Hem dolunay haftası hem de Merkür geriliyor! Minimalist yaşayın.

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Yeni bir haftaya ve yeni umutlara merhaba diyoruz.

Bu hafta ocak ayını bitirdiğimiz bir hafta içine ilerliyoruz. Astrolojik olarak en önemsediğimiz haftalardan biri de bu hafta olacaktır.

Hem kişisel hem de dünya gündemi üzerinde şaşırtıcı ve heyecan verici gelişmelere şahitlik edeceğiz.

Önceliğimiz bu haftanın dolunay haftası olduğunu unutmamanız.

Aslan burcunda yaşanacak bu dolunay bir çeşit doğal afetleri de tetikliyor. Özellikle Malatya, Elâzığ gibi bölgelerdekilerin daha farkındalıklı olması gereklidir.

Kişisel hayatlarınızda bazı konularda gurur yapacağınız, iftiraya uğranabilecek ya da hak savaşlarının ortaya çıkabileceği bir dönem olabilir. Herkes onurunu, şerefini korumak için bir mücadele içine girebilir. Bu dolunay sizleri uzun zamandır verdiğiniz emeklerinizin karşılığını alıp onurlandırma noktasına da götürebilir. Bu aradaki koşullarınız ve şartlarınız çok önemli olacaktır.

Haberin Devamı

Bodrum kattan evreni ne kadar izleyebilirsin ki!

Yıldızlara uzanmanın en azından hayalini kurmalısınız!

Ve o kendi yıldızını seçmelisin.

Senin içinde olan ve senin de içinde olduğun o yıldızı bulmalısın.

O en parlak yıldız 'Öz’e yolculuğu işaret eden ve bu doğal yol­culukta yanımıza alabileceğimiz doğum haritanızdır. İçinizde harika bir şarkı çalıyor ama bunun sesini açmıyorsunuz. Notalara doğru basmanız lazım ki çıkan müzik bir ahenk içinde sizi beslesin. Yoksa duyduğunuz müzik bir

Venüs-Plüton kavuşuyor Oğlak burcunda! İlişkilerde soğuma ve büyük bir dönüşüm süreci başlıyor.

Bazı zamanlar bilemeliyiz…

Yanlış adreslerde gereksiz mücadelelerle kendimizi tüketip içimizdeki boşluğu doldurmanın yanlış yollarını ararız.

İnsan o boşluğu birileri ile doldurmak için gereksiz bir zaman harcar. Âmâ bir gün gelir ki o boşluğun aslında insanın sadece kendini bulması ile dolduğunu anlar. Dün bir görüşme yapıyordum. Astroloji danışmanlık alma sebebini bir arkadaşım şöyle açıkladı:

“Hayatım boyunca neler olduğunu anlamam iki ya da üç yılımı aldı. Âmâ astroloji ile ilgilendiğimden beri olayları idrak etmem 2-3 yıl öncesinden oldu.”

Çok güzel bir açıklama…

Haberin Devamı

İçinizdeki boşluk;

Dolacak sanırsın, olacak sanırsın;
ama hiçbir şey rüyalarındaki gibi olmaz!
Hiçbir zaman...


“Rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu uyanmaktır!” demiş̧ ya bir yazar…

O muhteşem ve en sahici gerçeğin en önemli sürecinden bahsedebiliriz.

Kadim bilgelere göre gezegenler evrensel kuvvetlerdir ve gezegenlerin birbirleriyle olan geometrik ilişkilerini inceleyen astroloji; bize evrensel yasaların ve evrensel kuvvetlerin nasıl çalıştığı hakkında çok önemli bilgiler verir, ilahi planı daha iyi idrak etmemizi sağlar.

Eski ilimlere göre astroloji; insani olanı kavrama, ilahi olanla bağlantıya geçme ve sonuç̧ olarak onu idrak edebilme sanatıdır. Onlar kendilerini bu 'ilahi Bilim’e adamışlardı ve astrolojiyi bir sanat olarak görüyorlardı.

Haberin Devamı

İnsanın neden burada olduğunun kavranması, kaderin anlaşılması ve geleceğin neler getireceğini öngörebilmesi insanın kendisini tanımasına yardımcı oluyor. Kendini bil, rabbini bil ve tekâmül et…

Eski kadim astrologlar tarafından; Allah'ın yarattığı her şeyi gezegenlerin ve yıldızların faziletle­riyle düzene soktuğunu ve yönettiğini; her şeyi, diğer tüm canlı­lardan üstün kıldığı insanın hizmetine sunduğu düşünülüyordu.

İnsandan beklenen en önemli şey, Allah'ı ve O'nun ilahi planını idrak etmesiydi. İlahi bilgeliği açığa çıkarmak bu denli kolay olamazdı?

Peki bu ilahi bilgeliye nasıl ulaşacaktık?

İşaretler, gökyüzünde gizliydi…Geçmişi, bugünü̈ ve geleceği idrak etmek için bu ilahi bilime, astrolojiye çalışılmalıydı.

Haberin Devamı

Merkür gerilemesi başlıyor. Bu hafta durağanlaştığı zaman dilimidir. İşleriniz planlayın.

 

Kadın ve erkeklerde duyu organlarının baskınlığı değişiyormuş. Örneğin görme duyusu erkeklerde daha etkin; buna bağlı olarak erkekler kadının görsel çekiciliği üzerine ilişkilerini inşa ediyor ve aşk kadınlarda beynin içgüdülerle ilgili alanlarını, dikkat ve hafıza alanlarını; erkeklerde ise daha çok görsellik alanlarını hareketlendirdiğinden “ilk görüşte aşk” çoğunlukla erkeklerde görülüyor.

İlk görüşte âşık olduğunu söyleyen bir kadınla karşılaşmak zordur; belki ilk görüşte yoğun bir çekim oluşsa bile kadınlar asla sadece görsellik üzerine ilişkilerini bina etmezler. Daha fazla güven algısı ve güç daha önemlidir.

Haberin Devamı

Bu dönemde Merkür gerilemesi ilişkileri oldukça etkileyecek. Şimdi kadın ve erkek için algı biçimleri değişiyor.

 

Tutulma etkilerinde duygular soğur!

Güneş̧ ışığı, tama­ men Dünya’dan yok olur, hava kararır ve soğur. Tutulma geçin­ce toprak ve havanın tekrardan ısınması biraz zaman alır. Hay­vanlar sakinleşir, kuşlar ötmez ve uykuya hazırlanırlar.

Eğer Güneş’in kuvveti Ay tarafından uzunca bir süre tutulabilseydi, Dünya’nın o bölgesinde her şey ölür ve devamında harabe haline gelirdi. Neyse ki bu olmuyor.

Dünya için sadece küçük bir Bölge­ de, tutulmanın gölgesinin düştüğü ülke boyunca etkilenebiliyor. Bizlerinde kendi doğum haritamızda düştüğü alanlar etkiler.

Minimalist bir yaşantı belirleyin.

Yaşantınızı tıka basa dolduran yüklerin büyük bir kısmından kurtulun. Bu gerek eşyalarınız gerek insanlar olsun. Fazla eşya ve fazla teknoloji her zaman sizi doğru sonuçlara götürmez. Bu dönem eşyalarınızı ikinci el satabilirsiniz. Yeni alacağınız şeyler hususunda buna gerçekten ihtiyaç duyuyor musunuz bunu iyice gözden geçirin. Tüketimciliğinizin gerçek kökenine bakın. Bu Merkür gerilemesinde okumadığınız kitapları ortaya çıkarmak, blog yazmak ya da yeniden resim çizmeye başlamak çok güzel olabilir. Hayatınızdan memnun olmak istiyorsanız anı yaşamalı ve hayatınızı olduğu gibi kabul etmek durumunda olmalısınız. Evlendiğinizde ya da terfi aldığınızda daha büyük bir eve geçtiğinizde, çok istediğiniz ülkeye yerleştiğinizde ya da 10 kilo verdiğinizde hayatınızın ne kadar güzelleştiğini düşünerek yaşamak hep doyumsuzluk getirecektir. Hedeflerinize ulaşmak için çalışmak takdire şayandır ama hayatınızı sevmeye başlamak onu takdir etmek ve zevk almak sizi sonsuz kılar.

Mutlu günler dilerim.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları