29 Haziran YENGEÇ YENİAYI: Kırdığın yerden kırılırsın…

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Yepyeni bir haftaya başlarken aynı zamanda artık bu hafta yepyeni bir temmuz ayına da başlıyoruz. Dünyanın zorlayıcı koşullarına ayak uydurmak bu kadar zor olurken aynı zamanda kendi dünyamızı da döndürmeye çalışıyoruz. 

Beni sürekli takip edenler bilirler. Yeniaylar, dolunaylar ya da tutulmalar şikayet etmeniz gereken şeyler değil ders almanız gereken önemli zamanlardır derim. Bunu bilmeden yaşayan milyonlarca insan var ama siz onlardan farklı ayrışan birisiniz. Hep farklı olmamız gerekmez mi? 

Keşfetmek nedir? 

Kimsenin görmediğini görebilmektir.

Herkesin gördüğünü görsek zaten bir farkımız kalmaz.

Seçimler bu yüzden vardır. 

İnsanı en zorlayan şey doğru karar mı veriyorum.

Buna çaba harcamaya ya da zaman harcamaya değer mi?

Hayatım boyunca önüme gelen her olay için deneme yaptım.

Çok yanıldım.

Haberin Devamı

Ama ruhsal anlamda oldukça mutluyum.

Bugün belki de bunu yapmasaydım aklım yapmadıklarımda kalacaktı. 

29 Haziran’da gerçekleşecek olan yengeç yeniayı ise sizleri biraz geçmişe yapamadıklarınıza götürebilir. Neleri görmezden geldiniz ya da neleri kamufle ettiniz? 

Yengeç burcunda gerçekleşen her yeniay ya da dolunay bizlere duygusal güvenliğimizi sorgulatır. Desteklenmemiş, beslenmemiş veya ilgi görmemiş olduğumuz her alan büyük bir hata kodu gönderir. Ay, yengeç burcunda olmayı çok sever. 

Yeni Aylar, yeni bir döngünün başlangıcını temsil eder. 

Yeni Aylar aslında zirveden hemen sonra en güçlü zamanı anlatır, çünkü takip eden günlerde ortaya çıkan yeniyi gerçekten anlayabilirsiniz ve açılmayan kapıların kilidini açabilir, krizlerin sonucunda aslında hakkınızda hayırlı olanı görürsünüz. 

Şimdi bu yeniayda kendinize sormanız gereken soru: İhtiyaçlarım nelerdir? Daha iyi nasıl karşılayabilirim. Beni beslemeyen ve artık iyi gelmeyen şeylerle nasıl bağlantımı koparabilirim? 

Mars/Plüton karesi bu yeniayda çok etkin olacak. Uzun zamandır süren bir savaşın içindeyseniz burada güç ve baskı artabilir. Ya da güç göstermek zorunda kalabilirsiniz. Belki de karşı tarafın güç zehirlenmesine şahitlik edebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Venüs/Jüpiter arasındaki olumlu koruyucu açı zekice ve eğlenceli bir şekilde ilerlerseniz işleri büyük bir başarı ile çözeceğinizi gösteriyor. Yani gücünüzü fark edip aslında güç kullanmadan ilerlerseniz başarılı olacaksınız. Yönünüzü daha iyi bulacaksınız. 

Bu yeniay lilith kavuşumlu olacağı için hiç kimse içindeki bastırılan duygulara engel olamayacak. Yani kaçındığınız karanlık yönler ortaya çıkabilir. Aslında astrolojide kara ay lilith kaçınılan kadınsı duygular, özellikle daha karanlık, ham, kadınsı içgüdüleri temsil eder. 

Gölgelerde kaldığınızı düşünüyorsanız ya da kendinizi daha terkedilmiş bir duygu içinde küçülmüş hissediyorsanız kendi önünüzde gölge yapıyor olabilirsiniz.  Kendinizi ve güzelliğinizi karartmayın. 

Haberin Devamı

Yengeç Yeni Ay, yükselen sezgileriniz ve güçlü duyarlılığınız ile neleri nasıl geride bıraktığımızı belirlememize yardımcı olacaktır. 

Gerileyen Neptün gezegenin Balık burcunda olması yolumuzda giderken aniden dalgaların çıkması gibi yorumlayabilirsiniz. Deniz dalgalı olabilir ama bu uzun sürmez. Sonunda, deniz tekrar sakinleşecektir. 

Dalgalar yatışırken kıyıya neyin vurduğunu görme şansımız olacak. Yeni içgörüler, yeni bilgiler veya yeni ilhamlar alacaksınız. Bu yeni gerçeği görmemize yardımcı olan bir netlik verecek. 

Daha derin kavrayışlar, daha yüksek gerçekler ve daha fazla netlik için bu Yengeç Yeni Ayını bir fırsat olarak kullanın. Bu süreç 10 gün sürecek. 

Haberin Devamı

Yaşam böyle bir yerdir. İnişler çıkışlar muhakkak olacaktır. Bazı şeyleri anlamak ya da karanlıkları aydınlatmak insanın görevidir. Herkes içindeki gökyüzünü keşfetsin. 

Yengeç burcu ne bir maske takınmayı ne de kendini açığa çıkarmış̧ bir şekilde durmayı bilir. İçsel süreçleri o kadar hassas, hayat o kadar sallantılıdır ki iyi bir yalıtım olmadan Yengeç'in sinir sistemi tahrip olabilir. Yani şu an hayatınızda iyi bir yalıtım şekli oluşturmalısınız. Diğer yandan duygusal güvenlik alanınızı korumak ve kendinizi savunmak isterken gelişiminizin ve geleceğinizin önünde durmamalısınız. Yengeçler genelde duygusal güvenliklerini kaybetmemek için gelişime izin vermezler. 

Haberin Devamı

Evrim için Yengeç kabuğundan kurtulmalıdır cümlesi bu yüzden söylenir. Ancak bunu iyice hesaplayarak yapmalıdır. Hayatının en yoğun döneminde bunu asla yapamaz. Ya çok parası olmasını bekler ya da çok güçlü bir anını kollar. Bu yıllar sürebilir.  Bir yengeç kabuğundan sıyrılırken onurunu, hayatını ortaya koymaktadır.

Ancak bunu yapması şarttır. Açılması, güvenmesi gerekir. Sevgi her zaman bir kumardır ve Yengeç bu riske atılmayı öğrenmelidir. Bu yeniay aslında güçlü bir sevgiyle her şeyin çözüleceğini kabuğunuzu kıracağınızın mesajını da veriyor. Korkmayın ve gelişin.

Yazarın Tüm Yazıları