Mehmet Köymen ile 5 soru 5 cevap

Mehmet Köymen... Çocukluğu Ankara’da geçen, Ankara’yı çok seven biri.

Haberin Devamı

Kısa bir süre gazetecilik yaptıktan sonra içindeki sese kulak verip modaya yönelen usta modacı, çok sevdiği Ankara’da da birbirinden güzel defilelere imza atmış biri.
Onu özel kılan özelliklerinden biri de, “sosyal sorumluluk proje aşığı” olması.
“Moda, insana yakışan değildir. İnsan, modasını vücudunu tanıyarak ona göre renk tonlamalarını bilerek yakıştırandır” diyen Mehmet Köymen’le, stil ve moda üzerine konuştuk.

Mehmet Köymen ile 5 soru 5 cevap

1-Modayı nasıl yorumlarsınız?

“Moda, insana yakışandır.” Bu hiç sevmediğim bir sözdür. Ben her zaman öncelikle insanların kendi vücudunu, kendi tarzını, kendi rengini tanımasından, bulmasından yanayım. Zaten moda, her altı ayda bir değişen bir döngüdedir. Siz eğer vücudunuzu tanıyorsanız, renginizi biliyorsanız, bir stiliniz var ise
en düz, en salaş elbiseniz bile üzerinizde çok iyi durur. Tabii bir de vücut bakımı, saç bakımı ve tırnak bakımı çok önemli. Sadece iyi giyinmek de yetmiyor. Şıklık bunların tamamının bir arada olmasıdır.

Haberin Devamı

2-Yeni projeler var mı?

15 değerli arkadaşım ile bir yıldır üzerinde çalıştığımız derneği, beş ay önce kurduk. Doğu ve Güneydoğu’daki özellikle sınır köylerinde eğitim gören çocukların batıdaki akranlarıyla aynı seviyede eğitim görmelerine destek olmaya çalışıyoruz. 2019 Summer Haute Couture koleksiyonumu hazırlıyorum bir yandan. Gerçekleştirdiğim tüm defileleri, bundan önceki çalışmalarımda Türkiye’nin en büyük, en değerli vakıflarına bağışlıyordum. Bundan sonra da gerçekleştirilecek tüm defilelerin gelirlerini Bir Demet Umut Derneği’ne kanalize edeceğiz.

Mehmet Köymen ile 5 soru 5 cevap

3-Ankara’da yaptığınız defileler çok ses getirdi. “Ankara” denilince neler söylersiniz?

Annemin memleketi Ankara. Çocukluğumun çok uzun yılları Küçükesat ve Çankaya’da geçti. Ankara benim için çok özeldir. Beş yıldır özellikle yaz koleksiyonunu Ankara’da sergilemeye çalışıyorum. İnşallah yine bu yıl da sergileyeceğiz. Ayrıca, derneğimizin bir şubesini de Ankara’da açıyoruz. Ankara Şube Başkanımız Mine Tanır Kavasoğlu’nun da çok değerli girişimleri var Ankara ile ilgili. İnşallah onları da bu yaz gerçekleştireceğiz.

Mehmet Köymen ile 5 soru 5 cevap

Haberin Devamı

4-Peki ya mottonuz?

- Mesleğimde hiçbir zaman kaliteden ödün vermemek.
- Dostlarım arasında ve müşterilerim arasında hiçbir zaman ayrım yapmamak.
- Her zaman kendi bildiğim yoldan şaşmamak.
- Pırıl pırıl bu mesleğe gönül vermiş genç arkadaşlarıma destek olmak, onların kendi stilerini yaratarak bir yere geldiğini görmek en büyük mutluluk.

5-Türkiye’de hangi tasarımcıları? Ve kimlerin stilini beğeniyorsunuz?

Tasarımcı olarak Vural Gökçaylı ve Özlem Süer’in tarzını, kalitesini çok beğeniyorum ve kendime yakın hissediyorum. Stil olarak, Aylin Tahincioğlu, Arzu Sabancı, Meral Gökçaylı ve çok sevdiğim arkadaşım Gülbin Simitçioğlu’nu çok beğeniyorum.

Yazarın Tüm Yazıları