Nasıl güzel yaş alırız ama yaşlanmayız

Yaş alırken çok daha iyi görünmek bizim elimizde. Kilo vermek, spor yapmak, hayata pozitif bakmak, şükretmek adeta yılları durdurucu iksir özelliğine sahiptir.

Haberin Devamı

Tüm dünyanın üzerinde belki de en çok çalıştığı konulardan biri, güzel yaş almanın sırları. Tabii ki pandemi günleri bitecek ve normal yaşantımıza geri döneceğiz. Ancak pandeminin bize öğrettiği bir konu da ne olursa olsun hayat devam ediyor. Kendimizi her koşulda iyi görmek istiyoruz.
İyi görünme hali kişinin sadece şimdiki zamanda aynada gördüğü kendisi değil, yaşıtlarıyla ve geçmiş yıllarıyla da kıyaslamasında elde ettiği sonuçtur da... Mesela eski yıllarda kilolu olup zaman içinde kilo verdikçe kazanılan özgüvene bağlı olarak duyulan mutluluk...
Sağlıklı yaşamanın şartlarından olan sağlıklı beslenmeyi ve spor aktiviteleri de yaşlanmayı yavaşlatır.
Kilo vermek, spor yapmak, postürünü düzeltmek, hayata pozitif bakacak düşünce yapısı kazanmak, özellikle de şükretmek birçok kişi için adeta yılları durdurucu etkiye sahip bir iksir haline gelir.

İyi yaş almanın sırları

Güzel yaş almanın ilk şartı kişinin kendisini sevmesinde yatar. Kendisini seven kişi bedenine de ruhuna da iyi bakar.

Haberin Devamı

Estetik yaşam; gerek olmadığı halde estetik ameliyatlar yaptırmak değil, hayata güzel bakıp kişinin çevresine güzellikler katmasında saklıdır.

Dış görünüş aslında bedene duyulan saygıdır. Kişinin sağlığını koruması, fiziğine gerekli özeni göstermesi, iyi yaş almada ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle fazla kilo, şeker, kalp ve kanser gibi birçok ciddi hastalığın altında yatan gizli bir etken olabilir. Güzel yaş almak için öncelikle kişinin sağlığını koruması ve risk durumları oluştuğunda gerekli önlemleri alıp tedavileri yaptırmasında saklıdır.

Hastalıklar tüm bedeni yorar. Özellikle kronik hastalıklar kalp, şeker, romatizma gibi düzenli ilaç kullanılması gereken durumlarda kişinin psikolojisinin de çok iyi kontrol altında olması gerekir.

Hareket etmek, kemiklerin güçlü kalması ile kasların daha esnek olmasını sağladığı için her yaş ve ortamda kişi hareketli olmayı becerebilmelidir. Hareketli olmak, sadece spor salonlarında kardiyo çalışmak demek değildir. Asansör kullanmamak, açık havada yürüyüş yapmak, dans etmek, ev işi yapmak gibi her şey...

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Özellikle bebeklik döneminde nasıl ki işlenmiş gıdalar bebeğe verilmez ve bebeğin gece uykusunu boşa yakın bir mide ile yapması istenerek çocukların daha hızlı büyüdükleri izlenirse, geceleri aç karınla yatmak özellikle orta yaş sonrası da sağlıklı yaş almanın ilk temel şartlarındandır.

İşlenmiş şeker, GDO’su ile oynanmış glüten, işlenmiş karbonhidrat gibi gıdalar en olumsuz besinlerdir. Yaş ilerledikçe kan şekerini kontrol altında tutmaya çalışmak, sebze ağırlıklı özellikle yeşil yapraklı sebzelerle beslenmek hem iç organların hem de tüm vücudun daha dinamik olmasını sağlar. Vücuttaki artıkların daha rahat dışarıya atılmasını sağlayan su ise mucize etkilere sahiptir. Her yaş aldığımızda daha fazla su içmeye çalışmak daha iyi yaş almamızı sağlar.

Haberin Devamı

Hobiler; özellikle kişi zevk alacağı şeylerle uğraşırken kendisini iyi hissedeceği, stresini azaltacağı hobiler bulmalıdır. Yoğun iş hayatı sonrası “emekliye ayrıldım” demek birçok aktif insan için hayal kırıklığına neden olduğu defalarca görülmüştür. Toprakla uğraşmak, maket yapmak, yabancı dil öğrenmek, müzik yapmak özellikle de bir grupla birlikte olmak aidiyet duygusu yaratarak kişinin hayata bağlanmasını sağlar.

Kişisel bakımlar; en güzel estetik uygulama kişinin kendisini daha iyi hissetmek için yaptırdığı estetik işlemlerde saklıdır. Birine daha iyi gözükmek için yapılan ya da moda olduğu için yapılan estetik işlemler kişide hayal kırıklıklarına da neden olabilir. Her türlü anti-aging tedavinin günümüzde başarısını cilt kalitesinde gösterir.

Haberin Devamı

Yaş almayı durdurucu 5 estetik uygulama

1) Üst göz kapağı uygulaması:

Üst göz kapakları düştükçe kişi yorgun ve ileri yaşta gözükür. Bu işlemle görüntünün silinmesi kişinin ortalama 5-10 yaş daha geri gözükmesini sağlayabilir.

2) Gıdı toparlama:

Özellikle genetik nedenlerle oluşan sarkmanın en etkili yöntemi daha fazla ilerlemeden yapılacak mini cerrahi işlemle sarkmayı gidermek olacaktır.

3) Yüzdeki boşlukların doldurulması:

Kişinin kendi vücut yağı ile yapılacak mikro yağ enjeksiyonu daha genç görünüm için mutlak şartlardan biridir.

4) Vücut şekillendirme:

Özellikle kişiyi daha hantal ve yaşlı gösteren bir neden de büyük ve sarkık meme dokusunun düzeltilmesidir. Doğumlara bağlı oluşan karın deformitesinin de giderilmesi gerekir.

Haberin Devamı

5) Cilt kalitesini destekleme:

Cilt altı kolajenin uyarılması için gerekli radyofrekans tedavileri, cilt üzerinde oluşmuş olan güneş lekelerinin Q-Switch lazer cihazlarıyla silinmesi gibi medikal uygulamalar güzel yaş almamızı sağlayacak işlemler olarak bilinmelidir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları