilir. Keyifli bir tutulma değil aslında bu... Mevcut ilişki ve ortaklıklardaki olası sorunları çok daha büyük bir hale dönüştürebilir. İlişkiler bitebilir.

Sağlığınıza daha fazla özen gösterin
İkizler ve Yükselen İkizler;
İş ortamınızda bir dizi değişiklik meydana gelebilir. Bu tutulma zamanı iş hayatınızda kadın krizlerini yönetmeniz konusunda çok dikkat etmelisiniz. İş ortamınızda kıskançlık yüzünden sorunlar çıkabilir. Kadın çalışanlar, kadın müşteriler, kadınları ilgilendiren projelerde birtakım zorlukların üstesinden gelmeniz gerekebilir.
Sağlığınıza da her zamankinden çok daha fazla dikkat etmelisiniz. Şeker, insülin gibi sorunlarla uğraşmanız gerekebilir.

Çapkınlık yaparken dikkat!
Yengeç ve Yükselen Yengeç;
Güneş tutulması nedeniyle özel hayatınızda ciddi sorunlarla uğraşmanız gerekebilir. İlişkilerde kıskançlık krizleri yüzünden zor zamanlar geçirebilirsiniz. Bu dönem özel hayatınıza dahil ettiğiniz kişilere çok dikkat etmelisiniz. Çapkınlık yaparken başınıza iş açmayın. Yatırım ve maddi konularda “ya hep ya hiç” şeklinde davranmak, takıntılı davranışlarda bulunmak size zarar verebilir. Kumardan uzak durun. Hesapta olmayan hamilelik durumları oluşabilir. Sizi zor bir tutulma bekliyor.

Paranızın kıymetini bilin
Aslan ve Yükselen Aslan;
Tutulma ailenizdeki önemli bir krizi tetikleyebilir, bu kriz kadınlarla ilgili olabilir. Aile içinde kıskançlıklar, birbirini çekememezliğe neden olabilecek önemli durumlar meydana gelebilir. Veya aile içinde maddi konular ya da güven konusu testten geçebilir. İlişki yönetmenin kolay olmayacağı bir dönem... Taşınmak, yer değiştirmek, araba almak gibi bir niyetiniz varsa dikkatli adım atmalı, paranızın kıymetini de bilmelisiniz.

Maddi kaynak arayışı...
Başak ve Yükselen Başak;
Yakın çevrenizle olan ilişkileriniz güven ve sadakat sınavından geçebilir, önemli bir kadınla kriz yaşayabilirsiniz. Komşular, kardeşler, eğitim, dijital işler, satış-pazarlama konusunda krizleri yönetmeniz gerekebilir. Yakın akrabalar, kuzenlerle kıskançlığın ortaya çıkabileceği durumlar oluşabilir. Hayatınızın akışını değiştirecek eğitimler gündeme gelebilir. Eğitim, yayıncılık, seyahat gibi konular için maddi kaynak arayışına girebilirsiniz.

Değersiz hissettiğiniz yerde durmayın
Terazi ve Yükselen Terazi;
Maddi konular hayatınızın büyük bir stres noktası haline dönüşebilir, bu konuda önemli büyük bir krizi idare etmeniz gerekebilir. Yatırım yapmak isteyebilir ve ciddi kaynak arayışında olabilirsiniz. Size değer vermeyen insanları hayatınızdan çıkarın. Kendi kişisel değerinizi çokça sorgulayabileceksiniz. Değersizlik duygusu yaratan her türlü ortamdan uzaklaşın. Maddi konularda da çok dikkatli adım atın. Parasal konularda özellikle kadınlarla kriz yaratacak durumlar yaratmayın. Bir mala hırsla ederinden daha fazla para yatırmayın. Maddi konuları takıntı haline getirmeyin.

Ayrılıklar gündeme gelebilir
Akrep ve Yükselen Akrep;
Aşk hayatınızda, görünüşünüzde büyük değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz ama dikkatli olmalısınız. Bu tutulma içinde büyük krizleri, korkuları barındırmakta. Yaşamınızı baştan sona değiştirecek bir aşkı hayatınıza çekebileceğiniz gibi mevcut ilişki ve ortaklıklardaysa önemli krizler gündeme gelecektir. Bu krizler dikkatli yönetilmezse ayrılıklar gündeme gelebilir. Maddi konularda büyük riskler almak için de uygun bir dönem değil.

Gizli ilişkilerden kaçınmalısınız
Yay ve Yükselen Yay;
Güneş tutulması özellikle psikolojinizle ilgili konulara vurgu yapıyor. Takıntılar, kaybetme korkusu, değersizlik duygusu gibi sizi ruhsal açıdan yorabilecek temalarla uğraşmanız gerekebilir. Sizi değersiz hissettirecek ilişkilerden kurtulmalısınız. Terapi almak, bilinç altı çalışmaları yapmak bu dönem size iyi gelebilir. Birtakım sırlar ortaya çıkabilir. Gizli ilişkilerden kaçınmalısınız. Özellikle kadın düşmanlara karşı dikkat edin.

Biri size duygularını açabilir
Oğlak ve Yükselen Oğlak;
Tutulma sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla ilgili önemli bir krizi gündeme getirebilir. Bu kriz, kadın kaynaklı bir kriz olabilir ve kıskançlık yüzünden oluşabilir. Sizin arkadaş olarak gördüğünüz biri sürpriz bir şekilde size duygularını açabilir ama bu ilişkinin zor ve krizlerle dolu olabileceğini de unutmamalısınız. Hayallerinize ulaşmak için etik dışı davranırken bulabilirsiniz.

İş ve görev değişikliği...
Kova ve Yükselen Kova;
Kariyerinizi ilgilendiren konularda önemli bir kavşaktan geçebilirsiniz. İş ve görev değişiklikleri meydana gelebilir. Diğer yandan kariyerinizde kadınlarla ilişkiler önem kazanacak. Kadınlarla ilgili önemli bir krizi yönetmeniz gerebilir. İş konusunda çok daha yaratıcı olacağınız, hatta belki de yaratıcı işlerin öne çıkacağı bir zaman.

Maddi konuları iyi hesaplayın
Balık ve Yükselen Balık;
Tutulma kendi içinde krizlere işaret etmekte. Bu krizler eğitim, hukuki konular ya da yurtdışı bağlantılı konularla ilgili olabilir. Bu alanlarda maddi kaynak arayışı içinde olabilirsiniz. Yurtdışında yaşamakla ilgili planlarınız olabilir ama bu planlarınızı iyi organize etmeli, maddi konuları iyi hesaplamalısınız. Hayata karşı bakış açınızı değiştirecek, sevgi ve affetme temelli felsefe ve düşünce akımlarına kapılabilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları