Stil vücut tipine uyumlu olandır

Başarılı tasarımcı Ayşen Armağan, bedenin stile değil, stilin bedene uyduğu özgün tasarımların yaratıcısı... Stili ve şıklığı, “Kişiye ve vücut tipine uyumlu olan” diye tanımlayan Armağan, özgün, zamansız, şık, gün ve geceyi birleştiren tasarımlarla dikkat çekiyor. ‘Şıklık detayda gizlidir’ felsefesiyle çalışmalarını sürdüren Armağan ile tasarım yolculuğu ve modayı konuştuk.

Haberin Devamı

AYŞEN ARMAĞAN İLE 5 SORU 5 CEVAP
Stil vücut tipine uyumlu olandır

1-Ayşen Armağan neler yapıyor?

Zamanını, geçmişinde tüm moda ve sanata dair biriktirdiklerini şu an içinde bulunduğumuz ve tüm dünyayı sağlık ile sosyo ekonomik olarak büyük bir çıkmaza sokmuş COVID 19’un negatif etkilerini şifalandırmak, mutlu olabilmek için yılmadan sığınağı olan atölyesinde üretim yapmakla geçiren, her güzel tasarımla, (bu bir çiçek buketi de olabilir, bir resim ya da ertesi gün hayalindeki bir resmi kıyafete de yansıtmakta olabilir) heyecanlanan bir kadındır. Çevresindeki herkesi hayal ettiği gibi giydirmek isteyen ve bunun için ciddi çaba sarf eden bir kadındır. Çevremin güzelliği, mutluluğu beni geliştirir ve besler. Bulunduğum her ortamda minik bile olsa bir dokunuşum ve payım olsun isterim.

Stil vücut tipine uyumlu olandır
2-Markanızın oluşumunu öğrenebilir miyiz?

Türkiye’nin sayılı erkek kumaş üreticisi ve sanayiciliği ileri teknolojiyi mükemmelliyetçiliği ve tekstile büyük bir aşkla bağlı aslen hukukçu olan bir babanın kızı olma şansının büyük bir etkisi var. Yine küçüklüğümden beri resim yapmanın, sanata aşkını ilk resim koleksiyonerliği ve tüm boş zamanını resme adamış babayla geçirmemin büyük bir katkısı var.
Strasbourg da Louis Pasteur de ki ekonometri eğitimim sırasında, Jean Paul Gaultier ve Jean Jacques Castelbajac gibi modacıların atölyelerine girme şansı bulmuş, daha sonra kariyerime Koç Grubu’nun Ram Dış Ticaret Şirketi’nde satış koordinatörlüğü yaparken bile smator olarak bir ksc modacı ve üreticiye danışmanlık yapıp modaya olan tutkumu tatmin etmişimdir. Özgün, zamansız, şık, günlük ve geceyi birleştiren, kaliteli kumaş ve dikiş kalitesiyle ‘şıklık detayda gizlidir’ felsefesiyle hayalimde olan markayı 2005’te ‘Aysen Armagan A2’ ismiyle hayata geçirdim.

3-Siz şıklığı nasıl yorumlarsınız?

Zarif, abartısız, zamansız, özgün, kişiye ve vücut tipine uyumlu, tekrarlanamayan olarak tanımlarım.

4-Bu sezon neler trend? Sizin stil kodlarınız neler?

Ben bu sene her sene olduğu gibi sezon ve trendleri takip etmeyip özümdeki ve kodlarımdaki zamansız parçaları yansıtan el tezgâhlarında dokunan trikoları ipek, kadife, tweed kumaşlarla birleştirip yeni düzen ile yaşam şeklini göz önünde bulundurarak, kendi sevdiğim turuncu, bakır, toprak, kaki ve de vazgeçilmez siyah, ekru renkleri koruyarak ‘spor şık’ pantolon, pantolon etek, bluz, yelek ve ceket kombinleri.

5-Mottonuz?

Mottom marka esiri ve prototip olmayan özgü ve derisinde mutlu kimlikli kadın.

Stil vücut tipine uyumlu olandır

RAHAT VE ŞIK OLMANIN İP UÇLARI

Başarılı tasarımcı Elvan Tığlıoğlu, pandemi döneminde rahatlığımızı şıklıkla birleştirmenin ipuçları kısaca şöyle anlatıyor:
“Bugünlerde özellikle rahat giyinmeye çok alıştık. Bu rahatlığımızı şıklıkla birleştirmek oldukça kolay. Ben çoğunlukla tayt giyen biri olarak, bunu karantina döneminin üniformasına çevirmiş olabilirim. Dışarı çıktığımda tayt veya jean tercih ediyorum. Ayrıca üşüyen biri olduğum için bu tercihimin üzerine bir balıkçı kazak veya hoodie’yi renkli bir ceket veya renkli kışlık bir kimono ile kombinlemek isterim. Spor şık giyim sadece bu döneme özel değil, hiçbir zaman vazgeçemeyeceğim bir sokak stili. Bir de şapka, şal, panço gibi ısınmamıza ve şıklaşmamıza katkıda bulunan aksesuarlardan vazgeçemiyorum. Özellikle pançoları çok fonksiyonel buluyorum. Kalın kazaklarla ceketleri kombinlediğimizde üzerine palto giymek çok zor oluyor. Bu gibi durumların kurtarıcısı panço. Tabi bu arada maskelerimizi takmayı da unutmuyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları