Estetikte kök hücre uygulamaları

Kök hücre; son yıllarda uygulama sonrasında elde edilen sonuçlardan dolayı, hastanın ihtiyacı doğrultusunda önerdiğimiz ameliyatsız estetik olarak nitelendirebileceğimiz bir uygulamadır. Genelde PRP ile karıştırılan bu uygulama ile ilgili merak edilenleri yazdım.

Haberin Devamı

Estetikte kök hücre uygulamaları
Kök hücre uygulaması doğal bir işlem olmasının yanı sıra yapıldıktan sonra etkilerinin güzel hissedilmesi nedeniyle gün geçtikçe talep edilen bir işlem oldu. Özellikle pandemi döneminde tek seans olarak uygulanması, bu uygulamanın popülaritesini daha da artırdı.
Estetikte kök hücre uygulamasını; ciltte yaş alma ile oluşan ince çizgi ve kırışıklıkların, çok fazla mimik yapmaktan dolayı oluşan mimik çizgilerinin, cilt rengindeki eşitsizlik ve lekelerin giderilmesi gibi işlemlerde tercih ediyoruz. Özellikle 30’lu yaşlarla birlikte artan kolajen kaybı ile birlikte yüz bölgesinde görülmeye başlanan doku ve elastin kaybı ile meydana gelen cilt sarkmaları ile birlikte yüz ovalinin toparlanmasında önermekteyiz.
Selülitli görünüm için de etkili
Yüz, dekolte bölgeleri dışında özellikle yaş alma ile ellerde yaşanan doku kaybının iyileştirilmesi için el estetiğinde de sıkça uygulanmaktadır.
Kök hücrenin ameliyatsız estetikte bir kullanım alanı da selülitli görünümün iyileştirilmesidir. Bunların yanı sıra incelmiş saç köklerini canlandırmak için de kök hücre tedavisine başvurulur. Bu süreçte mezoterapi yöntemi ile kök hücrelerin sorunlu bölgeye enjekte edilerek uygulama yapılır.
Kişinin kendi yağ hücresi aslında en güzel kök hücre uygulamalarından biri. Bu işlemle özellikle yüz, el ve boyun bölgesindeki boşluklar doldurulur. Bu dolgu ile cilt altındaki kan akışı hızlandırılarak hem lifting etkisi yaratılır hem de cilt altı hacmin artması sağlanır.
Kök hücre uygulaması-tedavisinde, kulak arkasından alınan 3-5 mm’lik cilt punch ile biyopsi alınan fibroblast hücrelerinin çoğalması sağlanır.
Laboratuvar ortamında üretilen bu hücreler, cilt ya da vücut sorununa yönelik olarak bölgeye enjekte edilir.
Estetik amaçlı kullanım dışında kök hücre tedavisi, iyileşmeyen yaralarda; yanık ve yanık izlerinin tedavisi, deformasyon ve şekil bozukluklarında dolgu amaçlı olarak kullanılmaktadır.
Kök hücre tedavisini PRP ile kombin uygulayarak tedavinin etkisini artırabiliyoruz. Ancak burada belirtmek isterim ki kök hücre ve PRP uygulamaları genel olarak birbiri ile karıştırılmaktadır. Her iki uygulamanın alanları ve medikal estetikte kullanım amaçları çok farklıdır. Kök hücre uygulaması ise tek seansta etki görülebilen bir uygulamadır.
Yazımın girişinde belirttiğim gibi kök hücre tedavisini genel olarak daha gergin ve canlı bir görünüm için yapıyoruz.

Haberin Devamı

Estetikte kök hücre uygulamaları

Kök hücre uygulamasının mevsimi var mıdır?
Kök hücre dört mevsimde klinik ortamda çok rahatça uygulanabilir. Uygulama sonrasında hasta çok kısa sürede sosyal hayatına dönebilir.
Hangi yaş gruplarına önerilir?
Kök hücre uygulaması- tedavisi soruna yönelik olarak uygulanabildiği için özellikle saçlı derinin iyileştirilmesi, saç köklerinin canlandırılmasında yaş grubu gözetmeksizin herkese uygulanabilir.
Aslında bu tedavinin uygulanmasını yaştan bağımsız olarak düşünebileceğimiz gibi yüz ve boyun iyileştirmede 25-30 yaş, yüz ve boyuna ilave olarak 35 yaşından sonra vücudun durumuna göre vücut cildinin iyileştirilmesinde de öneriyoruz.
Kimler yaptırabilir?
Kök hücre uygulaması-tedavisi kadın ve erkek ayrımı olmadan soruna yönelik uygulanabilir.
Kök hücre ne kadar etkili?
Kök hücre uygulamaları-tedavileri hasta memnuniyeti oldukça yüksek bir uygulamadır.
Kök hücre uygulaması-tedavisinde değinmek istediğim bir başka konu da bana sıkça sorulan “Bu uygulama alerji yapar mı ya da yan etkisi var mıdır?” Kişinin kendi dokusu ile yapılan bir uygulama olduğu için kişinin alerji gösterme ihtimali çok düşüktür.
Bir başka belirtmek istediğim konu da kök hücre tedavisi-uygulaması muhakkak uzman doktor tarafından steril bir ortamda yapılmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları