Dolunay gerçekleşiyor…Bize biraz ışık lazım

23 Kasım sabah 07:32 saatlerinde İkizler Burcu’nun ilk derecelerinde bir dolunay gerçekleşiyor. Dolunay iletişim becerilerimiz, tutumumuz ve çevremizdeki ilişkilerimizi oldukça ortaya çıkartmaya aday. İçinizde nedenini bilmediğiniz bir endişe ve kaygı yaşıyor olabilirsiniz. Belki bu başka bir şekilde sizde farklı bir agresyon da yaratıyor olabilir.

Haberin Devamı

Önümüzdeki iki hafta boyunca bunun bizim için ne anlama geldiğini keşfedeceğiz. Şimdilik, hislerimize dayanamıyor olabiliriz hatta nasıl ifade edeceğimizi bilmiyor da olabiliriz. Öncelikle sakin kalmalı ve çevrenizde gelişen birçok söylentiye karşı temkinli olmalıyız.

 Dolunay, bundan önce yaşadığımız Yeniay’ın bize başlattığı konuların bitirilmesi gereken yönlerini tanımlayacaktır. Bu duygusal bir zamandır bizim için. Ayın gökyüzünde tam ve parlak olmasıyla, kendi yaşamımızda sembolik bir “aydınlatma” oluşur.

 İkizler dolunayı demek kendimizi ifade etme isteğimizdir. Bir köşeye sıkışmış gibi hissettirir bizi. Bir şeyler dilinizin ucuna kadar gelmiştir ama söylenirse sonucun ne olacağını kestiremiyor olabilirsiniz. Çünkü dilin kemiği pek olmayabilir.

Haberin Devamı

 İşte tamda bu noktada gökyüzündeki bu etkinlikleri daha iyi anlamanız için sizlere rüzgârın estiği taraftan bahsedeceğim ve sizde daha uyumlu bir hal içine girip ters yöne gitmemeyi seçebilirsiniz. Bir astrolog tavsiye vermez sadece size yön verir, siz isterseniz sinirli isterseniz kavgacı isterseniz uyumlu olursunuz. Herkes bulunduğu kabın şeklini alır.   Ya da tutku ve ihtiraslarını seçer. Bu sizin iradeniz ve kararınızdır.

 Bu dolunay ile bir şeyleri gereğinden fazla bilmek isteyebiliriz. Yay burcundaki Jüpiter ve yay burcundaki Retro Merkür bu durumu iyice tetikleyebilir. Dedikodular ve yanlış anlaşılmalara açık bir dönem.Hatta bazı yanlış anlaşılmalardan kaynaklı birçok dostunuz ya da arkadaşlarınızı elemek durumunda kalabilirsiniz. İkizlerin yönettiği Merkür’e Mars gezegenin kare bir açı yapması işte bunu tam anlamıyla açıklıyor olacaktır. Aceleci bazı tavırlar sizleri kibirli ve bazı şeyleri burnunuza koymuyor şeklinde gösterebilir. Bu tür davranışlara dikkat etmelisiniz.10 Aralık’ta Merkür’ün ileri hareketine geçmesiyle her şey yoluna daha iyi bir şekilde yoluna girecektir.

 Bu dolunay boyunca üzerinizde bazı konularda çıkış yolu bulamıyor gibi hissedebilirsiniz. Ya da kolay kolay çözümlere konsantrasyon sağlayamayabilirsiniz. Acele etmeyin şu an yönünüz kayıp bir şekilde olabilir. Daha sakin ilerlemelisiniz. Yönünüzü kaybettiğinizi düşünüp ne yapacağınızı bilememe hissi sizleri daha fazla hata yapmaya sürükleyebilir. Çevre ev aile ilişkilerinize bu dönemde özellikle dikkat etmelisiniz. Nifak sokan veya fırsatçı davranışlar sergileyen birçok kişi zaaflarınızı kullanıyor olabilir. Sizi başkası hakkında coşkulayan ve negatif yorumlar yapıp ilişkilerinizi soğutan insanlarla çok karşılaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu dolunayda ne yapman gerekli?

Eksikliklerinizi tespit etmelisiniz. Şu an eksik olduğunuz yönleriniz aydınlanıyor. Bu noktada sadece fark etmeniz gerektiğini fark edin. Zihninizi, “ah keşke şöyle yapsaydım böyle olurdularla bulandırmayın” , bu oyunlarla şekillendirmeyin. Zararın neresinden dönerseniz kardır. İlişkilerinizde asla fırsatçı ve faydacı görünmemelisiniz. Eksiklikleri diyelim tespit ettiniz hemen bir panikle bunlara müdahale etmeyin. Sadece sakince gördüklerinizi çözmek için kendinize zaman vermelisiniz. Her şey yavaşça yoluna giriyor olacak. Siz bu sayede bazı gerçekleri görmüş olacaksınız. Zaman biraz geri çekilme zamanı.

Özellikle 2015-2017 yılları arasında yaşanan olayların artık net sonuçları ile karşılaşma zamanı da diyebiliriz bu yılları da tekrar revize edebilir ve tekrardan değerlendirebilirsiniz. Biliyorum içinizden hayır olamaz o yılların aynısını mı yaşayacağız diye söyleniyor olabilirsiniz. Aynısını yaşamak gibi düşünmeyin. Kaybettiklerinizi ya da size acı veren olayları hatırlayın. Biliyorum, insan bazen düşünemez hale geliyor ve her şeyi bırakmak istiyor. Bu düşünmekten korktuğu için ya da düşünmeyi bilmediği için değil. Aksine artık düşünemeyecek kadar dolu olduğu içindir. Yokuşlarda veya çıkmazlarda yarım kalmaya alıştığınız için bir sokağa girmektense yolda beklemek daha cazip geliyor olabilir. Şu an için kendinizi biraz olsun dinlendirmeyi ve olayları biraz daha doğru algılamayı seçmelisiniz.

Haberin Devamı

O kadar çok tahammülsüz ve öylesine umursamaz oldunuz ki artık kendinizi tanımakta ve olaylara nasıl tepki vereceğinizi kestirmekte bile zorlanıyor olabilirsiniz. Bazı şeyleri kolayca silip atmamalısınız.

 Yanıldığınız zaman, hatalarınızla büyürsünüz. Bir şeyler yaşayıp ders almadan veya bazı şeyleri öğrenmeden kimse büyümez. Hayat hepimizi farklı sınavlara sokar, kimimiz geçeriz kimimizin biraz daha çok şey öğrenmesi gerekir. Bazen bu zorlayıcı olsa da dayanmak gerekir. Biliyorum şimdi soracaksınız balıklar mutlu olacak mı, koçlar yaşar mı, kovalar parayı bulur mu diye bir sürü soru yeşeriyor akılda. Âmâ astroloji bilgisinin bu kadar sığ olmadığını artık bildiğinizi düşünüyorum. Kendinizi araştırma yolunda basit yorumlarla mutlu olmaya çalışmak yerine kendinizi çözmeyi deneyin. Sizin bir doğum haritanız var ve bu alana dokunan belli dönemlerde belli gezegen transitleri var. Bu bilinçte ilerleyin. Tabi bizler yine de sizleri bu bilgilerden mahrum bırakmıyoruz ama daha isabetli ve öngörülü ilerlemek isterseniz daha bilinçli ilerleyin bu konuda.

Haberin Devamı

Yaşadığımız hayatın ne kadar değerli olduğunu bilmiyoruz. Sadece mutlu olunca bir şeyler olduğunu sanıyoruz. Hep mutlu olalım isterken, olumsuz olayların bizim için güzel kapılar açacağını unutuyoruz. Her kötü olayda bir ders saklı olduğunu farkına varırsak mutluluğa ulaşacağımızı lütfen hatırlayalım. Herkes kalbinin güzelliğini elbet bir gün yaşar. Kalbinizi ne kadar yeşertirseniz, çiçek bahçeleri o kadar sizin olur.

 

Yazarın Tüm Yazıları