24 Haziran’a kadar yeni iş, yeni aşk yok!

Astrolojinin ele avuca sığmayan, tanrılar dağı Olimpos’u türlü hınzırlıklarıyla karıştıran Merkür yine gündemimizde. Bugün İkizler burcunda geri hareketine başlayan Merkür, başta iletişim, elektronik eşya, seyahat ve eğitim konularında aksaklıklara neden olabilir. Bu süreçte kariyer ya da ilişkilerde yeni adım atmamakta fayda var.

Haberin Devamı

24 Haziran’a kadar yeni iş, yeni aşk yok
Merkür retrosunda seyahatte aksaklıklar yaşayabiliriz. Ayrıca bu dönemde aşklar da ayrılıklar da geçici olur.

İletişimi, seyahati, ifadeyi, elektronik eşyayı, eğitimi ve karar mekanizmasını sembolize eden Merkür’ün bugün başlayan geri hareketi 24 Haziran’a kadar devam edecek. Merkür yıl boyunca dört ayda bir geri gider ve bu retro üç hafta sürer. Tabii bu gerilemeden önce bir yavaşlar ve geri hareketine öyle başlar; benzer şekilde ileri gitmek için de önce yavaşlar, sonra ileri hareketine başlar. Aslına bakarsanız geri gitme olayı tamamen bir göz yanılsaması... Merkür bu süreçte sadece yavaşlıyor ama Dünya’dan bakıldığında geri gidiyormuş gibi görünüyor. Bu geri gitme, yani retro sürecinde Merkür’ün temsil ettiği konularda gecikmeler, aksaklıklar, sorunlar, verimsizlik, istediğin sonucu elde edememe gibi etkiler ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Merkür bu defa İkizler burcunda geri hareket edecek. Bu bizim için önemli çünkü Merkür, İkizler burcunu yönetir ve yönettiği yerde yapacağı geri hareket daha hissedilir olacaktır. Merkür geri gittiği süreçte iletişim konularında ciddi sorunlar ve karışıklıklar ortaya çıkarır. Bu nedenle yeni işlere ve projelere başlamak için iyi bir dönem değildir çünkü verim elde edilemez veya sonuca ulaşılamaz. Yine hayatımızın akışını değiştirecek kararlar almak için de uygun bir zaman değil çünkü objektif olmak ve doğru karar vermek mümkün olmayabilir.

GIYBET MESAJLARI KARIŞABİLİR

Bu süreçte kullandığımız cep telefonları, bilgisayarlar, elektronik aletler, evimizdeki elektronik aksamlar, işyerimizdeki bilgisayarlarda arızalar ortaya çıkabilir. Farkında olmadan dosyaları silebiliriz, bilgisayarlarımız bozulabilir. Merkür retrosunda elektronik eşya almayın dememe gerek yok herhalde! Elektronik ve cep telefonu firmaları türlü kampanya ve oyunlarla aklınızı çelmek isteyecek eminim ama siz temkini elden bırakmamalısınız. Yine Merkür’ün temsil ettiği araç alımlarınızı da mümkünse 24 Haziran’dan sonraya erteleyin.

Haberin Devamı

Merkür seyahatleri sembolize ettiğinden yolculuklarda stres yaratacak durumlarla uğraşmamız gerekebilir. Bineceğimiz otobüs veya uçağı kaçırabiliriz, çantalarımızı unutabiliriz, siz gideceğiniz yere ulaşırsınız da bavulunuz başka bir şehre gidebilir. Merkür taşımacılıkla da ilgili olduğundan bu dönem internetten sipariş verirken adresinizi doğru yazdığınızdan ya da bir şeyleri kargolarken verdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olun. Bu Merkür retrosu İkizler burcunda olduğundan özellikle gönderimlerle ilgili ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.
24 Haziran’a kadar yeni iş, yeni aşk yok
Tam da İkizler döneminde, gıybetin ve dedikodunun dibine vurulduğu şu dönemde bu retro pek tatlı olmadı. Kimi kiminle çekiştirdiğinize dikkat edin. Karşınızdaki insan gıybetin kurallarını hiçe sayarak sizi satabilir. Ya da her türlü gıybeti çevirdiğiniz WhatsApp gruplarında ne yazdığınıza da dikkat edin. Apartman grubunuza, sosyal medyadan gizlice takip ettiğiniz komşunuzun fotoğraflarını ya da özel yazışmalarınızı atmak istemezsiniz.

Haberin Devamı

BÜTÜN MADDELERİ OKUYUN

Anlaşma yapmayı, imza atmayı gerektiren işlerinizi 24 Haziran’dan sonraya bırakmakta fayda var. Ama illa imzalar atılması gerekiyor ve bundan kaçamıyorsanız o zaman imzalarken tüm maddeleri dikkatlice okuyun, hatta bir avukattan yardım isteyin. Eğer iş veya şirket kurmak gibi bir niyetiniz varsa bunu 24 Haziran’dan sonraya bırakmaya çalışın. Merkür retrosunda iş teklifi alırsanız, işe başlasanız bile kısa bir zaman sonra yeniden iş değiştirebilirsiniz. Belki daha iyisi olur, bilemem. Ama kalıcı olmayacağı kesin. Eğer 26 Mayıs’tan önce iş görüşmelerine başladıysanız, sizi arayıp “Hadi gel çalış” dedilerse hemen başlayın! Çünkü bu süreci retro öncesinde başlatmıştınız.

Haberin Devamı

Özellikle bu dönem ilişkilerle ilgili çokça soru gelir. “Retroda sevgilimden ayrıldım, barışır mıyım” diye... Retroda alınan kararlar pek istikrarlı  olmaz, ayrılıklar genelde geçicidir. Ama partneriniz ayrılık kararını kendi içinde 26 Mayıs’tan önce aldıysa artık yapacak bir şey yok demektir. Yeni aşklara ve ilişkilere yelken açma zamanı sizler için. 24 Haziran’dan sonra tabii ki...
24 Haziran’a kadar yeni iş, yeni aşk yok
BİLDİĞİNİZİ UNUTABİLİRSİNİZ

İkizler burcu eğitimle ilgilidir, bu dönem yeni eğitimlere başlamak yerine eskiden başladığınız ama bir şekilde yarım kalan eğitimlerinizi tamamlamak daha iyi olacaktır. Eğitim demişken sınavları da unutmamak lazım. Hepimize Allah zihin açıklığı versin ama retro dönemlerinde kafalar karışır, bildiğinizi unutursunuz, cevap kâğıdında hatalar yapabilirsiniz. Ekstra dikkatli olmakta fayda var. Neyse ki bu sene üniversite sınavı 26-27 Haziran’da! Merkür retrosu gölgesi altında olmayacak, bu güzel...

Haberin Devamı

Son olarak “Benim doğum haritamda Merkür zaten retro ve bunlar beni etkilemez” demeyin. Çünkü etkiler! Sadece bu Merkür retrosuna özel olarak, doğum haritanızda Merkür’ünüz İkizler burcunda geri hareketteyse o zaman sizi etkilemez. Bunun dışındaki her koşulda etkilenirsiniz.

Eee, bir Merkür retrosu için oldukça açıklayıcı ve reçete tadında bir yazı oldu. Alın çıktısını, duvarınıza asın; aklınıza soru geldikçe bakarsınız. Sorunsuz bir retro süreci dilerim hepinize...

Yazarın Tüm Yazıları