Gökçeada yolunda, kalkışması kolunda!

DAHA ben bu genç yaşımda neler göreceğim acaba? İlk kitabımı yazayım, dere tepe gideyim, fotoğraflar çekeyim, off road arabamın tepesine taktığım kamera ile aksiyon videoları yapayım derken, ilk durağım Gökçeada’da, büyük nefret ettiğim FETÖ, memleketi devirmeye kalkıştı.

Haberin Devamı

Bütün gece hop oturup hop kalktığımız yetmemiş gibi, kendimizi önce bankamatik, sonra ekmek kuyruğunda bulduk. (Ada’da ve üstelik seferiyken benim ekmek kuyruğunda ne işim var? Onu hele hiç bilmiyorum.) İlk bir kaç dakika aksiyon filmi tadında geçiyorken, henüz ne olduğunu anlamamışken, ilk kanın dökülmesiyle kendimize geldik. Korkunç şeyler oluyordu ve elimizden hiç bir şey gelmiyordu, çaresizce beklemekten başka. Darbe denen demokrasi yoksunu hareket bir yana, kandırılarak köprülere çıkarılan el kadar sabi askerlerin linç edilmeye kalkışılması bir yana... Hayatımda hiç bu kadar canım yanmamıştı, hem o gece öldürülen şehitlere, hem de gencecik askerlerin düştüğü hale... Gökçeada’dan çıkıp Bozcaada’ya ulaştığımda ise başka bir haber bekliyordu beni, OHAL! Kaderimizse çekeceğiz, yeter ki, bitsin bu kabus derken düşünmeden edemedim, “Allahım 3. durağımda başıma ne gelecek.” Siz bu yazıyı okurken ben Behramkale’deki kazı alanını fotoğraflıyor olacağım, şükür henüz başka bir olay yok memlekette, ben de usul usul yoluma devam ediyorum. Sizi bir kaç Gökçeada notu ile başbaşa bırakırken, hikayenin tamamı instagram: @baharakinci / snapchat: bhrakinci hesabında... Beni yalnız bırakmayın, her durakta bir şey oluyor.

Haberin Devamı

Gökçeada yolunda, kalkışması kolunda

Gökçeada, köyleri güzel ada
Yolu sandığımdan daha kolaymış. İstanbul üzerinden gelirsen Kabatepe’ye kadar 3,5 saatte inip oradan kalkan feribotla 1 saat 15 dakikada adadasın. İzmir üzerinden gelirsen Çanakkale’den Kilitbahir’e, oradan da karayolu ile yine Kabatepe’den kalkan feribota geçmen gerekiyor. Ada içi ulaşımda aracınızın olması şart...

Gökçeada yolunda, kalkışması kolunda

Nerede kalalım
Kayabalı Otel: 2 yıl önce, merkeze 2 dakika mesafede, tatlı bir köyün içine açılmış. Kahvaltısı güzel, temiz pak, kuş sesleriyle uyandığınız, geceyi cırcır böceklerinin sesiyle bitirdiğiniz bir yer. Temmuz – Ağustos’ta 2 kişilik odanın kahvaltı dahil fiyatı 240 TL’den başlıyor. Kaleköy’deki müthiş manzaralı Anemos ve Zeytinliköy’deki Son Vapur otelleri de konaklayabileceğiniz diğer güzel seçenekler.

Haberin Devamı

Nereleri görelim
Adanın iskan köyleri maalesef betonlaşmış, korkunç halde. Ancak Türkiye’nin ilk Rum & Türk köyü olan Dereköy, Madamın dibek kahvesi ile ünlü, nefis taş evleri ile Zeytinliköy (Nassos’un tatlılarından denemeden dönmeyin), olağan üstü gün batımı ile Kaleköy ve yalnız ama güzel Tepeköy, görmeniz gereken yerlerden.

Gökçeada yolunda, kalkışması kolunda

Nerede yüzelim
Adada pek çok bakir koy var. Ama ille de şezlong şemsiye, bir de küçük lokantalı plaj sterseniz, Laz Koyu güzel. Denizi kum, çarşaf gibi, şemsiye+şezlong 10 TL. Kendin getirirsen ücretsiz. Yuvalı plajı ve Yıldız Koy ve Aydıncık Plajı diğer güzel önerilerim. Hafta sonu ise Gizli Liman’a gitmenizi önermem çok kalabalık.

Haberin Devamı

Nerede yiyelim
Poseidon: Yukarı Kaleköy’ün efsane gün batımı manzaralı balık lokantası. Masaya gelen her şey taze ve lezzetli, servis olabildiğince hızlı, az masaları olduğu için bir kaç gün öncesinden yer ayırtmanızda fayda var, Serhat Bey ve eşine selam söyleyin. (0553 410 34 62)
Biyer Dükkan Kafe: Ege yemeği, ev yemeği, Ada yemeği, can yemeği. Nilay, 3 yıl önce Gökçeada’ya yerleşmiş. Aşkla, sevgiyle, Adalı kadınlarla, pazardaki malzemeyle, tarla domatesi, Ada otuyla mis gibi yemekler yapıyor, her gün merkezdeki küçücük dükkanında. Akşam yemeği de var. (0286 887 21 17).
Diğer sevdiğim lokantalar: Marika’nın Meyhanesi, Gül Hanım Mantı, Dami.

Gökçeada yolunda, kalkışması kolunda

Yazarın Tüm Yazıları