Merkür Balık burcunda: Bir ben vardır bende, benden içeri

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Haftayı öyle ya da böyle tamamladık. Şimdi size biraz Merkür balık burcu geçişinden ve sizlere etkisinden bahsetmek istiyorum. Hadi kendinizi bir odaklayın ve 4 Nisan’a kadar sürecek bu geçişin size karşı yansımalarını inceleyin.

İletişim ağımızın sahibi Merkür, Balık burcuna geçerek düşünce yapımızda, algı frekansımızda fiziki etmenleri kenara bırakarak daha fazla sezgisel dokunuşun egemen kılacak ve bu güçlü hislerle hafızamızı tamamlayacaktır.

Balık doğada çabuk unutan bir varlıktır. Ama o unutkanlığına rağmen su kaynağının yerini kaybetmeden her dönemin de yolculuğunu sürdürmüştür. Çıktığı yolda ilahi planda sezgisel hareketini devamlı tatbik ederek kendisi içilen biçilen görevi harfiyen yerine getirmenin gücü ile yaşamını sürdürür.

Merkür Balık burcunda zihninizde birden fazla ses oluşturabilir. Düşünceler, kavramlar hepsi birbiriyle karışıp dans ederken sezgisel varlığınız, ruhsal duygularınızı tetikleyebilir. Bu süreçte soyut düşünce kalıpları üreten zihinin yön arayışını yine soyut sezgilerle yapılmasını bekler. Sizi normalin üstünde bir hassasiyet ve alınganlık çemberinin içine alabilir. İçinize kapanmak istediğinizde veya kendinizi ansızın zihninizin kuytularında bulursanız, anlayın ki Merkür sizi etkisi altına almış demektir.

Haberin Devamı

4 Nisan’a kadar sürecek olan bu dönemde bireysel hayatımıza ait düşünceler, korkular, endişeler ve beklentiler önem kazanarak hayal dünyası içerisinde kurulan yapıların yükselişlerini hız kazanacaktır. Enerjimizde düşüklük yaşanırken fiziksel ve ruhsal yorgunluk da eşzamanlı olarak artış gösterecektir. Donuk bir iletişim hali sebebiyle düşünce ve hislerinizi doğru bir şekilde ifade etmeniz zorlaşabilir, yanılgı ve yanlış anlaşılmaların etkisiyle istemediğin diyalogların içinde kendinizi bulabilirsiniz. Zorlu geçen günler, size kendinizi daha mutsuz hissettirebilir ve kurban psikolojisine fazla kapılabilirsiniz. Hızlı değişen ve aynı anda yaşadığınız zıt duygular, değer sorgulaması ve kararsızlık olarak hayatınıza sirayet edebilir. Bu etkileri en aza indirmek için zihninizin bu yanıyla aranızda bir sosyal mesafe oluşturmalısınız. Geçtiğimiz yıldan bu yana deneyimlediğimiz gibi, bazı uzaklıklar daha çok yakın olabilmek için gerekli ve hatta zorunludur. Bu kuralı içinizdeki ülkeye bir önlem olarak entegre edebilirsiniz.

Haberin Devamı

“Hep mi böyle olacak, hiç mi iyi bir şey yok?”

Elbette var. Mesela Pisagor Teoremi diye tabir edilen dik üçgenin ortaya çıkışında Pisagor çizdiği üçgene ruhsal zihinle bakarak farklı bir tamamlanmanın kapısını aralamıştır. 3 – 4 – 5 dik üçgenini “Ruh, Beden ve Zihin” ile eşleştirerek her anlamda kendini tamamlamış bir insana benzetmiştir. Bu üçlüyü keşfederken insanın doğasında değersiz bir madenden içerisindeki değerli olana dönüşümünü tasvir etmiştir. Dik üçgen gibi kendinizi özel olarak tamamlayarak kusursuz bir uyumu yakalayabileceğinizi simgelemiştir.

Dante kendi yolculuğu sırasında yolunu karanlık bir ormanda kaybeder. Yolunu tekrar bulabilmesi için aklın kendisi olarak ifade ettiği ve bu karanlık ormanda kendisine yol göstermesini beklediği ünlü bilge Vergilius’tan yardım ister.  Bu yardım çağrısının nedeni, her karanlığa düştüğünde aydınlığa onun desteğiyle ilerleyebileceğini fark etmesidir. Dante karanlık yoldaki yürüyüşünü üç ana bölümü ayırır.

Haberin Devamı

Birincisi ormanın zifiri karanlığındaki cehennemi,

İkincisi yolda yürüdüğü anlardaki kararsızlığı ile düşüncelere dalarak yaptığı hatalar,

Üçüncüsü ise asıl kaynağa ulaşmak ve aydınlığa çıkarak cennete kavuşmaktır.

Vergilius karanlıkta ve arafta Dante’ye eşlik eder ve yol boyunca neler yapması gerektiğini tek tek anlatarak sözünden çıkmamasını ister. Ancak Vergilius aydınlığa kavuşmaya gelince ortadan kaybolur. Çünkü onun cennete giriş izin bulunmamaktadır. “Cennete akılla yaklaşılır fakat girilemez” tabelasını henüz görmemiştir. Dante cennette yolculuk yaparken gerçekleri görebilmesi için birine ihtiyaç duyar. Bu konuda yolunda gönlü ile yürümesi gerektiğini fark ederek aşkı Beatrice çağırır. Dante’yi araf ile cennet sınırında Beatrice karşılar. Sevdiğini karşısında gören Dante, korkularından endişelerinden arınmaya başlayarak sevgi ve şefkatin sıcaklığına, yol göstericiliğine bırakır kendini. Akılla hissedilmeyen her konu, gönül ile sevgi hamurundan geçerek çözüme ulaşır. Dante gönlü ile yürümeye devam eder. Sevginin en büyüğüne yolculuk yaparken ona eşlik eden Beatrice her zaman yanında olacaktır...

Haberin Devamı

Dünya hayatında yaşanan her şey akıl ile gönlün bir uyumu içerisinde aydınlığa taşır kişileri. Aranan sevginin bulunması ile yürünen yol sonunda ilahi mutluluğa birlikte erişmenin özlemini sağlar her zaman.

Dememiz o ki: “Dil söyler kulak dinler, kalp söyler kâinat dinler.”

Yükselen burçlarınızda okuyabilirsiniz.

Koç ve Terazi burçları: Hayal gücünüzü harekete geçiriyor ve önümüzdeki birkaç ay içinde işler belirsizleşmek üzere gibi görülse de hayatınızda gerçekten ne görmek istediğinizi bileceğinizi söylüyor. Bu şansı tezahür ettirmek için mükemmel bir zaman. Geçmişe bir kapanış getirir ve bu gerçekleştiğinde, yeni bir başlangıç ​​hayaliniz gerçek olur.

Haberin Devamı

Boğa ve Akrep Burçları: Eski alışkanlıkları kırmak, yeni kararlar almak ve hatta hayatınızın bir alanında büyük bir değişiklik görmek için fazlasıyla yeterli bir zamandır.

İkizler ve Yay burçları: Eskiye veda etmek, yeni bir şeyin gerçekleşmesi için alan yaratır. Odaktaki bir değişiklik sizi kariyerinizi ilk sıraya koymaya teşvik etmeye başladı ve belki de sevmediğiniz veya geliştirmek istediğiniz şeyler yaptığınızın farkına vardınız. Doğru bir odaklanma belirleyin.

Yengeç ve Oğlak burçları: Aşk hayatınız, kariyeriniz ya da kalbinizin arzuladığı (rahat çalışmayı arzuladığınız, finansal özgürlüğünüzün olduğu) herhangi bir şey için hedef belirlemek adına muhteşem bir zaman. Harekete zihninizle geçin. Hiçbir şey için çok geç değil.

Aslan ve Kova burçları: Finansal özgürlüğün hayalini kuruyor olabilirsiniz ve önümüzdeki birkaç hafta sizi hedefinize yaklaştırabilir. Hedeflerinize emin adımlarla ilerlerken iş hayatınızdaki belirsizlikler artık daha net bir hal alacak. Hedefleriniz daha belirginleşiyor.

Başak ve balık burçları: Partnerinizle işler istediğiniz gibi yolunda gitmiyor olabilir. Ya da hiç olmadığı kadar yolunda da gidebilir. Burada sizin yaklaşımınız nedir ve burada artık olmak istiyor musunuz diye soruları kendinize soruyor olabilirsiniz. Hayatınızı kendi şartlarınıza göre yaşamakta ve belki de yeni biriyle tanışmakta özgürsünüz.

 

Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları