Yaşamak için gösterişe, kibire, baskıya gerek yok sadece özgürlüğe ihtiyaç var

Çarşamba günü boyunca Ay Aslan burcunda hareket etmeye devam edecek.

Haberin Devamı

Duygularımızı ifade ederken daha içten ve esprili bir yaklaşımla dile getirmeyi isterken, karşı tarafa karşı biraz sınırları aşabiliriz. Kendimize duyduğumuzu güveni doğru dengelemeli ve liderlik duygumuzu iyi kontrol etmeliyiz. İnisiyatif almayı ve her türlü koşulu kendimize göre değerlendirmeyi düşünebiliriz. Yöneticilerimiz ile ya da çalışma ekibimizle ortak kararlar almak isterken karşı tarafında amaçlarına doğru olayları değerlendirmemiz gerekmektedir.

Aşk ve ilişkiler konusunda önemli bazı atılımlar içerisinde bulunabilirsiniz. Bu dönemde sevgi duygusunu sorgulayacağınız ve aslında kendinizi hayatınızdaki kişiye ait hissedip hissetmediğiniz ile ilgili bazı durumlarla karşılaşacağınız önemli bazı girişimler yakalayabilirsiniz. Yeni bir ilişki başlangıcı ya da eski bir ilişkinin tekrar yeniden gündeme gelmesi söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Günün Tavsiyeli hikâyesine gelecek olursak;

Bir Zen ustası resim yapıyordu. Ve baş müridini yanına oturtup, resim mükemmel olduğunda kendisine söylemesini istedi. Mürit endişeliydi. Usta da endişeliydi. Çünkü mürit ustasının mükemmel olmayan bir şey yaptığını hiç görmemişti. Ancak, o… gün her şey ters gitmeye başladı. Usta çabaladı ve çabaladıkça daha da kötü oldu. Japonya’da ya da Çin’de Hat sanatı, pirinç kâğıdı üzerinde yapılır.Çok hassas, çok narin, belirli bir kâğıdın üzerinde. Eğer bir an kararsız kalırsan… Yüzyıllar boyunca Hat sanatçısının ne zaman kararsızlığa düştüğü her zaman anlaşılmıştır. Çünkü mürekkep pirinç kâğıdına yayılır ve yazıyı bozar. Pirinç kâğıdı üzerinde aldatmak çok zordur. Akıcı olman gerekir. Asla kararsız kalamazsın. Bir an için bile durduğun an, kararsız kaldığın an, yapacak bir şey yoktur. Kaçırdın. Çoktan kaçırdın. Keskin göze sahip olan biri hemen, ”Bu bir Zen resmi değil” der. Çünkü Zen resminin anlık ve akıcı olması gerekir. Usta çabaladı ve çabalamaya devam ettikçe terledi. Yanındaki müridi oturmuş, başını olumsuzca sallıyor; hayır, bu mükemmel olmadı diyordu. Bunun sonucunda usta giderek daha fazla hata yapıyordu. Mürekkep bitmek üzereydi.

Haberin Devamı

O yüzden usta müridini yeni mürekkep hazırlamaya yolladı. Mürit dışarıda mürekkebi hazırlarken, usta sanat eserini yarattı. Mürit geri döndüğü zaman: ”Usta, ama bu mükemmel! Ne oldu?” diye sordu. Usta güldü: ”Bir şeyin farkına vardım.” Senin varlığın, birinin takdiri ya da olumsuz eleştiri getirmesi fikri, evet ya da hayır deme durumu, benim iç dinginliğimi rahatsız etti. Artık bir daha asla rahatsız olmayacağım. Daha öncekilerin mükemmel olmamasının tek nedeninin, onları mükemmel yapmaya çalışmam olduğunu anladım.” Dedi.

Dememiz o ki sizler zaten mükemmelsiniz hiç kimseye bir şeyi ispat etmek zorunda değilsiniz. Allah kullarını en mükemmel şekilde eşit yaratmıştır. Bunu bozan bizim insanlara kendimizi beğendirme egomuzdan başka bir şey değildir... Sevgi ve özgürlük sizinle olsun…Mutlu günler dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları