Bu neyin kavgası...

Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Salih Bezci ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu arasındaki tartışma bir türlü bitmiyor.

Haberin Devamı

Kentin nabzını en iyi tutan gazetecilerden Murat Yılmaz, iki tarafla da konuştu.Karşılıklı suçlamalar çok ağır. Tellioğlu, Bezci’ye, ‘paralelcisin’ demiyor ama paralel yapının ATO’ya hakim olduğunu söylüyor. Tellioğlu’nun en ağır iddiası Bezci’nin imar rantından kazandıklarından paralel örgüte bağış yaptığı yönünde. Yani FETÖ’ye bağış kadar imar rantı meselesi tartışmaya ayrı bir boyut katıyor.Bezci ise Tellioğlu’nu ‘fırsatçılıkla’ suçlayıp mevcut iklimden faydalanmaya çalıştığını söylüyor. İmar rantı konusuna şiddetle karşı çıkarken yeni bir tartışmaya yol açacak bir örnek veriyor: “Eğer ki imar rantını FETÖ dağıtıyorsa bu Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de bir hakarettir”

* * *

Türkiye’nin dört bir yanında devam eden demokrasi nöbetinde her düşünceden insan kol kola bir duruş sergiliyor. Ankara’da nöbetin tutulduğu kentlerin başında geliyor. Önceki gün parti farkı gözetmeksizin Başkent’in belediye başkanları Kızılay Meydanı’ndaydı. Asla bir araya gelmez dediğimiz insanların rahatlıkla konuşabildiği bir süreçten geçerken, Bezci-Tellioğlu atışması tuhaf bir hal aldı, baksanıza konu Gökçek’e kadar uzadı. Ankara geçmişte birçok sonucu olmayan tartışmaya ve polemiğe sahne olmuştur ama bu defa süreç çok farklı. Tarafların sözleri öyle yok sayılacak türden değil ve taraflardan en az birine bu işin faturası kesilecek gibi gözüküyor. 

MAĞDURLAR YARATILMAMALI

Haberin Devamı

Hain girişimin ardından başlayan tutuklama, gözaltı ve açığa alma süreci devam ediyor. Mercek altına alınan kurumlar arasında yerel yönetimler de var. Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nde 402 kişiyi açığa aldıklarını, işlemlerin süreceğini söyledi.İlçe belediyelerinde de benzer bir süreç işliyor. Kurulan komisyonların yanı sıra çalışanlara verilen formlar vesilesiyle tespit yapılmaya çalışılıyor. Çalışanların referansları, eşlerinin ne iş yaptığı gibi sorular soruluyor.Kendini bu kadar gizleyen bir yapı, bu sorulara ne kadar doğru cevap verir...O da kocaman bir soru işareti. 

* * * 

Süreçle ilgili bazı sendikaların eleştirisi, muhalefet partilerinin endişesi var. Konuştuğum AK Parti’li bir belediye başkanının değerlendirmesi şöyle: “17-25 Aralık sürecinin ardından biz temizlik yapmıştık. Şimdi yine kalanları tespit etmeye çalışıyoruz. Bu hain yapı tüm kurumlardan temizlenmeli. Ama bu iş ‘muhalif temizleme’ işine çevrilmemeli. Mağdurlar yaratıp, bu çetenin mağdur görüntüsü çizmesine izin vermemeliyiz.”

O ARAÇLARIN LİSTESİ İSTENDİ

Haberin Devamı

Halkın demokrasi nöbeti gibi belediye araçlarının askeri noktalardaki bekleyişi de sürüyor. Kanlı girişimin engellenmesinde iş makineleri ve kamyonlar büyük rol oynadı. Ankara Emniyeti tedbir amaçlı belediyelerden bu araçların listesini istedi. Polis hem araçların plakalarını hem de şoförlerin telefon numaralarını alarak koordinasyon sağlanacak bir sistem kurmaya çalışıyor.

Yazarın Tüm Yazıları