Güzelleşmek için yaz molası vermek şart değil

Özellikle ilkbaharda kendileri için medikal estetik ya da estetik operasyon düşünenlerde “yaz gelmeden halletmeliyim” telaşını görüyoruz. Bu haftaki yazımda yazın hangi operasyonların ve müdahalelerin yapılabileceğini paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Güzelleşmek için yaz molası vermek şart değil

Genel olarak estetik müdahaleler ya da medikal estetik işlemler söz konusu olduğunda nedense yaza yetişmeli gibi bir izlenim oluşuyor. Bunu tetikleyen de hastalarımızın özellikle zayıflama, sıkılaşma ya da toparlanma gibi ameliyatlı ya da ameliyatsız uygulamalarla yaza daha fit girmek için yaptırmak istemelerinden kaynaklanıyor. Oysa yaz döneminde de uygulanabilecek, risk yaratmayan uygulamalar ve ameliyatlar var.
Ancak burada hastanın kendisini operasyon sonrasında koruması, kendisinden istenenleri harfiyen yerine getirmesi önem arz ediyor. Bunun yanı sıra yeni nesil cihazlı uygulamaları da gönül rahatlığı yaptırabilirsiniz. Yani güzelleşmek için yaz molası vermek şart değil.

Haberin Devamı

Cilt bakımı yaptırmaya
devam edebilirsiniz

Eskiden cilt bakımı dendiğinde aklımıza sıkmalı, acılı, yapıldığında cildi tahrip eden klasik cilt bakımları gelirdi. Oysa şimdi yeni nesil cilt bakımı olarak nitelendirdiğimiz uygulamaları eğer güneşe çıkmak gibi bir niyetiniz yoksa yazın da rutininizde yapmaya devam edebilirsiniz. Güneşlenmekten vazgeçemiyorsanız da cildinize yoğun nem verecek maskeleri, bakımları tercih edebilirsiniz. Ayda bir kez yaptıracağınız yaz bakımları ile cildinizi konforlu bir yaz geçirtebilirsiniz.

Botoks ve dolgu zamanı geldiyse sonbaharı beklemek
zorunda değilsiniz

Kimi zaman vakti geldiği halde botoks ve dolgu için sonbaharı bekleyen hastalarımızla ya da “Hocam botoks yaptırmak istiyorum ama sonbaharda mı yaptırmalıyım” gibi sorularla karşılaşıyoruz. Botoks ve dolgu dört mevsim rahatlıkla yaptırabileceğiniz medikal işlemler. Sadece uygulama sonrasında doktorunuzun tavsiyelerine, önerilerine kulak vermeniz yeterli.
Güzelleşmek için yaz molası vermek şart değil

Ameliyatsız vücut uygulamalarını
durdurmanıza gerek yok

Kıştan ilkbahara geçişte vücut toparlama, sıkılaşmaya yönelik radyofrekans ve ultrason dalgaları ile çalışan cihazlı uygulamalar, kış kilolarından ya da bölgesel fazlalıklardan kurtulmak isteyen hastalarımızın favorisi oluyor.
Yaz aylarında da seanslarına devam edebilirsiniz. Ameliyatsız cihazlı incelme ve sıkılaşma uygulamaları cilt yüzeyinde tahribata sebep olmadığı için tatil arası vererek daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yazın ameliyat yapılır mı?

Hasta kendisini iyi koruyacaksa, ona söylenenleri harfiyen yerine getirecekse özellikle endoskopik cerrahi ile yapılacak operasyonları yazın yapmak mümkün. Ancak operasyon sonrası koruyucu korselerin giyildiği meme ameliyatları, karın germe ve liposuction gibi işlemler serin bölgelerde kalınacaksa uygulanabilir.
Ancak lazer epilasyon, lazer enerjisi ile çalışan cihazlarla cilt iyileştirme akne, iz tedavisi gibi uygulamaların yazın yapılmamalıdır.

Ameliyatsız yüz gençleştirme için hangi cihazı tercih etmeli?

Ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamaları için yazı tercih etmek istiyorsanız, kullanılan cihazın enerji ve teknolojisi ön plana çıkıyor. Cildin yüzeyinde tahribat yaratacak, soyma işlemi yapacak lazer enerjileri için en uygun mevsimler, kış ve bahar mevsimleri. Ancak ciltte derin dokuda tahribat yaratarak ciltteki sarkmaları iyileştirmek, yüz ovalini toparlamak için ultrason ya da radyofrekans ile çalışan cihazlı uygulamaları yaptırabilirsiniz. Uygulama sonrasında uygun bir nem maskesi ve cilt koruyucu ile cildinizi korumanız yeterli olur.

Yazarın Tüm Yazıları