Hayattaki duruşunuz stilinizi belirliyor

Sevgili Derin Mermerci, Türkiye’nin en güzel ve stil kadınları arasında yer alıyor. Kendine has tarzı, duruşuyla yıllardır her bulunduğu ortamda dikkat çekiyor. Türkiye’de stilini, duruşunu hep beğenerek takip ettiğim isimlerden. Sokak hayvanlarına olan bağlılığı ise beni ve birçok kişiyi hayran bıraktırıyor. Moda sektöründe emin adımlarla ilerleyen Derin Mermerci, moda anlayışını, havalı ve yaratıcı stilini Boyner’e özel olarak hazırladığı koleksiyon ile devam ettiriyor. Koleksiyonu, her zamanki gibi çok ilgi gördü. Sevgili Derin Mermerci’yle online röportaj yapmak çok keyifli oldu. Sohbetimizde o kadar güzel konulara dokundu ki...

Haberin Devamı

DERİN MERMERCİ İLE 5 SORU 5 CEVAP

Hayattaki duruşunuz stilinizi belirliyor

Türkiye’nin stil sahibi kadınına stil kodları sormak isterim?

‘Şudur’ demek biraz zor. Stil sadece kıyafetle olamıyor. Hayattaki duruşunuz sizin stilinizi belirliyor. Buradan bakınca sanırım ‘cool olmak’ diyebilirim. Giyim stilimle ilgili bir yanıt vermem gerekirse, tamamen gününe ve moduma göre giyinen biriyim. Yalın ve zarif olmayı tercih ediyorum. Ve tabii ki rock’n roll duruştan vazgeçemiyorum.

Sürdürülebilirlik yaşam tarzını dikkate alırsak neler söylemek istersin?

Dünyada akıl almaz bir hızla her şeyin değiştiğine tanıklık ediyoruz. Fazlasıyla tüketen bir toplum olmuştuk. Yavaşlamamız lazımdı, pandemi sanırım bu süreci hızlandırdı. Yaşadığımız bu süreç, var olanı değerlendirmenin ne kadar kıymetli olduğunu anlamamızı sağladı. Düşünsenize sokaktan simit alıp yiyemediğimiz zamanları yaşadık. Umarım bundan sonra da yaşam tarzımızdan gıdaya, enerji kullanımından kaynak tüketimine kadar oluşan bu farkındalığımız artarak devam eder. Yaşamak için başka bir dünyamız yok maalesef.

Hayattaki duruşunuz stilinizi belirliyor

Pandemi dolayısıyla alışveriş alışkanlıklarında değişiklik oldu mu?

Haberin Devamı

Benim alışveriş alışkanlıklarım uzun bir zaman önce değişmişti. Daha doğrusu alışveriş yapma sıklığım değişmişti. Özellikle kızlarımdan sonra. Tabii ki seyrek de olsa hâlâ alıyorum ve bu noktada değişmeyen şey aldığım ürünlerin zamansız parçalar olması. Şimdiye kadar sadece bir sezon giyilebilecek hiçbir şey almadım. Henüz karantinadan çıkmamış bir dünya için moda haftalarından çıkmış gibi görünmek bana gereksiz geliyor.

Hayattaki duruşunuz stilinizi belirliyor

DM X Boyner koleksiyonundan bahseder misiniz? Bu koleksiyonun starı denim mi?

DM X Boyner koleksiyonunun starı denim diyebiliriz. Birbirinden farklı model ve renklerdeki denim pantolonların yakın arkadaşları olarak tişörtler, hoodie’ler, sweatshirtler, ceketler, kazaklar, rengarenk montlar var. Birkaç farklı model etek ve elbiseyle de koleksiyon tamamlanıyor. Başkasını taklit etmeyen, cool bir tarz oluşturmaya çalıştım. İçinde bulunduğumuz sadeleşmiş dünyamızın tüm ihtiyaçlarını tek başına bile karşılayacak bir koleksiyon.

Mottonuz

Dürüst ol, samini ol, haddini bil.

Yazarın Tüm Yazıları