Gardırop değerlendiren sorular

Gardıropta ki her şeyi ilk seferde temizlemeye hazır olmayabilirsiniz. Tamam. Artık istemediğinizi bildiğiniz parçaları ayıkladıktan sonra, başka bir odada, yer tasarrufu çantalarında veya İkinci el mağazalara vererek de değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gardırop değerlendiren sorular
Haydi ilk önce yirmi giysiyle başlayın, sonra yavaş yavaş sayılar fazlalaşacaktır. Sadece onları görüş alanınızın dışına çıkarın. Muhtemelen onlar olmadan yapabileceğinizi bildiğiniz her durumda onlar hakkında hiç düşünmeden tüm yıl devam edeceğinizi görebilirsiniz.

-Hala bundan hoşlanıyor muyum?

Bir çok durumda, onun için çok fazla para ödediğimden o parçayı tutuyordum, gerçekte onu sevmiyordum.

-Herhangi bir zamanda bunu giyer miyim?

Giymediğim çok fazla kıyafetim vardı. Bazılarını iki yılı aşkın süredir giymemiştim! Onları bir daha kesinlikle giymeyeceğimi de biliyordum, fakat bazı nedenlerle, gitmelerine izin veremedim.

-Hala bana uygun mu ve beni iyi gösteriyor mu?

Haberin Devamı

İnsanlar kilo alır verirler, bebek sahibi olurlar, vücutlar değişir. Mevcut vücut şeklinizi reddetmemeniz önemlidir. Kendi vücudunuza göre giyinin. Eski vücudunuza ya da sahip olmak istediğiniz vücuda göre değil.

 -Bu kıyafet hala benim kim olduğumu yansıtıyor mu?

Bu çok etkili bir soru, ve çoğu durumda cevabım hayır oluyordu. Yirmili yaşlarımda satın almış olduğum bluzlerimi ve eteklerimi tutuyordum. O zamandan bu yana çok şey değişti. Ben bir eş ve bir anneyim. Zevklerim daha hassas ve sofistike. Bu kıyafetler yeni ben için uygun değildi.

 

Gardırop değerlendiren sorular
MERT ASLAN’LA  5 SORU 5 CEVAP

 

 Sevgili Mert Aslan denildi mi, moda editörü, stil danışmanı, marka danışmanı ve çok başarılı bir tasarımcı olarak karşımıza çıkıyor. Night Zoom styled by Mert Aslan kadını ise hiç olmadığı kadar neşeli ve seksi. Kendisiyle çok eğlenceli, renkli bir sohbet gerçekleştirdik.

1-Yeni tasarımlarınızı yaparken nerelerden ilham aldınız?

Bu koleksiyonda kendi hayatımdan kesitleri, iz bırakan anıları ve çocukluğumun geçtiği tutkunu olduğum Ege’nin yaz akşamlarını düşledim. Marakeş sokakları ilham kaynağım oldu. Talitha Getty’den Anita Pallenberg’e, Loulou de la Falaise’den Diana Vreeland’e 60’lara ve 70’lere damga vuran kadınların izini sürdüm. Efsanevi Woodstock Festivali, 68 kuşağının “Çiçek Çocukları” yol arkadaşlarımdı. Baharı müjdeleyen papatyalardan, anneannemin bahçesindeki yediveren güllere sevdiğim tüm çiçeklere koleksiyonda yer verdik. Şifonlar, ipek satenler çiçek bahçesine döndü. Bu romantizmi bandana desenin bohem dokunuşuyla biraz daha asileştirdik. Puantiyenin flörtöz feminenliğini katarak zarafet dozumuzu arttırdık. Dantel detaylarla seksi duruşumuzu vurguladık. Kırmızılar, mercanlar, pembelerle canlanan koleksiyonda maviler, yeşiller ve beyazlarla yazın ferahlığını hissettik. Volanlar ve püsküller koleksiyona Akdeniz’in ateşli cazibesini kazandırdı. Parlak renkli payetler hiç bitmeyecek yaz gecelerinde sonsuz bir eğlence vadediyor. Bu sezon Night Zoom styled by Mert Aslan kadını hiç olmadığı kadar neşeli ve seksi.

Haberin Devamı

2- Renkli bir yaz mı bekliyor kadınları? Nelere yatırım yapsınlar?

Kesinlikle! Çiçekli, şal desenli parçalar olmazsa olmaz. Kırmızının çeşitli tonları, gök mavileri, güneş sarıları ve parlak yeşiller sezonun dikkat çeken renkleri. Hasır çantalar, gösterişli küpe ve kolyeler, saten, hezaren ve kanvas düz terlikler yaz gardıroplarının demirbaşları.

3- Bu işe yeni başlayan tasarımcılara ve stil danışmanlarına neler önerirsiniz?

Zamanın ruhunu gözardı etmemeli ve özgün olmalılar. İlhamın nereden geleceği belli olmaz, gözlerini tüm dünyada olan bitene karşı açık tutmalılar.

4-Yaz düğünleri için sezon açıldı. Nasıl giyinmelerini önerirsiniz?

Yaz düğünlerinde klasik vücuda oturan tercihler yerine çiçekli ve romantik elbiseleri öneriyorum. İri küpe, bileklik ve kolyeler ile doğal saç ve makyajlar tercih edilmeli. Ben düğünlerde yalnız gelinin beyaz giymesi taraftarıyım.

Haberin Devamı

5- Sizden stil önerileri istiyoruz?

Yazın doğal saç ve makyajlar öneriyorum. Mercanlar ve turkuazlar yaza en yakışan materyaller, aksesuar seçimlerinde tercih edilebilir. Güneşten korunmak koşuluyla hafif bir bronzluk yazı daha keyifli kılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları