Aman dikkat...

Her seçim dönemi yaşanan dolandırıcılık girişimleri, 1 Kasım öncesi yine sınır tanımamaya başladı.

Haberin Devamı

Parti yöneticilerinden milletvekillerine, belediye başkanlarından iş adamlarına bu süreçte birçok insan dolandırıcıların merceğinde.
Önceki gün görüştüğüm bir iş adamı, geçtiğimiz günlerde gelen bir telefonda kendisini ‘Büyükşehir Belediyesi’nden üst düzey yetkili’ diye tanıtan, makam ve isim de veren bir kişinin, “Seçim öncesi yardımınıza ihtiyacımız var. Başkanımızın da size selamı var” diyerek yüklü miktarda parayı hazır etmesini istediğini anlattı.
Olayın dolandırıcılık vakası olduğu şüphesiyle ismi kullanılan bürokratı makamından arayan iş adamı, “Böyle bir talebimiz olması söz konusu değil” yanıtını alınca, endişesinde haklı olduğunu anlar ve dolandırılmaktan kurtulur.
Seçimin yaklaşmasıyla beraber benzer vakaların yaşanma ihtimali daha da artacak gibi...
Bizden uyarması.

Haberin Devamı

VALİLİĞİN ADIMI ÖNEMLİ

Çarşamba günkü yazımda Keçiören genelinde partilerin mutabakatıyla gerçekleşen ‘temiz kampanya’ protokolünden bahsetmiştim. Parti temsilcileri 1 Kasım öncesi görüntü kirliliği ve israfa yol açan pankartların asılmamasına ve yüksek sesle müzik yapan araçların dolaştırılmamasına kadar birçok konuda ortak karar almışlardı.
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar önceki gün partilerin il başkanlarını davet etti ve Keçiören’deki durumun kent genelinde olması gerektiğine vurgu yaptı. İl Başkanları da Kılıçlar’a destek verince propaganda döneminin temiz geçmesi konusunda anlaşıldı.
Doğru olan medeni olan budur, tüm partiler ve partililer dilerim sözlerini tutar ve her açıdan temiz bir seçim dönemi yaşarız.

YAZMAYA DEVAM

Geçtiğimiz yıl bu sıralar ‘Mogan’ı kurtaracak protokol’ başlıkları gazetelerin ilk sayfalarındaydı.
Bu protokolle Ankara’nın en önemli su kaynağı olan Mogan Gölü’nün temizlenmesi öngörülüyordu.
İmza törenine dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, ilgili bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katılmıştı.
Bu isimlerin bazılarında görev değişikliği oldu, tabi o günden bugüne Mogan’da da değişiklikler oldu.
Daha çok kirlendi, bataklık görüntüsü arttı, balık ölümleri yaşandı.
Birileri gölü kurtarmak için çalışmayabilir ama biz bu kentin en önemli değerlerinden Mogan’ı gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları