Yetiş Ayşe

Geçen hafta yayınlanan Yetiş Ayşe’deki yardım taleplerine koşan herkese sonsuz teşekkürler.

Haberin Devamı

Özellikle Özge Hanım, Öznur Hanım, Ebru Hanım, Damla Hanım’a ve Menteş ailesine ve diğer kanatsız meleklere teşekkürler.

Tüm talepler için tek adresimiz aaral@hurriyet.com.tr

 

BURS TALEPLERİ

 

Yol masraflarımın karşılanmasını çok isterim

Uludağ  Üniversitesi Gıda Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisiyim. Bursa'da yaşıyorum fakat evim üniversiteye çok uzak, günde 4 tane ulaşım aracı değiştiriyorum en az ve Bursa'da ulaşım çok pahalı ne yazık ki. Babam şuan işsiz ve annemin az miktarda geliri var ve kirada oturuyoruz. Ayrıca devlete yaptığımı burs isteği bana çıkmadı. Hazırlık okudum ve ganom  şuan  3.00 tür. Ben eğitim hayatım boyunca  yol masrafımı  karşılayacak  ve bana bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa beni çok mutlu eder. Her şey için  şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Haberin Devamı

Okuma hevesimin kaybolmasını istemiyorum



Sevgili Ayşe ablacığım ve güzel yürekli insanlar, Yetiş Ayşe’den bir tanıdığım vasıtasıyla haberdar oldum. Ben de biraz olsun içimi dökmek ve bir yardım umuduyla yazmak istedim.16 yaşındayım. Antalya’da oturuyorum. Fen Lisesi 11.sınıf öğrencisiyim. Bu yıl okulumuza ikinci bir devlet yurdu bağlanacağını söylediler. Okul başladığı zaman geldik fakat ortada yurt yoktu. Bu zamana kadar mecburen özel yurtta kaldım. Ailem o yurdun parasını bile zor ödüyordu. Babam uzun yollara çıkamıyor araçla, kendim geldim o gün okula ben. Arkadaşlarımla beraber ortada kalmıştık. En sonunda geri dönme gibi bir çaremiz olmadığı için arkadaşlarımın ailesi ev tutmaya karar verdiler. 4 öğrenci kalıyoruz. Kira paramız pahalı. Üstüne bir de okul evden uzak olduğu için servis parası veriyorum. Öğlen eve gelmeye vaktimiz yetmediği için okuldaki yemeğe para veriyorum. Ailemin durumu sıkışık, aylık gelirleri yok. Yıl sonunda ellerine geçen para 3-4 bin lira oluyor. Çiftçi benim ailem. Ortakçı derler bizim buralarda, başka birinin serasını yapıyorlar. Babam diyabet hastası. Çok fazla ayakta bile kalamıyor. Annem benim okulum için serayı kendi yapmak zorunda kalıyor. Benim hep hayalimdi fen lisesinde okumak, onu başardım daha fazlasını da yapmak istiyorum. Kitaplar bile çok pahalı artık. Elimizi nereye atsak para gidiyor. Ben okuma hevesimin kaybolmasını istemiyorum abla. Ülkeme ileride yararı olan bir doktor olmak istiyorum. Ama inanın ki bu  burs yardıma çok ihtiyacım var. O güzel yüreklerinize sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum.

 

Haberin Devamı

Aylık 100-150 TL



Lise 3. sınıf öğrencisiyim. Ailem çobanlık yapıyor. Geçimimiz bununla sağlanıyor. Ablam ve benim okul masraflarım çok fazla. Zor durumda kalıyoruz. Annem bir hastalık atlattı onun sürekli kontrolleri oluyor. Benim çok büyük hedeflerim var bunları gerçekleştirmek için siz güzel insanların yardımına ihtiyacım var. Liseyi tamamlayana kadar aylık 100-150 TL desteğe ihtiyacım var. Vereceğiniz bu burs hem ailem için hem benim için iyi gelecek. Şimdiden teşekkürler.

 

Burs istiyorum

 

Atatürk Üniversitesi’nde 3. Sınıf öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu maalesef ki iyi değil. Devlet bursuyla ve boş zamanlarımda kafede çalışarak geçinmeye çalışıyorum fakat aldığım ücret yurt ücreti, yol ve yemek parasını bile karşılamıyor. Ailem de destek olamadığı için çok zor durumdayım. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

 

Haberin Devamı

İnanın çok zor durumdayım



İstanbul üniversitesi Ebelik bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. 2 kardeşim, babaannem, annem ve babam ile yaşıyoruz. 10 yaşındaki kız kardeşim okuyor diğeri 4 yaşında. Gelirimiz babamın askeri ücretle aldığı maaşı olduğu için biraz sıkıntı oluyor. Aylık 100 TL yol  parası veriyorum. Haftanın 5 günü okul ve staj oluyor. Her hoca ayrı kitap istiyor ve haftalık 5-10 TL ders notuna veriyorum.  Aylık yaklaşık 400 -450 TL ihtiyacım oluyor. Bu yüzden babam maaşı  ev giderlerine anca yetiyor. Babaannem de diyaliz hastası haftanın 3 günü diyalize gidiyor ve ayrıca yaşlı da olduğu için her hafta acile götürüyoruz. Bu sebeplerden dolayı sizden burs almak istiyorum.  Teşekkür ediyorum  yardımlarınız için. 

 

Haberin Devamı

Ben bu bölümü kolay kazanmadım ve kolay kaybetmek de istemiyorum 

 

Dokuz Eylül Üniversitesi psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) ikinci sınıf öğrencisiyim. Küçüklüğümden beri hep eğitimci olmak isterdim. Öğrencileri eğitmek,  onları hayata hazırlamak ve yaşam mücadelesi vermelerinde onlara küçük de olsa bir katkıda bulunmak isterdim. Öte yandan aileme verilmiş bir sözüm vardı;  PDR okumak. Ve nihayetinde bugün,  hayallerimin bölümü ve üniversitesindeyim. Şu an bir yandan bunun verdiği eşsiz mutluluğu yaşarken bir yandan da geçim sıkıntısı ile savaşıyorum maalesef. Hepimizin bildiği gibi İzmir gibi bir şehirde öğrenci olarak geçinmek çok zor. Yaptığım burs başvuruları da hepsi olumsuz sonuçlandı. Kime muhtaç eli uzattıysam geri çevirdiler, çaldığım tüm yardım kapıları yüzüme kapandı. Son çare olarak sizlere yazıyorum,  son umudum sizlersiniz. Ben bu bölümü kolay kazanmadım ve kolay kaybetmek de istemiyorum. Bu eğitimi tamamlamam için yarıda bırakmamam için siz değerli, yardımsever insanların desteğine ihtiyacım var. Bu yapacağınız yardımlardan ötürü sizlere minnettar olacağım ve bu yardımları hayatımın sonuna kadar kendime borç olarak bileceğim. Bu konuda gereken duyarlılığı göstermenizi saygılarımla arz ederim.

 

Haberin Devamı

Yol ve yemek parası istiyorum 

 

Babam serbest meslekle uğraştığı için kış aylarında iş olmuyor. Benden başka 2 kardeşim daha var ve biri okuyor. Bende gönderdiği para ile hem yol paramı yurt paramı ve karşılamıyor maalesef. Yurt yemekleri hem çok kötü hem de çok pahalı, yemek fişleri yetmiyor ve onun üstüne para veriyorum. Babamın bir ay için gönderdiği parayı yetiştiremiyorum. Bu yüzden de sizden burs talep ediyorum.

 

Servis ve yemek parası

 

Ayşe abla ben Anadolu lisesine gidiyorum. Ev uzak olduğu için servisle gidip gelmek zorundayım. Ailemin maddi durumu iyi değil. 150 TL servis ücretim var, bu konuda yardım istiyorum.

 

Formasyon almam için yardım

 

Formasyon almak için yardımınıza ihtiyacım var. Belli bir miktarını tamamladım ama hala eksik tamamlayamıyorum. Çok sıkıntı yaşıyoruz, annem tek başına hepimize yetişmekte zorlanıyor. Zor bir durum bir an önce belgemi alıp aileme destek olmak istiyorum lütfen yardım edin bana. Şubat ayına kadar parayı tamamlamam lazım başvurular ocakta başlayacak formasyon için. Yetim maaşım kesildiği için zorlanıyoruz, annem de babamdan kalan parayla evi zar zor geçindiriyor. Doğudaki olaylardan dolayı iş bulamıyoruz, öğretmen olmak istiyorum ben yardım edin bana abla.

 

Lütfen bana yardımcı olun

 

Üç haftadır yazıyorum ama inanın ki başka isteyebileceğim kimse yok. Ailemin durumu o kadar iyi değil, babam yok annem çalışmıyor. 5 kardeş okuyoruz annemin yükü ağır ve ben ona yük olmak istemiyorum abla. Vizeye bilgisayarsız girdim ve bu yüzden kötü not aldım abla. Bilgisayarım olsaydı belki birkaç gün önceden çalışıp yapardım. Ben ikinci el buldum abla, bunun için biraz biriktirdim ama 400 -500 açığım var lütfen abla finaller başlamadan önce alayım diyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

 

DİĞER YARDIM TALEPLERİ

 

Bebeğim için yardım istiyorum

 

Merhaba Ablacım, benim 7 aylık bir oğlum var. Onun hiçbir ihtiyacını karşılayamıyorum ve bu duruma çok üzülüyorum. Eşim asgari ücrete çalışıyordu ancak bazı nedenlerden dolayı maaşı düştü. Evimiz kira. Bu yüzden eşimin maaşı yetişmiyor. Benim ve eşimin ailesinin durumu olmadığı için bize destek olamıyorlar. Kıyafet, bez, mama, vb. malzemelere ihtiyacım var. Bize olursa şimdiden çok teşekkür ederim. 

 

Yakacak yardımı istiyorum

 

Maddi imkânsızlıklardan kışlık yakacak odun kömür alamadığımız için ısınamıyoruz. Küçük kardeşlerim de var. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu oluruz. 

 

Lütfen sesimi duyun



Eşim vefat etti, liseye giden oğlumla yaşam mücadelesi veriyorum. Bize kimse yardım etmiyor. Maddi durumumuz hiç iyi değil. Evimiz kira, faturaları bile ödemede çok zorlanıyorum. Maddi manevi her türlü desteğe çok ihtiyacım var.

 

Yazarın Tüm Yazıları