Göz kapağı estetiğinde yeni uygulamalar

Göz kapağı estetiği belki de son zamanlarda herkesin en çok konuştuğu estetik konulardan biri oldu. İlgi çekmesindeki temel neden işlemlerin basit ve etkili olması. Üst ve alt göz kapağında yapılacak işlemler ve medikal uygulamaları sıraladık...

Haberin Devamı

Üst göz kapağı estetiği
Üst göz kapağında cilt fazlalığına bağlı düşüklük ve sarkma olabilir. Bazen de yapısal olarak aynı zamanda kaslarda düşüklük olabilir. Üst göz kapağında cilt fazlalığı varsa lokal anestezi dediğimiz, sadece o bölgenin uyuşturulması ile yapılabilir.
Göz kapağındaki fazla cilt alınırken, altta yağ fıtıkları varsa onun da onarılması gerekir. Yağ fıtıkları onarılıp cilt fazlalığı alındıktan sonra doku ince dikiş ipleri ile kapatılır.
Ortalama beşinci günde dikişler alınabildiği gibi şehir dışında yaşayan ya da dikiş aldırmak istemeyen kişilerde kendiliğinden eriyen ipler hekiminin tercihi ile kullanılabilir.
Üst göz kapağı estetiği sonrasında gözler kapatılmaz. Sadece üst göz kapağındaki katlanma çizgisinde kalan dikiş izinin üzerine gerekiyorsa özel bir bant yapıştırılır veya açıkla bırakılır.
İşlemden sonra aynı gün içinde rahatlıkla eve dönülebilir ve birkaç gün sonra sosyal hayata başlanabilir. Ancak tam iyileşme ve sonuç alma 2 hafta ile 2 ay arasında tamamlanır. Sigara kullanmamak ve uyarılara dikkat etmek göz kapağının çabuk ve güzel iyileşmesini sağlar.
Göz kapağı estetiğinde yeni uygulamalar


Alt göz kapağı estetiği
Alt göz kapağında en fazla görülen sıkıntı göz altı torbalarıdır. Erken yaşlarda ve genetik olarak cilt fazlalığı olmayan, sadece yağ fıtığı olan durumlarda lazer tedavileri ile ya da ufak cerrahi uygulamalarla sadece yağ fıtığının onarılması mümkündür.
Yağ fıtıkları lokal anestezi altında rahatlıkla onarılabilir. Ancak yağ fıtığının yanında zamanla ciltte fazlalıklar oluşur ve yaşın ilerlemesiyle göz altı fıtığı büyür. Bu durumda yağ fıtığının onarılması ve cilt fazlalığının alınması gerekir. Göz altlarındaki fıtığın onarılması ve cilt altındaki deri fazlalığının alınması ifadenin gençleşmesinin yanında yorgun ve uykusuz görünümün giderilmesini sağlar. Üst ve alt göz kapağının ikisinde birden deformite varsa aynı anda düzeltme yapılabilir. Alt göz kapağında deformasyon çok fazla ise genel anestezi gerekebilir.

Göz çevresi kırışıklıklarının tedavisi
Göz çevresindeki ince çizgilerin giderilmesinde ve göz çevresinin daha dinamik görünmesinde botoksun etkisi büyüktür. Ortalama 6 ayda bir olmak üzere göz çevresi botoksu özellikle mimiklerini fazla kullanan, cildi çok kuru olup kırışmaya yatkın olanlar kişiler için etkili bir tedavidir.

Haberin Devamı

Göz çevresindeki ödemin azaltılması
Göz altlarında ödem; uzun uçak yolculuğu, yoğun iş temposu sonrası birçok kişide görülebilir. Lenf dolaşımını artıran bakımların yapılması çok faydalıdır. Göz çevresine yapılacak anti-aging uygulamalar, antialerjik tedaviler ve nem bakımları vücudun en hassas cildine sahip olan göz çevresinin dayanıklılığını artırarak yıpranmanın önüne geçer. Gözlerin sağlıklı ve parlak görünümü, göz çevresinin doğal ve korunmuş yapısı ile bir bütün oluşturacaktır.

Haberin Devamı

Göz altı boşluğunun giderilmesi

Göz altında çöküklük olması kişinin yorgun ve ileri yaşta gözükmesine neden olabilir. Göz altı boşluklarını doldurmada iki yöntem kullanılabilir. Bunlardan ilki göz altına özel hyaluronik asit içerikli geçici dolgu uygulamasıdır. Bu uygulamada dudak, yanak dolgusu yapar gibi kanül ya da özel iğne ucu ile uygulanır ve göz altının boşluklarının doldurulması ile geçici bir iyilik hali oluşur. İkinci uygulama ise kişinin kendi vücut yağı ile mikro yağ enjeksiyonun yapılmasıdır. Mikro yağ enjeksiyonu her seferinde yüzde 30 gibi oranda kalıcılık sağlar ve düzenli olarak tekrarlanması gerekir. Yağ enjeksiyonu ya da hazır dolgu uygulamaları kontrollü yapılmalıdır. Uygulama fazla olmamalı ve göz altında torbalanma oluşmamalıdır.

Haberin Devamı

Göz çevresindeki renk koyulaşması

Göz çevresinde güneşin, hormonların ve genetiğin etkisi ile bazen koyu renk oluşabilir. Renk koyulaşmasında günümüzde multivitaminli mezoterapi ve Q-switch lazer uygulamaları çok etkilidir. Lazer tedavisinin kış mevsiminde yapılması daha iyi olacaktır. Q-switch lazer melanin pigmentinin yoğunluğunu azaltarak renk açılmasını sağlar.
İçinde multivitaminler, aminoasitler, glutatyin içerikli mezoterapiler de renk açılmasında önemlidir. Özellikle güneşten ve tahriş edici peelinglerden korunmak çok önemlidir. Belirli aralıklarla multivitamin enjeksiyonlarının yapılması göz çevresinde renk düzensizliğinin azalmasını ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.

Yazarın Tüm Yazıları