Obezite tedavisinde akupunktur

GÜNLÜK hayattaki pek çok alışkanlık ve aktivite, vücuttaki çeşitli organları ve sistemleri etkilemektedir. Ciltte yağlanmaya ve diğer sorunlara da yol açan alışkanlıkların başında da sağlıksız beslenme gelmektedir. Yaşamımızı sürdürmek için gerekli bir eylem olan beslenme, cilt yağlanmasını çok büyük bir oranda etkilemektedir. Özellikle öğün hesabı yapmadan; çok tuzlu ve baharatlı besinleri, işlenmiş yağ ve diğer katkı maddelerini bolca bulunduran fast-food tarzı yiyecekleri veya şekerli içecekleri tüketmek cildin aşırı yağlanması için başta gelen nedenlerdendir.

Haberin Devamı


Başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere,hareket sistemi bozukluklarından, kansere kadar bir çok hastalığın nedeni;vücudun normal kabul edilebilecek snırların üstünde kilolu olma durumudur. Aşırı kilolardan kurtulma çalışmalarında,göz önünde bulundurulması gereken çok önemli parametreler vardır. Kilo vererek sağlıklı olma durumuna dönme isteğinin yeni sorunlara yol açmaması en önemli bir noktadır. Kilo verirken; tansiyon oynamaları olmamalı, baş dönmesi, göz kararması, kas erimesi, cilt buruşması, sindirim sistemi sorunları, halsizlik olmamalıdır. Kadınların regl periyotları düzgünse bozulmamalı, dengesizlik varsa düzeltilmelidir. Az acıkılmalı, psikolojik problemler çıkmamalıdır.
Dr Alpaslan Bilen,konuyla ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

Haberin Devamı

5 BİN YILLIK TIP ÖĞRETİSİ
“Hastanın kan kimyası ve metabolik verileri, ailevi veya sonradan oluşmuş durumlar iyice değerlendirilmelidir.
Sonuçta kişiye, yeniden vücudun yağ bağlayıp tekrar eski durumuna dönülmemesi için kalıcı beslenme eğitimi verilmelidir. Bütün bu amaçlara yönelik çalışmanın ana dayanağı vücüdun çalışma prensipleri ve hormonal denge bilimi bilincidir. Yaklaşık beş bin yıllık bir Tıp öğretisi olan akupunkturla tedavi zaman içinde kristalize olmuş bir “sağaltım sanatı”dır. Akupunktur noktalarına uygulanan ajanların, bir kısmı vücuda uyarı bir kısmı da yatıştırıcı sinyaller yollar. Akupunktur noktaları yaradılışta canlıların vücuduna yerleştirilmiş bilgisayar tuşları gibidir.
bu noktalar objektif olarak hassas elektro-manyetik cihazlarla saptanıp, ölçülebilmektedir. Akupunktur noktaları ve buna dayalı bilim insanların bir buluşu değildir, yaratılıştan beri tüm bitki, hayvan ve insanlarda bulunur.
Gerek vücut üzerinde, gerekse kulakta bulunan klavyelerdeki noktalar birbirleri ile bağlantılı olarak, iğneleri altın kaplı manyetik bilyaları uyarıcı etki yapan bitki tohumları, infraruj, ultrason, soğuk, sıcak ve laserle uygulanmaktadır.

KAS DOKUSUNA DOKUNULMAZ
Vücudun yağ yakışını artırıcı ama kas dokusuna dokunmayan bir beslenme sistemi (sırrı) ile birlikte akupunktur uygulanır. Vücudun üretebildiği leptin, insülin, troid bezi hormonları, jinekolojik hormonlar, endorfin ve seratonin gibi iç salgı bezleri kimyasallarıının dengesi ve birbiri ile olan etkileşimleri akupunkturla sağlanır. Bozulmuş olan iletişim dengeleri yağ kaybı ilerledikçe düzelerek normal değerlerine ulaşır. Yani insan sağlığına yeniden kavuşur.
Akupunktur sadece yağ kaybı sağlayarak şifaya kavuşmayı temin etmez, aynı zamanda canlı vücudundaki dengeleri yeniden kurar. Son zamanların ifadesi ile ‘kompitüre format’ atılır.
Bu uygulamaları yapacak kişi önce tıp doktoru olacak ve geçerli bir akupunktur eğitimi sertifikasına sahip olacaktır.
En önemlisi ‘obesite ve komplikasyonları’ eğitimi almamış bir akupunkturist bile bu alana elini uzatmamalıdır.
Eksik bilgi ile yapılan her işte olduğu gibi bu alanda da istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir.”

Yazarın Tüm Yazıları