Virüs bile ödüle engel olamadı

PANDEMİ, sonra deprem derken yazmayı atladım.

Haberin Devamı


İzmir Skal Kulübü, dünyanın en iyi ikinci kulübü seçildi.
103 ülkeden 19 kulüp finale kaldı. Rekor düzeyde bir katılım gerçekleşti. Adaylar arasında uluslararası turizm markasına sahip şehirlerin Skal kulüpleri de vardı.
Londra, Paris, Cote d’Azur, Monaco, Hawai, Mexico, Palm Beach örneğin...
Finale kalan 19 kulüp kendilerini tanıtan bir film hazırladılar.
Oylama 1 ay sürdü.
345 kulüp başkanı oy kullandı. Dolayısıyla ülkelerin nüfus ve üye sayısı avantajları söz konusu olmadı. Tamamen objektif bir değerlendirme ve oylama oldu.
Sonuçta iki ödül birden geldi.
İzmir Skal Kulübü, dünyanın en iyi ikinci kulübü seçildi. İzmir Başkanı Emre Gezgin de, “Skal’ın Türkiye ve dünyada tanıtımına yaptığı olağanüstü katkılardan ötürü” SKAL International Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Emre Gezgin, “103 ülkede, Bill Marriott’dan IMEX CEO’su Carina Bauer’e, U.S Travel Association Roger Dow’a, Kuala Lumpuur’dan Stockholm’e, Bahrein’den New York’a kadar herkes İzmir’i konuştu. Birçok Skal üyesi ve seçkin turizmci tarafından İzmir’in zihinlerde ve yüreklerde yer bulmasını, sektörümüzün geçirdiği bu zor dönemde Türkiye’nin yurtdışında tanıtımına olağanüstü bir katkı oldu. Şehrin kanaat önderlerinin aynı amaç odaklı kenetlenmeye verdiği destek ve birlik mesajı da ayrıca önemliydi. Şehrimizin ve turizm otoritelerinin bu sonucu çok iyi değerlendirip uluslararası turizm organizasyonların İzmir’de gerçekleşmesi için ortak stratejide harekete geçmesi gerekiyor” diyor.
Bu pandemi geçer.
Ki tünelde ışık aşıların bulunmasıyla gözükmüş oldu.
Ama sonrasına iyi hazırlanmak gerekir.
Belki pandemi hayatımıza yeni normali getirecek, turizm dahil birçok sektör kendini yenileyecek.
Ama şundan emin olun; turizm hareketi hiçbir zaman bitmeyecek.
İnsanların yeni yerler görme, keşfetme arzusunun önüne hiçbir şey, hiçbir virüs geçemez.

Haberin Devamı

Virüs bile ödüle engel olamadı


Pınar Karşıyaka basketi
İzmirlilere sevdirdi

BİR güzel haber de Pınar Karşıyaka’dan geldi. FIBA Şampiyonlar Ligi Kulüpler Birliği’ne seçildi.
Pınar Karşıyaka, kulüplerin organizasyondaki gelişimi ve Avrupa’daki rekabet ortamının geleceğiyle ilgili temel konuların ele alındığı Kulüpler Birliği’nde temsil hakkı kazandı.
Pınar Karşıyaka’nın yanı sıra AEK (Yunanistan), Brose Bamberg (Almanya), Dinamo Sassari (İtalya), ERA Nymburk (Çekya), Filou Oostende (Belçika), Hapel Bank Yahav Kudüs (İsrail), Iberostar Tenerife (İspanya), Nizhny Novgorod (Rusya), SIG Strasbourg (Fransa) ve Rytas Vilnius (Litvanya) takımları yer aldı.
Kulüpler Birliği üyeleri, FIBA Şampiyonlar Ligi’ne katılımda tutarlılık, yerel liglerinde olağanüstü performans gösteren kulüpler arasından belirleniyor. Pınar Karşıyaka da kulüp yapısında görülen iyileşme ve güçlü sponsor desteği dolayısıyla birliğe seçildi.
Önce FIBA’ya teşekkür edelim.
İkinci teşekkür Pınar’a, Yaşar Holding’e, Selçuk Yaşar’a olsun.
Selçuk Bey, 50 yıldan fazla bir süredir kulübün arkasındadır.
Bu örnek dünyanın çok az kulübünde vardır.
Üstelik Karşıyaka birçok branşta yarışan örnek kulüplerdendir.
Basketbolun öne çıkmasında, sevilmesinde ve İzmir’in bir basketbol şehri olarak bilinmesinde işte bu sponsorluğun büyük katkısı vardır.
Son teşekkür de Pınar Karşıyaka’ya destek veren taraftara...
Ben şunu fark ediyorum.
Salonda sadece Karşıyakalılar olmuyor. İzmir’in birçok yerinden taraftar geliyor.
Pınar Karşıyaka sadece Karşıyakalıların değil, bütün İzmir’in takımı haline geldi.
Sporun birleştirici etkisine her zaman inanıyorum.

Haberin Devamı

Virüs bile ödüle engel olamadı
Virüs bile ödüle engel olamadı


Ben aşı olacağım
siz de olun

DİCLE Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen diyor ki;
“Aşılama yapılan kişinin taşıyıcılığı olmaz. Bu çok mümkün değil. Çünkü virüsler hücre içi zorunlu mikroorganizmalardır. Eğer aşıyla korunuyorsa virüs hücre içine giremeyeceği için çoğalamayacaktır, çoğalamadığı için de taşıyıcılık vasfı olmayacaktır. Bu konuda son derece rahat olmamız gerekiyor. Tabii ki mevcut kurallar eşliğinde; yine sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat etmemiz lazım. Fakat aşılandıktan sonra bağışıklık geliştiyse hiçbir sıkıntı olmayacaktır.”
Aylardır ailemizle doyasıyla toplanamıyoruz.
Onların yanına yaklaşamıyoruz.
Pandeminin ilk gününden bu yana o kadar çok dikkat ediyorum ki...
Aşılanıp, yine tedbirleri uygulayıp biraz daha rahat olmak istiyorum.

Haberin Devamı


Pandemide iki isim
adeta yıldızlaştı

BU pandemi bir kez daha gösterdi ki çok değerli bilim insanlarımız var. Bizleri bilgilendiriyorlar, hepimiz onlara emanetiz. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Prof. Dr. Mehmet Ceylan ve Prof. Dr. Ateş Kara bana göre öne çıkan, yıldızlaşan isimler... Mehmet hoca canlı yayında mide kanaması geçirdi, kendisine geçmiş olsun diyoruz. Ateş hoca da aşıyla ilgili endişeleri herkesin anlayacağı bir dille tane tane anlattı. Türkiye’nin sağlık ordusu gerçekten de çok donanımlı. Ben hepsine güveniyorum.

Yazarın Tüm Yazıları