Vücut şekillendirme zamanı başlıyor

Şubat ve mart ayı özellikle estetik operasyonlarda vücut şekillendirme ayı olarak bilinir. Pandemi sürecinin devam ettiği bugünlerde hepimizin yeme alışkanlıklarının da değişmesiyle karın bölgesinde yağlanma ve sarkma, vücutta deformasyon birçok kişinin sıkıntısı oldu.

Haberin Devamı

Yani hareketsiz yaşam ve fazla karbonhidratla beslenme, kilo artışlarına sebep oldu. Bu nedenle karın germe ameliyatları için doğru zaman diyebiliriz. Çünkü vücut şekillendirmenin temelinde karın germe operasyonları yer alır.
Ayrıca hamilelik ve hızlı kilo alıp verme gibi durumlarda sıklıkla karşılaşılan sarkmalar çoğu kadın için büyük bir sorundur. Bu gibi durumlarda vücuda en çok şekil veren ve metabolizma hızını artıran ameliyatlardan biri olarak yine karın germe ameliyatı yapılabilir.
Anti-aging uygulamalarda vücut sağlığını koruma ve vücut şekillendirmede de ayrıca etkilidir. Özellikle doğum sonrası ve fazla kiloların verilmesinden sonra karın bölgesinde olan yağlanma ve deformitelerin giderilmesinde yapılan işlemlerin başında gelir.

◊ Karın germe ameliyatı hangi durumlarda tercih edilebilir?
- Karın germe ameliyatı, karın bölgesinde yağlanma ve sarkma olan kişilerde tercih edilen cerrahi işlemdir. Karın germede amaç, karın kaslarını onarmak ve karın bölgesindeki fazla yağı ve sarkan cildi dışarıya almaktır. Özellikle sezaryen doğumlar, ikiz hamilelikler, fazla kilo alıp vermelere bağlı olarak karın bölgesinde yağlanma ve sarkma oluşur.
Genetik olarak da bazı kişilerin karın bölgesinde yağlanma ve gevşeklik görülebiliyor. Hayatında spor ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları olmasına rağmen kişinin karın bölgesindeki deformitenin düzelmediği ya da istenildiği kadar sonuç alınamadığı durumlarda karın bölgesindeki kasların onarılıp ciltteki fazlalığın dışarıya alınması gerekir.
Karın germe ameliyatına karar veren kişilerin ameliyat öncesinde kendilerini ameliyat ve sonrasındaki sürece hazırlamaları çok önemlidir.
Ameliyat öncesi; yeşil çay, bitki çayları gibi kanamayı artırıcı içecekler ile çay ve alkol gibi sıvıların tüketimine ara vermeleri gerekir.
Kan sulandırıcı kullanan kişiler doktor kontrolünde ilaçlarını düzenlemeli, sigara kullanan kişiler ise sigarayı bırakmalıdır. Karın germe ameliyatı öncesi vücut direncini artıracak şekilde protein ve sebzeden zengin beslenme düzenine uyulması ameliyat sonrası için de çok önemlidir.
◊ Karın germe ameliyatı nasıl yapılır?
- Karın germe ameliyatı genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Hastanın ameliyat öncesi kan değerlerinin ve genel durumunun iyi olması önemlidir.
Bu kontroller sonrası anestezi doktorunun görüşleri ve önerilerine göre işlem planlanır.
Genel anestezi altında yapılan karın germe ameliyatı sırasında hem karın kasları onarılır hem de sarkmış ve yağlı cilt çıkarılır.
Karın germe ameliyatı sırasında ihtiyaç halinde ameliyat süresini uzatmayacak bazı vücut şekillendirme ameliyatları da kombine edilebilir.
Küçük bölgelere yapılacak liposuction uygulamaları, genital estetik için toparlama operasyonları, meme ameliyatları gibi vücuttaki birtakım deformiteler aynı ameliyat sırasında rahatlıkla düzeltilebilir.
Karın germe ameliyatlarında özellikle kombine yapılan uygulamalar sonrasında yapılan medikal vücut şekillendirmeler sonuçların daha iyi alınmasını sağlar.
Vücut şekillendirme zamanı başlıyor

Haberin Devamı

KORKULDUĞU GİBİ AĞRILI DEĞİL
◊ Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıl olur?
- Karın germe ameliyatlarından sonraki ilk 48 saat yakın takip ve yatak istirahati çok önemlidir.
Sonrasında ameliyat olan kişiye kontrollü olarak hareketlenme ve yürüyüş önerilir.
Ameliyat sonrası ilk haftayı ev ortamında istirahat ederek geçirmek, iyileşmenin hızlanmasına yardımcı olur. Nekahat döneminde özellikle gaz yapmayan pişmiş sebze ve bol protein mutlaka tüketilmelidir.
İkinci hafta ise kişi kontrollü olarak yürüyüş ve normal yaşantısına dönebilir. Karın germe ameliyatı sonrasında tam iyileşme ve aktif spor hayatına geri dönüş 6-8 hafta sonra ancak olur.
Karın germe ameliyatlarında iki kasık arasında sezaryen izine benzer bir ameliyat izi oluşur. Bu izin tedavisi de ortalama dördüncü haftada gerçekleşir. Ameliyat izi, kişinin cilt yapısına göre ve yapılacak iz tedavilerine bağlı olarak zaman içinde azalır.
Ameliyat izi belli belirsiz kalsa da karın germe ameliyatından sonra yapılacak iz tedavileri ve ödemin hızlı atılmasına neden olan ultrasonik tedaviler kişinin hızlı iyileşmesini ve toparlanmasını sağlar.
Karın germe ameliyatı hastaların korktuğu kadar ağrılı ve zor bir ameliyat değildir. Önemli olan ameliyatı iyi programlamaktır. İyileşme süresine yeterli zaman ayrılması ve sonrasında istirahat edilerek aceleci davranılmaması dikkat edilmesi gereken bir konudur.
◊ Karın germe ameliyatı bize ne sağlar?
- Karın germe ameliyatı kişiye fiziki ve ruhsal olarak özgüven sağlar. Doğumlara ya da fazla kiloların verilmesine bağlı olarak karın bölgesinde oluşan sarkmaların giderilmesinde ve vücudun istenen görüntüye kavuşmasında oldukça etkilidir.
Bunun yanında karın germe ameliyatlarının kişinin metabolizma hızının artmasını, enerji seviyesinin yükselmesini ve genç kalmasını sağladığı bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Vücudun şekle girmesi ve düzgün bir postür için karın germe ameliyatlarının ihtiyaç halinde yapılması önemlidir.

 

Yazarın Tüm Yazıları