Kitapseverlere yol göründü

Bu ay İzmir’de, Denizli’de, Kocaeli’nde özenle organize edilmiş fuarlar var. Yolunuzu buralara düşüremezseniz yurdun dört yanına yayılmış kitap kulüplerini de deneyebilirsiniz. Siz yeter ki satırların peşine takılmaya karar verin.

Haberin Devamı

24. İZMİR KİTAP FUARI
457 yayınevi, 114 kültür etkinliği
* TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin gözbebeği olan etkinlik, Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda bugün başladı, 14 Nisan’a kadar devam edecek.
* Fuarın 24’üncü yaşı için 457 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu hazırlandı, 114 kültür etkinliği çıtayı iyice yükseltti.
*Fuarın bu seneki onur konuğu şair Hidayet Karakuş. Onun dışında da liste uzun: İlber Ortaylı, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Mine Söğüt, Gülten Dayıoğlu, İnci Aral, Feyza Hepçilingirler, Canan Tan, Doğan Cüceloğlu, Ataol Behramoğlu, Canan Karatay, Metin Hara, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Kemal Hamamcıoğlu, Aret Vartanyan, Sinan Canan, Tuna Kiremitçi... Aklınızı, kalbinizi, kütüphanenizi fetheden yazar, şair ve bilim insanları bu fuarda.
* Çocuklar ve gençler için de söyleşiler, dinletiler, atölye çalışmaları var. ‘Okuma Üzerine Gençlik Söyleşisi’, ‘Bin Yazar, Bin Masal’, ‘Hızlı Okuma Teknikleri’, ‘Uydurmanın Önemi ve Güzelliği’, ‘Bir Kamyon Kaç Öykü Taşır’, ‘Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi’ bir solukta aklıma gelenler...
*Radarıma takılanlar: Deniz Bayramoğlu ve Uğur Batı’dan ‘Üzgün İnsandan Özgür İnsana’, Latife Tekin ve Onur Orhan’dan ‘Sokağın Dili’, Ataol Behramoğlu’ndan ‘Bir Gün Mutlaka’, Hulki Cevizoğlu’ndan ‘Kitle Psikolojisi’, Yekta Kopan’dan ‘Bir Fikirden Bir Romana: Sıradan Bir Gün Nasıl Doğdu?’, Doğan Cüceloğlu’ndan ‘İletişim, İlişki ve Yaşam Üzerine’, Mine Söğüt’ten ‘Hayaller Neye Yarar?’, Sinan Canan’dan ‘Yaratıcı Beyin’ ve Aret Vartanyan’dan ‘Geçmişin İzlerini, Geleceğin Korkularını Silmeden Nereye Gidiyorsun?’ söyleşileri...
*Meraklısına not: Fuara giriş ücretsiz. 6-13 Nisan tarihlerinde 11.00-20.00, 14 Nisan’da ise 11.00-19.00 saatlerinde ziyaret edebilirsiniz. (izmirkitapfuari.com)
Kitapseverlere yol göründü
11. KOCAELİ KİTAP FUARI
Katılımda rekor bekleniyor
* Etkinlik bu yıl 27 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. ‘Kâğıttan dünyaların keşfi’ sloganıyla yola çıkan fuara yayınevlerinin yanı sıra sahaflar ve sivil toplum kuruluşları da katılacak.
*Kocaeli Belediyesi’nin göz nuru fuarı geçen sene 792 bin 310 kişi gezmişti. Bu sene katılımın zirve yapacağı düşünülüyor. Söyleşiler, paneller, imza günleri dört gözle bekleniyor. (kocaelikitapfuari.com)
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI
Çiçeği burnunda ama iddiası büyük
Kitapseverlere yol göründü

* Bu sene pastadaki üçüncü mumu üfleyen etkinlik, EGS Fuar Alanı’nda dün kapılarını açtı, 14 Nisan’a kadar sürecek.
*Herkes onu ‘Ege’nin en büyük kitap fuarı’ olarak biliyor, seviyor. Onur konuğu Denizlili gazeteci, yazar, şair ve ressam Gürbüz Azak. Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, İlker Başbuğ, Erol Mütercimler, Alev Alatlı, Şermin Yaşar ve daha birçok ünlü yazar okuyucuyla buluşacak.
*İmza günlerinin, söyleşilerin yanı sıra ‘Denizli’de Turizm’ temalı Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Ulusal Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlerin eserleri sergilenecek ve karikatüristlere ödülleri verilecek. (denizlikitapfuari.org)
İyi edebiyat okumak, okuduklarını paylaşıp çoğalmak isteyenler için...
5 KİTAP KULÜBÜ
Literas
“Fikirler harflerden oluşur ve bir araya gelip dünyayı değiştirebilir” diyorlar, edebiyatın gücüne inanıyorlar. İstanbullu ekip her etkinlik için bir kitap belirliyor. Instagram:
@literaskitap
Don Kişot
Küçük bir arkadaş grubunun fikri, hayali olarak güzel bir nisan akşamında İstanbul Kadıköy’de doğmuş. Şahane buluşmalar, paylaşımlar, kitap sohbetleri organize ediyorlar. Instagram:
@donkisot_kitapkulubu
Kitap Faresi
2011’den beri İstanbul’un Avrupa Yakası’nda haftada bir kitapseverleri buluşturuyor, kaynaştırıyor. Okuma listeleri önceden belirleniyor.
Instagram:
@kitapfaresi
kitapkulubu
Dipnot
Bu kez adres İzmir. Amaçları iyi edebiyat okumak ve üyeleri yazmaya teşvik etmek. Bir de mottoları var; “Bugün bizim olsun!” diyorlar. Üstelik sadece kitap okumuyorlar. Sunum yapıyorlar, sanatın her dalından konuklar ağırlıyorlar. dipnotkitap.net

Haberin Devamı

Kitapmeetup Kitap Sohbetleri
Bir kitap kulübünden daha fazlası... İstanbul’da, Tekirdağ’da, Bursa’da, İzmir’de, Eskişehir’de sohbetler düzenliyorlar, yazarları kitapseverlerle buluşturuyorlar. Instagram:
@kitapmeetup

Yazarın Tüm Yazıları