2021’de sahnede…

Pandemi koşullarının hayli sert etkilediği, bir senedir sahne üretimleri durma aşamasına gelen tiyatrolar 2021’e temkinli bir hazırlık içinde. Ocak itibariyle seyirciyle buluşması planlanan, koşulların iyileşmesi halinde sayılarının artmasını umut ettiğimiz 2021 oyunlarından küçük bir seçki sunuyoruz.

Haberin Devamı

EVLİLİKTEN SAHNELER / VERSUS TİYATRO

2021’de sahnede…

Ingmar Bergman’ın kült filmi ‘Bir Evlilikten Manzaralar’ın sahne uyarlaması olan oyunda Pınar Göktaş, Ece Dizdar, Öner Erkan ve Kayhan Berkin rol alıyor. Uyarlama ve yönetmenliğini Berkin’in üstlendiği oyunun provaları sürüyor, sahnelerin açılabildiği sağlıklı koşulların sağlanması halinde sahnede olacak.

TİYATR(O)DAN

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun ses tiyatrosu projesi. Ocakta dijital mecralarda seyirci/dinleyiciyle buluşacak. İlki, Prof. Dr. Süreyya Karacabey’in yazdığı Fakir Baykurt oyunu ‘Orada Bir Köy Vardı Uzakta’. Diğer oyunlarsa son dört senedir Nilüfer Belediyesi ve Mitos Boyut Yayınları ortaklığında düzenlenen ‘Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda ilk üçe giren eserler olacak.

Haberin Devamı

DEMİRYOLU HİKÂYECİLERİ / KUMBARACI50

2021’de sahnede…

Oğuz Atay’ın ‘Korkuyu Beklerken’ adlı eserindeki ‘Demiryolu Hikâyecileri’, ‘Unutulan’, ‘Beyaz Mantolu Adam’ öykülerinden Yiğit Sertdemir tarafından uyarlanan oyun, aralık başında sahnelenmeye hazırdı esasında. Ancak sertleşen pandemi koşulları nedeniyle 2021’e ertelendi. Sertdemir’in, DOTOrmanda için mekâna özgü bir tasarım olarak hazırladığı bu tek kişilik anlatıyı açık havada, sağlıklı koşullarda izlemeyi bekliyoruz heyecanla…  

ANONİM / MEK’AN SAHNE

2021’de sahnede…

Şamil Yılmaz’ın kaleme aldığı, Sezgi Mengi ve Oğulcan Arman Uslu’nun rol aldığı oyun, bir akademisyenle bir kuryenin karantina günlerine denk düşen öyküsünü anlatıyor. Sahnedeki, bildiğimiz COVID-19’dan farklı bir salgın olacak, daha sert ve ölümcül... Sosyal medyada geçen hikâye, bir yanıyla da erkekler arası iktidar biçimleri, sınıf ve bedensel görünüşü aşağılama mevzuları üzerine düşünmeye çağıracak seyirciyi.

Haberin Devamı

MEZARLIK ZİYARETİ / NİLÜFER BELEDİYESİ KENT TİYATROSU

‘Hamlet’in ‘ölüleri’, mezarlıklarından konuşmaya başlasalardı neler anlatırlardı? Tarihin en ünlü, en metaforik trajedisinde tüm o olan biten hakkında, kendileri, diğerleri hakkında neler söylerlerdi? Elsinore Şatosu’nun mezarlığında onları ziyaret edip anlatacaklarını tek tek dinlemek ister misiniz? E. Feza Soysal’ın Shakespeare’in ‘Hamlet’inden yola çıkarak kaleme aldığı ve yönettiği oyun, şubat itibariyle, içi oyun için özel olarak tasarlanan bir konteynerde sahnelenecek. Hayalet (Kral Hamlet), Polonius, Ophelia, Leartes, Cladius, Gertrude ve Hamlet , ziyaretlerine gelenlerle tek tek kendi kabirlerinden konuşacak. Bu özgün tasarımı çevrimiçi olarak izlemek de mümkün olacak. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu yapımı olan oyunda Batuhan Pamukçu, Mesut Özsoy, İbrahim Ersoylu, Mert Tiryaki, Ayşe Gülerman, Nilgün Görgü, Adem Mülazim, Ali Düşenkalkar ve Selçuk Yöntem rol alıyor. Mekân ve ışıkta Cem Yılmazer’in, kostüm tasarımındaysa Özlem Karabay’ın imzası var.

Yazarın Tüm Yazıları