Şimdi ‘bayramda alınan kiloları verme’ zamanı

Bugün bayramın son günü. Umarım sizler de sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu ve neşe dolu anlar geçiriyorsunuzdur.

Haberin Devamı

Özellikle Ramazan Bayramı, ‘hem bedenimize hem de ruhumuza iyilik, huzur ve şifa kattığımız zamanlar’ demektir. Bir aylık oruç dönemi sonrasında ise bayram günlerinde kurulan sofralar, bir nevi kendimizi ödüllendirmek anlamına da gelir. Ancak kalorilerle dolu sofraların beraberinde fazla kiloları da getirdiği bir gerçektir. Ancak uygulayacağınız detokslarla bu kilolardan kolayca kurtulmanız mümkün.

Şimdi ‘bayramda alınan  kiloları verme’ zamanı

Sevdiklerimizle doyasıya vakit geçirme imkânı bulduğumuz 3-4 günlük bayram tatillerinde herkesin istediğini yiyip içmesi ve ağır yemekleri biraz abartmak, sağlığımızı çok fazla olumsuz etkilemez. Zaten, kahkahalarla şenlenen ve ziyafetlere dönüşen bayram sofralarına kim hayır diyebilir ki! Elbette ki, şekerli gıdaların ve ağır yemeklerin tüketiminin artması bizlere fazla kilo olarak geri döner. Ancak bayramdan sonra beslenme tarzınızda yapacağınız bazı değişiklikler ve detokslar, sizleri rahatlatıp, eski enerjinize kavuşmanıza yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Şimdi ‘bayramda alınan  kiloları verme’ zamanı

 

 DİYET YERİNE DETOKS YAPIN

Bayram süresinde hem kahvaltılar hem de diğer öğünlerde ağır yemekler, börekler, kızartmalar, şarküteri ürünleri ve tabi ki tatlılar geniş yer tutar. Ancak bu durum, bir ay boyunca kendini uzun süre açlığa alıştırmış olan sindirim sisteminin yorulmasına neden olur. Bayram tatilini otellerde geçirenlerde açık büfelerde yeme alışkanlıklarının dışına çıkarlar. Tüm bunlar bir araya geldiği zaman da vücudumuzda toksik etkiler meydana gelir ve yediklerimiz bizlere fazla kilo olarak geri döner. Bayram sonrası eski beslenme alışkanlıklarınıza dönmek ve kilo vermek içinse kesinlikle kalorisi düşük diyet uygulamalarından uzak durun. Çünkü bilinçsizce yapılan diyetler, metabolizmanızın daha da yavaşlamasına neden olacaktır. Bu nedenle bayram sonrası alınan kilolardan sağlıklı bir şekilde kurtulmak için detokslardan faydalanılması en sağlıklı yoldur.

Haberin Devamı

 OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE GELEN DETOKS ÇORBASI

Şimdi ‘bayramda alınan  kiloları verme’ zamanı
 

 

Yavaşlayan metabolizmanızı hızlandırmak, bağırsak hareketlerinizi düzene sokmak ve aldığınız fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olacak çok özel bir çorba tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Osmanlı mutfağının da vazgeçilmez çorbalarından biri olan Hünkar çorbasıyla yapacağınız 3 günlük detoks, vücudunuzun temizlenmesine yardımcı olacaktır. Hünkar çorbasını bayramdan sonra 3 gün boyunca ekmeksiz bir şekilde tüketerek, hem yağ yakımınızı hızlandırır hem de aldığınız kilolardan kurtulabilirsiniz.

* Malzemeler:

-Karnabahar

-Kabak

-Havuç

-Dereotu

-Nane

-Maydanoz

-Salça

-Zeytinyağı

-Himalaya tuzu, acı biber, acı pul biber ve zerdeçal

* Yapılışı:

Haberin Devamı

Tüm sebzeleri tencerenin içine yerleştirdikten sonra üzerine ılık su ekleyin. Bir süre kaynamaya bırakın. Ardından içine Himalaya tuzu, karabiber, acı pul biber ve zerdeçal ekleyerek, çorbanızı lezzetlendirin. Daha sonra salça ve zeytinyağını ekleyin. Çorbanız kaynadıktan sonra blenderdan geçirin. Sebzeler, iyice birbirlerine karışıp, yoğun kıvamını aldığı zaman çorbanızı servis edebilirsiniz.

 

SU İÇMEDEN SAĞLIKLI OLUNMAZ!

 Şimdi ‘bayramda alınan  kiloları verme’ zamanı

İnsan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyacın su olarak gösterildiğini biliyor muydunuz? Sağlıklı bir yaşam sürebilmemiz için su tüketimimize her zaman dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle detoks süresince toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırmak ve ödem atmak için bol bol su içmek oldukça önemli. Detoks yaptığınız süreçte günde 2-2,5 litre su tüketmeye özen gösterin. Toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olan sıvı tüketimi, hastalıklara karşı vücudun direncini artırmasının ve dolaşım sistemini düzenlemesinin yanı sıra böbreklerin çalışmasını da sağlar. Günlük su tüketiminizi vücudunuzdaki her 20 kilo için, 1 litre su olacak şekilde düzenlemeniz en doğru yöntemdir. Örneğin 60 kilo olan birinin günde 3 litre su tüketmesi gerekir.

Haberin Devamı

 YAĞ YAKIMI TAMAM SIRA ÖDEM ATMAKTA

Şimdi ‘bayramda alınan  kiloları verme’ zamanı

Bayram süresince yağlı, kızarmış, tuzlu ve ağır yemekler ile tatlıların çok fazla tüketilmesi sonucu vücudunuzda ödem de oluşur. Bayramdan sonra vücudunuzun tekrar yağ yakımına geçmesi ve ödemi atabilmesi için yine detokslardan yararlanabilirsiniz.

ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ ÇAY

* Malzemeler:

-4 poşet yeşil çay

-1 şişe maden suyu

-1 litre su

-2 limonun suyu

* Hazırlanışı:

1 litre suyu kaynattıktan sonra, yeşil çayı suyun içine atın ve demleyin. Ardından soğumasını bekleyin. Soğuyan çayın içine limon suyunu ve maden suyunu ekleyin. Mide hassasiyetiniz yoksa gün boyu bu kürü tüketebilirsiniz. Ancak kronik hastalığınız varsa ya da düzenli ilaç kullanıyorsanız, bitkisel ürünleri tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmayı ihmal etmemelisiniz.  

 

 

Yazarın Tüm Yazıları