Yaşam bir mücadeledir. Bunu kabul et!

Günaydın haftanın en önemli gününe gelmiş bulunmaktayız. Hem haftayı hem de koskoca eylül ayının ortasına geldik. Bugün Ay terazi burcunda ilerliyor ve gün içinde Plüton gezegeni ile bir kare açı gerçekleştiriyor. Gün genelinde en önemli açı Uranüs ve Venüs karşıtlığı deneyimleyeceğiz.

Haberin Devamı

İkili ilişkilerde bazı kopuşlar veya restleşmeler söz konusu olabilir. İçinizden birden ben nasıl bu şekilde yükseldim ve konu nasıl bu noktaya geldi diye sorgulayabilirsiniz. Bizler bu açıya aniden ilişki bitirme, boşanma kararı alma ilişkiden soğuma açısı da deriz. Zaten bu önemli açı hafta başından beri ilişkiler arenasında oldukça zorladı. Bu nedenle bugün artık sizleri son noktaya getirebilir. Zaman zaman bu açı ani ilişki başlatmada vaat edebilir. Bunların hepsi astrolojik harita şemanıza göre değişim gösterir. Âmâ bir şeylerin sonuç itibariyle ani olacağını söyleyebiliriz.

Kariyeriniz ile ilgili bazı alacağınız kararlar sizin egonuzdan kaynaklı olabilir. Bu alanda şöylece bir durmalı ve derin bir nefes almalısınız. Çalışmak her zaman güzel bir şeydir ve sizi istemediğiniz bir yerde kimse tutamaz öyle değil mi? Önemli olan aslında sizin o alanda kötü olan ve adaletsiz olan durumlarla nasıl savaştığınızdır. Bir şeyi dağıtıp yıkmak en kolay olanıdır. Asıl zor olan orayı yeşertmek ve dönüşüm sağlamaktır.

Bugün gördüğünüz her şeye inanmamanızı ya da gelişen olaylar içerisinde çevrenizdeki insanları yargılamamanızı tavsiye edebiliriz. Dünyada ne kadar insan yaşıyorsa o kadar ayrı dünya görüşü ve algılayışı olduğunu hatırlamalı, başkalarının da fikirleri ve yaşamda ayrı mücadeleler içinde olduğunu düşünerek hareket etmeliyiz. Daha özgür ve esnek olmamız günü verimli kılacaktır. Gün içinde olaylara başka pencerelerden bakmayı öğrenirsek, hayatı anlamamız daha kolay olacaktır. Bugün gelişen sürpriz haberlere karşı hazırlıklı olmakta da fayda var.

Gelelim günün tavsiyesine;

Haberin Devamı

Bir yolcu gemisi yolculuk esnasında kopan bir fırtınada batar ve içindekilerden sadece iki adam küçük ve ıssız bir adaya yüzmeyi başarırlar. Ne yapacaklarını bilemeyen bu iki kazazede Allah’a yalvarmaktan başka çarelerinin olmadığına karar verirler. Fakat kimin duasının daha güçlü olduğunu anlamak için adayı ikiye bölmeye karar verirler ve adada karşılıklı olarak yaşamaya başlarlar. İlk diledikleri şey yiyecektir. Ertesi sabah, birinci adam kendi tarafında dalları meyve dolu bir ağaç bulur ve ağacın meyvelerinden yer. Diğer adamın alanı ise hala çoraktır! Bir hafta sonra, birinci adam yalnız olduğu için kendisine bir eş diler. Ertesi gün bir kadın yüzerek birinci adamın tarafına gelir. Diğer tarafta yine hiçbir şey yoktur! Hemen sonra birinci adam bir ev, giysiler ve daha fazla yiyecek diler. Sihirli bir değnek değmişçesine tüm istedikleri kendisine verilir. Fakat ikinci adam hala hiçbir şeye sahip olamamıştır!
En sonunda birinci adam bir gemi diler böylece karısıyla birlikte adayı terk edebilecektir. Sabahleyin kendi tarafına demirlenmiş bir gemi bulur. Birinci adam karısıyla birlikte gemiye biner ve ikinci adamı adada bırakmaya karar verir. Onun hiçbir dileği gerçekleşmediği için Allah’ın nimetlerine layık biri olmadığını düşünür.

Haberin Devamı

Gemi kalkmak üzereyken birinci adam cennetten yankılanan bir ses duyar,
“Neden arkadaşını adada bırakıyorsun?”
“Bana gönderilen nimetler sadece bana aittir çünkü onlar için ben dua ettim, Onun duaları kabul edilmedi o yüzden o hiçbir şeyi hak etmiyor.” diye cevap verir birinci adam.
“Yanılıyorsun!” diye azarlar ses birinci adamı.
“Onun sadece tek bir dileği vardı ve kabul ettim. Eğer etmeseydim sen gönderdiğim nimetlerin hiçbirine sahip olamazdın.” der
“Allah’ım ne olur söyle bana” dedi birinci adam, “Ne diledi de ona minnettar olmam gerekiyor?” ---“Senin tüm dileklerinin gerçek olmasını diledi.”

Hepimizin bilmesi gerekir ki; bize gönderilen nimetler sadece bizim dualarımızın sonucunda değil bizim için dua edenler sayesinde de gerçekleşir. Başkası için yaptığınız şeyler kendiniz için yaptıklarınızdan daha önemlidir.
Tek şaşmayan bir kural vardır ki; Hayatta yaptıklarınızla da yapmadıklarınızla da muhakkak bir gün denk geleceksiniz…

Mutlu günler dilerim…

 

Yazarın Tüm Yazıları